Τελευταία Νέα

23/1/16

19η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ Καλλονής - Πανθρακικός 2-0

Του πήρε το… κεφάλι!
Σπουδαίας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη πήρε η Καλλονή, επικρατώντας με σκορ 2-0 του Πανθρακικού χάρη σε τέρματα των Φαβάλι (53') και Αναστασιάδη (85'), στο δεύτερο ημίχρονο.
Για την 19η αγωνιστική της Super League, η Καλλονή υποδέχθηκε τον Πανθρακικό στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, σε μια αναμέτρηση όπου και οι δύο ομάδες είχαν άμεση βαθμολογική ανάγκη.
Το ματς σε γενικές γραμμές ήταν κακό, με νευρικότητα, λάθη και δυνατές μονομαχίες, με την Καλλονή πάντως να παίρνει τους τρεις βαθμούς και την ψυχολογία ενόψει συνέχειας.
Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι βρήκαν τα πολυπόθητα τέρματα της νίκης στο πρόσωπο των Φαβάλι και Αναστασιάδη.
Ο Πανθρακικός είχε θέληση σε όλο το 90λεπτο (τελείωσε το ματς με 62% κατοχή μπάλας), ωστόσο το πρόβλημα του στην επιθετική λειτουργία ήταν εμφανές και παρέμεινε άλυτο παρά τις προσπάθειες και τις αλλαγές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής), Ιορδάνης Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών)
Συνθέσεις
Καλλονή (Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Φαβάλι (76' Σπυρόπουλος), Μανούσος (87΄Ούκα), Γεωργίου, Κάρλσον (70' Μάρκοβιτς).
Πανθρακικός (Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ντιγκινί, Λαδάκης (78' Ηλιάδης), Μεχία, Μπαϊκαρά, Μάρτινς (57' Βάλτερ), Μπουγαΐδης (λ.τ. 46' Πεταυράκης), Ποτουρίδης, Ίγκορ.
Γκολ: 53' Φαβάλι, 85' Αναστασιάδης / -
Κάρτες: - / 55' Πεταυράκης, 75' Ποτουρίδης
Ανάσα για την Καλλονή.
Παιχνίδι με νευρικότητα, πολλές μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, λάθη, ενίοτε σκληρά μαρκαρίσματα και δίχως ρίσκα για τις δύο ομάδες, ήταν αυτό του πρώτου 45λεπτου στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης. Με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, καθώς προτεραιότητα για Καλλονή και Πανθρακικό ήταν το μηδέν στην άμυνα.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν περισσότερο συγκεντρωμένοι στα πρώτα λεπτά, πατούσαν καλύτερα από τους αντιπάλους τους στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι τελικές επιλογές τους στην επίθεση δεν ήταν οι απαιτούμενες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βάλουν με αξιώσεις την μπάλα στην περιοχή του Δαύκου.
Οι γηπεδούχοι σταδιακά ισορρόπησαν το ματς, είχαν μια δύο καλές στιγμές επιθετικά, δίχως και αυτοί με τη σειρά τους να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Χωρίς σκορ έληξε το πρώτο μέρος, με τους αριθμούς να επιβεβαιώνουν το 0-0: 52% - 48% η κατοχή, 3(1) - 2(2) οι τελικές, 4-3 τα κόρνερ, 9-10 τα φάουλ.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Καλλονή ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή της φάση, όταν ο Τσαμπούρης έκανε τη σέντρα και ο Φαβάλι με κεφαλιά - ψαράκι νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0 στο 53ο λεπτό.
Ο Πανθρακικός προσπάθησε να αντιδράσει και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δυσκολευόταν εξαιρετικά στην παραγωγή φάσεων. Οι γηπεδούχοι δεν ένιωθαν μεγάλη πίεση, κρατούσαν το 1-0 και με τον Ναστασιάδη στο 85ο λεπτό βρήκαν και δεύτερο τέρμα στο παιχνίδι, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τη νίκη.
Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την Καλλονή να κατακτά ένα σπουδαίο βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας τρίποντο, μόλις το δεύτερο φετινό της. Αντίθετα ο Πανθρακικός δεν κατάφερε να πάει πόντους, κινδυνεύοντας να δει την διαφορά του με τις ομάδες να αυξάνεται στη μάχη της σωτηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου