Τελευταία Νέα

1/2/16

Τα Βραβεία του ΠΣΑΠ 2015!

Για 34η χρονιά πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία του ΠΣΑΠ σε μια βραδιά με άρωμα από το παρελθόν, το παρόν και μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τα 40του χρόνια γιόρτασε ο ΠΣΑΠ με τη διεξαγωγή της 34ης γιορτής του ποδοσφαιριστή. Όπως κάθε χρόνο σε αυτή τη βραδιά τον πρώτο λόγο είχαν οι πρωταγωνιστές της περσινής περιόδου, ενώ υπήρξαν και πολλές ειδικές βραβεύσεις.
Η πρώτη από αυτές αφορούσε δύο ποδοσφαιριστές που κρέμασαν τα παπούτσια τους πριν από λίγους μήνες. Ο Κώστας Κατσουράνης και ο Άγγελος Χαριστέας βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο με τους Γιώργος Καραγκούνη και Ντέμη Νικολαΐδη να τους βραβεύουν.
Ο "Κατσούρ" τόνισε: "Ήταν τιμή μου που με βράβευσαν δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Εύχομαι σε όλους τους ποδοσφαιριστές να στηρίζουν τον ΠΣΑΠ και να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο όπου πιστεύω ότι τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα". Από την πλευρά του ο Άγγελος Χαριστέας δήλωσε: "Είναι χαρά και τιμή που με τιμούν πρώην συμπαίκτες μου στην εθνική ομάδα. Περάσαμε ωραία χρόνια με αυτά τα παιδιά και φέραμε μεγάλες επιτυχίες. Εύχομαι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα να πάει μπροστά και τα παιδιά που θα βραβευθούν σήμερα να συνεχίσουν έτσι και την επόμενη χρονιά".
Από τις υπόλοιπες ειδικές βραβεύσεις ξεχώρισαν αυτή του Χρήστου Τασουλή με το βραβείο Fair Play για την ενέργεια του κατά τη διάρκεια κρίσιμου αγώνα της ομάδας του Πανιώνιου με την Κέρκυρα. Ο ποδοσφαιριστής του Πανιώνιου και ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στο 80ο λεπτό έβγαλε την μπάλα άουτ για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε δύο παίκτες της Κέρκυρας την ώρα που η ομάδα του ήταν στην επίθεση.
Η επόμενη βράβευση στην οποία αξίζει να σταθούμε είναι αυτή στον Ιωάννη Αλεξίου, ως κοινωνικό πρότυπο, για την αφοσίωση στην οικογένειά του και το ποδόσφαιρο, καθώς αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία λόγω ελλείψεως ασφαλιστικής κάλυψης για τα μέλη της οικογένειάς του. Μαζί του θα βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Ίρντιγκεν Aγησίλαος Κουρκουδιάλος για τη στήριξη του στον Ιωάννη Αλεξίου και την οικογένεια του.

Ο Γιάννης Πετράκης εμφανώς συγκινημένος παρέλαβε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή

Θριάμβευσαν ΠΑΣ, Ολυμπιακός και Καλτσάς

Σε ό,τι αφορά τα βραβεία που δόθηκαν για τους κορυφαίους της περσινής περιόδου στη Super League εκείνοι που πήραν τα περισσότερα βραβεία προέρχονταν είτε από τον Ολυμπιακό είτε από τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Γιάννης Πετράκης κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου προπονητή, ενώ βραβεύτηκαν επίσης οι Μάρκος Βελλίδης και Χάρης Χαρίσης. Ο "Τσόρι" Ντομίνγκες αναδείχτηκε ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής, ενώ ως κορυφαίος Έλληνας, ο Νίκος Καλτσάς.



* Ομάρ, Ντομίνγκες και Μαζουακού: Τρεις από τους τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στην καλύτερη ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα στην καλύτερη ενδεκάδα βρέθηκαν οι:

Τερματοφύλακας: Μάρκος Βελλίδης
Δεξί μπακ: Ομάρ Ελαμπντελαουΐ
Αριστερό μπακ: Αρτούρ Μαζουακού
Σέντερ μπακ: Στάθης Ταυλαρίδης
Σέντερ μπακ: Δημήτρης Σιόβας
Μέσος: Κάρλος Ζέκα
Μέσος: Αλεχάντρο Ντομίνγκες
Μέσος: Νίκο Μαρτίνες
Μέσος: Κλέιτον Σίλβα
Επιθετικός: Νίκος Καρέλης
Επιθετικός: Χερόνιμο Μπαράλες

Αναλυτικά όλα τα βραβεία που δόθηκαν και οι νικητές

SUPER LEAGUE:

Καλύτερος Προπονητής
Ιωάννης Πετράκης (ΠΑΣ Γιάννινα)
Πρώτος Σκόρερ
Μπαράλες Χερόνιμο (Αστέρας Τρίπολης) 17 γκολ
Καλύτερος Τερματοφύλακας
Βελλίδης Μάρκος (ΠΑΣ Γιάννινα)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής
Χαρίσης Χάρης (ΠΑΣ Γιάννινα)
Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής
Ντομίνγκες Αλεχάντρο (Ολυμπιακός)
Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής
Καλτσάς Νικόλαος (Βέροια)
Καλύτερος Διαιτητής
Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)



* Ο Χρήστος Αραβίδης παρέλαβε δύο βραβεία, αν και τα βλέμματα όλων σταμάτησαν πάνω στη γραβάτα του.

FOOTBALL LEAGUE -1ος Όμιλος:

Καλύτερος Προπονητής
Δέλλας Τραϊανός (ΑΕΚ)
Πρώτος Σκόρερ
Αραβίδης Χρήστος (ΑΕΚ) 13 γκολ
Καλύτερος Τερματοφύλακας
Ευάγγελος Πίτκας (Απόλλων Σμύρνης)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής
Τζανετόπουλος Άνταμ (ΑΕΚ)
Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής
Γιόχανσον Γιάκομπ (ΑΕΚ)
Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής
Αραβίδης Χρήστος (ΑΕΚ)

FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ -2ος Όμιλος:

Καλύτερος Προπονητής
Νίκος Παπαδόπουλος (Ηρακλής)
Πρώτοι Σκόρερς
Δημήτριος Διαμαντόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου) 10 γκολ
Γιάννης Λουκίνας (Ηρακλής) 10 γκολ
Καλύτερος Τερματοφύλακας
Αποστολίδης Εμμανουήλ (Λάρισα)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής
Κοσμάς Τσιλιανίδης (Ηρακλής)
Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής
Ρομάνο Ντιέγκο (Ηρακλής)
Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής
Πουρτουλίδης Νικόλαος (Ηρακλής)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ.

O Κωνσταντίνος Κατσουράνης και o Άγγελος Χαριστέας για την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση, μετά το πέρας μιας σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας, με κορυφαία στιγμή τους την ουσιαστική συμβολή τους στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 στην Πορτογαλία.
Ο Χρήστος Τασουλής του Πανιωνίου, για τη συναδελφικότητα που επέδειξε με ενέργεια Fair Play κατά τη διάρκεια κρίσιμου αγώνα της ομάδας του με την Κέρκυρα.
Ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη Χρήστο Πανόπουλο για την προσφορά του στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τη συνέπεια και το ήθος της ομάδας του.
Ο Ιωάννης Αλεξίου, ως κοινωνικό πρότυπο, για την αφοσίωση στην οικογένειά του και το ποδόσφαιρο, καθώς αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία λόγω ελλείψεως ασφαλιστικής κάλυψης για τα μέλη της οικογένειάς του
Ο Πρόεδρος της Ίρντιγκεν Aγησίλαος Κουρκουδιάλος για τη στήριξη του στον συνάδελφο μας Ιωάννη Αλεξίου και την οικογένεια του.
Η Πολιτεία για την άριστη συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στην εκστρατεία του σε ακαδημίες και σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
Ο Αλέξανδρος Βεργώνης για την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Μαθηματική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο Παναγιώτης Γεωργίου για την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Οι Αλέξανδρος Αρναρέλλης, Αθανάσιος Βέντζιος, Εμμανουήλ Μαρκαντωνάκης, Ιωάννης Μπράχο, Στυλιανός Τσουκάνης για την απόφαση τους να ενισχύσουν το επίπεδο της εκπαίδευσης τους, σπουδάζοντας εξ’ αποστάσεως sports management μέσω του συστήματος On Line Academy της FIFPro.
Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Παναθλητικού Ομίλου Κωφών.
Ο Χειρουργός – Ορθοπεδικός Στέργιος Καρακίτσιος για το γνήσιο και διαρκές ενδιαφέρον του για τους ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου