Τελευταία Νέα

7/1/16

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Χανιά- Ολυμπιακό 1-4 (1ος Αγώνας).

Με γκολ των Ερνάνι (22') Κολοβού (39') Σεμπά (86') και Μανιάτη (90'), ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 4-1 τα Χανιά, που προηγήθηκαν με τον Γκέσιο (8'), βάζοντας βάσεις πρόκρισης για τους "8" του Κυπέλλου.
Tα Χανιά υποδέχθηκαν τον Ολυμπιακό στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, για την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι γηπεδούχοι στόχευαν σε ένα αποτέλεσμα που θα τους επέτρεπε να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ενώ οι φιλοξενούμενοι ήθελαν από το πρώτο ματς να βάλουν τις βάσεις για το εισιτήριο της επόμενης φάσης στη διοργάνωση.
Ο Σίλβα, όπως συνηθίζει μέχρι σήμερα στα ματς Κυπέλλου, παρέταξε μια ομάδα με αρκετές αλλαγές. Έδωσε ξανά φανέλα βασικού στον Τσιμίκα, προτίμησε τον Καπίνο αντί του Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, ενώ την ευκαιρία τους πήραν και οι Κολοβός, Ζντιέλαρ.
Έκπληξη με τον... φευγάτο Ερνάνι στην ενδεκάδα, όπως και με την τοποθέτηση του Σεμπά σε ρόλο κεντρικού επιθετικού.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/σου)
Βοηθοί: Δημήτριος Ζησιμόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά), Παναγιώτης Κασσαβέτης (ΕΠΣ Αιτ/νίας)
Συνθέσεις:
ΑΟ Χανιά (Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάντο, Τσούτσης, Νύκταρης Ν. (60' Μπουζούκης), Γκέσιος (77' Νύκταρης Μ.), Δεινόπαπας (46' Λίτα), Ρίκκα.
Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο (72' Σάλιακας), Αυλωνίτης, Σιόβας, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Καμπιάσο (80' Μανιάτης), Κολοβός, Πάρντο (87' Πουλίδο), Ερνάνι, Σεμπά.
Γκολ: 8' Γκέσιος / 22' Ερνάνι, 39' Κολοβός, 86' Σεμπά, 90' Μανιάτης
Κάρτες:44' Δεινόπαπας / -
Τα... τυπικά στο Φάληρο.
Με ένταση και υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στο ματς, αιφνιδιάζοντας τους Πειραιώτες. Και αφού προειδοποίησαν με τον Καρτσαμπά στο 7', ένα λεπτό αργότερα πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Γκέσιο.
Ο επιθετικός του ΑΟ Χανίων έμεινε ξεχασμένος από την "ερυθρόλευκη" άμυνα και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Καπίνο για το 1-0. Ο δυνατός αέρας δεν βοηθούσε στην σωστή ανάπτυξη των δύο ομάδων και ιδιαίτερα αυτή του Ολυμπιακού που είχε και την κατοχή της μπάλας (28% - 72% στο πρώτο 45λεπτο).
Η ομάδα του Λυρώνη είχε το προβάδισμα στο σκορ και την ψυχολογία, πολύ περισσότερο από την στιγμή που έβλεπε τους Πειραιώτες να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Πρίφτη. Αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Καμπιάσο στο 11', κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 22' με τον Ερνάνι.
Ο Σεμπά έψαξε τον Καμπιάσο, ο Αργεντίνος άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Ερνάνι με το εξωτερικό νίκησε τον Πρίφτη για το 1-1.
Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι πλέον στο χόρτο και στο 39ο λεπτό ο Σεμπά τροφοδότησε τον Κολοβό, που "άδειασε" δύο αντιπάλους και το με το αριστερό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης τον Πρίφτη σημειώνοντας το 1-2 για τους "ερυθρόλευκους". Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.
Ίδια ήταν η εικόνα της αναμέτρησης και στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό στο 54ο λεπτό να απειλεί δις με τρίτο γκολ. Αρχικά ο Τσιμίκας γύρισε στον Πάρντο αλλά το σουτ του Κολομβιανού τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Σεμπά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ένα λάθος γύρισμα και ο Μπριλάκης έσωσε στο αδύναμο πλασέ του Βραζιλιάνου.
Οι παίκτες του Σίλβα έψαχναν ένα ακόμη τέρμα στο ματς αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν στερέψει επιθετικά από ιδέες σε σχέση με το πρώτο μέρος.
Με τις αλλαγές τους οι δύο προπονητές ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, ωστόσο ο ρυθμός και τα δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο δεν διαφοροποιήθηκαν. Αυτό που άλλαξε ήταν το σκορ, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 3-1, με δράστη τον Σεμπά.
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο εορτάζων Γιάννης Μανιάτης, που διαμόρφωσε το τελικό 1-4 στο 90ο λεπτό, σκορ που καθιστά τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του Φαλήρου ανάμεσα στις δύο ομάδες.
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου