Τελευταία Νέα

27/1/16

4η φάση (Φάση των 8) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-1 (1ος Αγώνας).

Το πολύ όμορφο γκολ του Πέλκα στην πρώτη ευκαιρία του στο παιχνίδι, δίνει το δικαίωμα στον Δικέφαλο να αισθάνεται φαβορί για τα ημιτελικά. 
O ΠΑΟΚ μπορεί να μην έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, πήρε όμως αυτό που ήθελε κόντρα στον Πανιώνιο για να αισθάνεται ότι κρατά την υπόθεση πρόκριση στους  "4" του Κυπέλλου Ελλάδας στα χέρια του.
Αρκούσε ένα πολύ ωραίο γκολ του Δημήτρη Πέλκα στο 15', στην πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι, για να δώσει τον αέρα του φαβορί στην ομάδα του Ίγκορ Τούντορ. Ο νεαρός μέσος, τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσε να βάλει και τις βάσεις για το "διπλό" όταν από πολύ κοντινή απόσταση με το κεφάλι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν μετά το σοκ του γρήγορου γκολ του ΠΑΟΚ, όχι όμως μέχρι το σημείο να κάνουν ολική ανατροπή. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν με φανταστική κεφαλιά-ψαράκι του Μασούρα στο 34' και εκεί τελείωσαν όλα. Το ματς δεν προσέφερε συγκινήσεις, αφού πλην ελαχίστων παικτών (Πέλκας, Μασούρας), οι μέσοι και επιθετικοί των δύο ομάδων δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ δεν βοήθησε και ο αγωνιστικός χώρος.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης  ότι ο Χατζηισαίας αγωνίστηκε βασικός (και πήγε καλά πάνω στον Αθανασιάδη), ενώ οι δύο ομάδες ώρες πριν τα είχαν βρει για τη μεταγραφή του, καθώς και η παρουσία του Τζανδάρη (ως αλλαγή) κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε. Τα άκουσε λίγο από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως κάτι περισσότερο.   

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης
Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης, Βασίλης Λάμπρου
Τέταρτος διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας
Συνθέσεις:
Πανιώνιος: Διούδης, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (Χαλκιαδάκης 80'), Μπαργκάν (Τζανδάρης 68'), Μπακασέτας και Ανσαριφάρντ (Καραμάνος 58')
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Tσίμιροτ, Τζιόλης, Μακ (Ζάιρο 56') , Πέλκας (Σάμπο 91'), Ροντρίγκες (Μυστακίδης 82') και Αθανασιάδης
Κάρτες: Πέλκας 38', Ανσαριφάρντ 39', Αθανασιάδης 54',  Ρισβάνης 67', Τσίμιροτ 73', Σκόνδρας 79', Σιώπης 85'
Γκολ: Πέλκας 15', Μασούρας 34'
Ο αγώνας:
Στο ξεκίνημα του αγώνα και συγκεκριμένα στο 5' ο Μασούρας προσπάθησε να γίνει απειλητικός αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Κόστα. Ο Μπακάσετας στο 8' σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί στο ξεκίνημα του παιχνιδιού να μην είχε βρει ρυθμό ωστόσο άνοιξε το σκορ στο 15'.
Γκολ και δοκάρι από Πέλκα.
Ο Αθανασιάδης έδωσε πάσα στον Πέλκα ο οποίος έπιασε μακρινό σουτ (δεν πήγε να κατεβάσει την μπάλα αλλά σούταρε με την μία), η μπάλα βρήκε και στην πλάτη του Ρισβάνη και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Διούδη (αυτή ήταν η πρώτη τελική των "ασπρόμαυρων").
Στο 18' ο Πέλκας έχασε τρομερή ευκαιρία προκειμένου να διαμορφώσει το 0-2, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ (από τον Μακ, έκανε το άλμα ο Τζαβέλλας αλλά δεν βρήκε μπάλα και εκεί "κόλλησε" η άμυνα του Πανιωνίου) από το ένα μέτρο πήρε την κεφαλιά αλλά "έστειλε" την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
"Απάντησε" ο Πανιώνιος με Μασούρα που έκανε το 1-1.
Στο 23' το σουτ του Σιώπη δεν ανησύχησε τον Βελλίδη ενώ στην συνέχεια υπήρχαν δυνατές φάσεις μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Στο 34' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν... Ο Οικονόμου έκανε άψογη σέντρα και ο Μασούρας με κεφαλιά-οβίδα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη "γράφοντας" έτσι το 1-1. Ο Ροιντρίγκες στο 44' έκανε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Ρισβάνη και κατέληξε κόρνερ δίχως να το εκμεταλλευτεί μετά αυτό ο ΠΑΟΚ.
"Ψάχνονταν" Πανιώνιος και ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο 48' δεν υπήρξε καλή συνεννόηση μεταξύ του Κοροβέση και του Βελλίδη, παρ' ολίγο να γίνει απειλητικός ο Μασούρας αλλά ο Ελληνας πορτιέρο μπλόκαρε την μπάλα. Στο 50' το σουτ του Τσίμιροτ ήταν κακό ενώ το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε με τις δύο ομάδες να "ψάχνονται" και να μην μπορούν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες. Στο 66' ο Τζιόλης σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ρισβάνη και μετά ο Ζάιρο έκανε συρτή σέντρα-σουτ όμως ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι, αλλά...
Στο 71' ο Οικονόμου σέντραρε και έδιωξε ο Τζαβέλλας, με τον Βελλίδη εξουδετερωμένο. Η κεφαλιά του Χατζηησαϊα στο 74' (νωρίτερα ο Πανιώνιος είχε κερδίσει φάουλ) δεν προκάλεσε καμιά απολύτως ανησυχία στον Βελλίδη. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα (αν και οι "ασπρόμαυροι" "ανέβηκαν κάπως στα τελευταία λεπτά) αναζητώντας το δεύτερο γκολ αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν άφηναν κενούς διαδρόμους. Ετσι ο αγώνας έληξε ισόπαλος (1-1).

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου