Τελευταία Νέα

20/1/16

*16η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-1

Η «εκδίκηση» του Σολτάνι!
Παρά την εξαιρετική βραδιά του Όλσεν και το ωραίο γκολ του Μυστακίδη ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αποδράσει με το διπλό από τα Πηγάδια 1-1 με την Ξάνθη.
O ΠΑΟΚ υπολόγιζε να συνεχίσει το σερί νικών στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Superleague και μετά τα Γιάννινα και τη Βέροια ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει νίκη και κόντρα στην Ξάνθη στα Πηγάδια στο εξ αναβολής παιχνίδι από τη 16 αγωνιστική.
Τελικά, οι φιλοξενούμενοι που είχαν προηγηθεί στο πρώτο μέρος, κόντρα στη ροή του αγώνα, με ωραίο γκολ-κεφαλιά του Μυστακίδη στο 31' δέχθηκαν την ισοφάριση στο 91' με κεφαλιά του Σολτάνι μετά από κόρνερ του Τριάδη
Έτσι, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την εξαιρετική βραδιά (ίσως την καλύτερη του από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ) του Ρόμπιν Όλσεν.
Βέβαια, ο ΠΑΟΚ είχε γλιτώσει με ένα και δύο γκολ στο πρώτο μέρος , όταν με Τζιόλη στόπερ και τον Σάμπο αριστερό εξτρέμ δεν είχε ισορροπία στο παιχνίδι του. Και τελικά έφαγε το γκολ στο δεύτερο μέρος, όταν φάνηκε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Στα αξιοσημείωτα τα τρία δοκάρια στο παιχνίδι (δύο για την Ξάνθη και ένα για τον ΠΑΟΚ).
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Πηγάδια"
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος
Βοηθοί: Γιάννης Τουμπακάρης, Παναγιώτης Μεσσήνης
Τέταρτος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Συνθέσεις:
Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (Χερέα 62'), Νιέτο (Τριάδης 58'), Ορφανίδης, Γούτας, Καπετάνος (Σκούρτης 72') και Λισγάρας
ΠΑΟΚ:  Ολσεν, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μυστακίδης (Ζάιρο 87'), Τζαβέλλας, Αθανασιάδης, Κοροβέσης, Σάμπο (Βίτορ 46'), Κίτσιου και Πέλκας (Ροντρίγκες 58')
Κάρτες: Χαρίσης 20', Κοροβέσης 25', Τσίμιροτ 45', Ορφανίδης 67', Λισγάρας 69', Ροντρίγκες 75', Τριάδης 77'
Γκολ: Μυστακίδης 31', Σολτάνι 91'
Ο αγώνας:
Στο ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεζαν ψηλά αλλά η Ξάνθη μετά ανέβασε στροφές. Ο Νιέτο έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Κοροβέσης πρόλαβε τον Σολτάνι πριν φανεί απειλητικός για την εστία του Ολσεν.
Στο 13' ο Καπετάνος έκανε την σέντρα, ο Ορφανίδης σούταρε στην κίνηση και ο τερματοφύλακας του "Δικεφάλου" μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.
Ακριβώς μετά ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ζάιρο σούταρε από πλάγια θέση, έβαλε κόντρα αμυντικός και στην συνέχεια ο Κοροβέσης έκανε κακή σέντρα.
Απόλυτη κυρίαρχος η Ξάνθη ως το 25', είχε δοκάρι.
Ο Όλσεν με εξαιρετική επέμβαση στο 15' είπε "όχι" στον Σολτάνι ο οποίος είχε συνδυαστεί ωραία με τον Ορφανίδη. Έτσι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ακριτική ομάδα.
Η Ξάνθη στο 18' είχε δοκάρι... Ο Νιέτο έκανε την σέντρα και ο Σολτάνι πλάσαρε στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Όλσεν.
Ο τελευταίος στο 23' μπλόκαρε τετ α τετ του Ορφανίδη, με τον ΠΑΟΚ μέχρι εκείνο το σημείο να... πελαγοδρομεί. Οι Χαρίσης και Τσίμιροτ ήταν σε κακή μέρα, στον Τούντορ δεν "έβγαινε" η επιλογή να παίξει στο κέντρο της άμυνας ο Τζιόλης και η Ξάνθη στο πρώτο 25λεπτο δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ.
"Ξύπνησε" ο ΠΑΟΚ και... 0-1 με Μυστακίδη.
Ο "Δικέφαλος" στο 28' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ καθώς μετά από σέντρα του Κοροβέση, ο Μυστακίδης έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα "πήγε" στο δεξί δοκάρι του Τσέναμο. Μετά την συγκεκριμένη φάση η Ξάνθη έβγαλε αμέσως κόντρα επίθεση και ο Τζαβελλας έκοψε σωτήρια.
Στο 31' ο Μυστακίδης δεν αστόχησε... Ο τελευταίος πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Κοροβέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-1, κόντρα στην ροή του αγώνα. Οι Κοροβέσης και Μυστακίδης μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν οι παίκτες που ξεχώριζαν από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, όπως και ο Τζαβέλλας με τον Όλσεν.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Νιέτο σούταρε αλλά ο Όλσεν μπλόκαρε. Το ημίχρονο έληξε με 0-1 και μετά το γκολ που πέτυχε ο "Δικέφαλος", η Ξάνθη έχασε την συγκέντρωσή της και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, όπως στο ξεκίνημα του αγώνα.
Δοκάρι οι γηπεδούχοι, ευκαιρία ο ΠΑΟΚ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν... φορτσάτοι στο δεύτερο ημίχρονο (ο Πέλκας μεταφέρθηκε στα αριστερά, ο Βίτορ ήταν στο κέντρο της άμυνας και ο Τζιόλης είχε ρόλο τρίτου χαφ). Στο 47' ο Βασιλακάκης έκανε την κεφαλιά αλλά ο Όλσεν μπλόκαρε ενώ στο 49' μετά από σέντρα του Μπέρτου από δεξιά, ο Καπετάνος έκανε την κεφαλιά και η μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Όλσεν.
Στο 57' ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία... Ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στον Αθανασιάδη ο οποίος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να την στείλει στα δίχτυα.
Πιο "σφιχτός" στην άμυνα ο "Δικέφαλος" αλλά η Ξάνθη ισοφάρισε
Με την παρουσία του Βίτορ στην ενδεκάδα, ο ΠΑΟΚ έδειξε να είναι πιο "σφιχτός" στα μετόπισθεν. Στο 65' ο Λουσέρο εκτέλεσε το φάουλ, ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Όλσεν μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
Ο "Δικέφαλος" είχε πολύ μεγάλη ισορροπία στο δεύτερο ημίχρονο απόδειξη και στο ότι δεν απειλήθηκε πλην της φάσης του Καπετάνου.
Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο ρυθμός είχε πέσει αλλά η Ξάνθη βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει στο 91'. Ο Τριάδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σολτάνι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1 δίχως να αλλάξει κάτι στην συνέχεια.
Παρά την σπουδαία ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο 95', όταν ο Ροντρίγκες βρέθηκε απέναντι στον Τσέναμο αλλά το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση και ενώ πριν είχε περάσει κάθε παίκτη της Ξάνθης κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου