Τελευταία Νέα

25/1/16

Στην Atlanta United ο Αλέξανδρος Ταμπάκης!

Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης έγραψε το όνομα του στην ιστορία της Atlanta United αφού έγινε ο πρώτος παίκτης που υπογράφει συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη ομάδα.
Στην ιστορία του αμερικάνικου ποδοσφαίρου αλλά και του ελληνικού θα μείνει ο Αλέξανδρος Ταμπάκης με τον πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στο MLS.
Ο Ταμπάκης υπέγραψε συμβόλαιο με την Atlanta United που από το 2017 θα μετέχει στο πρωτάθλημα και έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του νεοσύστατου συλλόγου.
Ο νεαρός γκολκίπερ είχε ενταχθεί στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού 2004, σε ηλικία 12 ετών έχοντας επιλεγεί από τον Τάκη Οικονομόπουλο, το 2010 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό αλλά στη διάρκεια της πενταετούς παρουσίας του στο τριφύλλι δεν πήρε ευκαιρίες, έχοντας άλλους τερματοφύλακες μπροστά του και στις 30/12/2015 έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 
Άλλωστε έψαχνε το πως θα μπορούσε να αγωνιστεί στην Αμερική και δοκίμασε το όνειρο του καθώς τον περασμένο Αύγουστο δοκιμάστηκε στην Sporting Kansas, αλλά λόγω του salary cap δεν κατέστη δυνατό να αποκτηθεί. Ο επόμενος σταθμός όμως της καριέρας του έγινε γνωστός το βράδυ της Δευτέρας (25/1) με τον 23χρονο τερματοφύλακα να γράφει ιστορία για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι η νέα του ομάδα καθώς αυτή είναι η νεοσύστατη Atlanta United, η οποία θα μπει στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ από την επόμενη περίοδο με τον Ταμπάκη να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ο οποίος ανακοινώνεται από αυτή.
Η Atlanta United, μαζί με την Miami του Ντέιβιντ Μπέκαμ, είναι οι δύο ομάδες που θα προστεθούν στο MLS από το 2017 και έχουν μαζί τους μεγάλες χορηγίες. Μία από αυτές είναι του σταδίου το οποίο θα φέρει το όνομα της Mercedes-Benz. Θα είναι ένα γήπεδο χωρητικότητας 48.000 θεατών και ήδη έχουν δοθεί 30.000 διαρκείας.

Ο πρώτος Έλληνας στο MLS!

Το δεύτερο στοιχείο που καθιστά ιστορική τη μεταγραφή του Ταμπάκη στις ΗΠΑ είναι το γεγονός πως θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στο MLS. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο 23χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και το ερχόμενο Σάββατο (30/1) θα μετακομίσει στις ΗΠΑ όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα.
Ο Ταμπάκης θα δοθεί δανεικός αρχικά σε μια ομάδα που συνεργάζεται άμεσα με την Ατλάντα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί την θυγατρική της αγωνιζόμενη στο USL ενώ η μεταγραφή που τόσο πολύ ήθελε και ο νεαρός άσος ολοκληρώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου με τον εκπρόσωπο του παίκτη, Μάκη Ζαπατίνα, να ταξιδεύει στην Αμερική και να κλείνει το "deal". Ο Ταμπάκης εν συνεχεία έμεινε ελεύθερος από το τριφύλλι και περίμενε πότε θα ανακοινωθεί και επίσημα από την Ατλάντα.

Η επίσημη ανακοίνωση.

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου της Αμερικής υπάρχει εκτενής αναφορά στην μεταγραφή του Αλέξανδρου Ταμπάκη όπως και δηλώσεις του προέδρου της ομάδας αλλά και του τεχνικού διευθυντή, του Κάρλος Μπογκανέγκρα, πρώην διεθνή με την Εθνική ομάδων των ΗΠΑ.
Ο τίτλος στην παρουσίαση αναφέρει: "Η Ατλάντα υπογράφει τον πρώτο της παίκτη, ξεκινώντας να χτίζει το ρόστερ της".
Και το κείμενο γράφει: "Η Ατλάντα ανακοίνωσε σήμερα μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της με την υπογραφή του πρώτου παίκτης της, του 23χρονου Αλέξανδρου Ταμπάκη. Ο ύψους 1.90 γκολκίπερ έρχεται στην Ατλάντα από τον Παναθηναϊκό, ένα από τα κορυφαία κλαμπ στην Ελλάδα και την Super League. Θα παίξει τη σεζόν 2016 ως δανεικός στην Charleston Battery, την οποία η Ατλάντα θα έχει ως θυγατρική περιμένοντας το διεθνές πιστοποιητικό της μεταγραφής. Οι όροι του συμβολαίου δεν ανακοινώνονται λόγω της πολιτικής του MLS και της ομάδας".
Στη συνέχεια φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου του κλαμπ κ. Ντάρεν Ιλς ο οποίος είπε:"Αυτή είναι μια συναρπαστική μέρα για το κλαμπ καθώς επίσημα ξεκινάμε το χτίσιμο του ρόστερ μας. Κάθε σημείο στο ρόστερ μας έχει ξεχωριστή σημασία προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο στόχος μας είναι να βρούμε ποιοτικούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν ώστε να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα".
Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: "Η Ατλάντα πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Charleston Battery, κάτι που επιτρέπει στην Ατλάντα να υπογράφει με παίκτες και να έχει την οψιόν να τους δίνει δανεικούς το 2016 μέχρι το κλαμπ να αγωνιστεί στο MLS το 2017. Ο πρόεδρος αλλά και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Κάρλος Μποκανέγκρα, πιστεύουν πως το σκεπτικό που έχουν αλλά και το βάθος του ρόστερ θα είναι καθοριστικά για να φτιάξουν ένα ισχυρό κλαμπ από την αρχή".
Εν συνεχεία φιλοξενούνται δηλώσεις του Μποκανέγκρα ο οποίος είπε: "Ο Άλεξ είναι ένας υποσχόμενος νεαρός ποδοσφαιριστής που διαθέτει πολύ καλά στοιχεία. Ήδη έχει μεγάλη εμπειρία από την παρουσία του στην Ελλάδα το οποίο είναι αβαντάζ για έναν 23χρονο γκολκίπερ. Ανυπομονούμε ώστε να συνεχίσει την εξέλιξη του στην Battery".
Η ανακοίνωση καταλήγει με ένα βιογραφικό του Ταμπάκη: "Ο Ταμπάκης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό το 2010 και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2011. Όσο ήταν εκεί δόθηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου και αγωνιζόμενος εκεί απέκτησε εμπειρία σε ένα πρωτάθλημα που είναι στα τοπ της Ευρώπης. Ο Ταμπάκης έχει τόσο την ελληνική όσο και την αμερικάνικη υπηκοότητα και δεν θα μετράει ως ξένος ποδοσφαιριστής. Θα ξεκινήσει να παίζει με την Battery όταν αρχίσει το πρωτάθλημα του USL στα τέλη Μαρτίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου