Τελευταία Νέα

4/2/16

6η Aγωνιστική Top-16 Euroleague E' Όμιλος : Τσεντεβίτα - Παναθηναϊκός 60-78


Στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση σε εκτός έδρας παιχνίδι στην Euroleague, ο Παναθηναϊκός έκανε "περίπατο" στην Κροατία (60-78), κερδίζοντας για πρώτη φορά μακριά από το ΟΑΚΑ στο Top 16. 
Το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα ήταν το πιο κρίσιμο του Top 16 -μέχρι το επόμενο. Κι ο Παναθηναϊκός φρόντισε να το μετατρέψει σε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ομάδα του Βέλικο Μρσιτς, η οποία "λύγισε" μοιραία από την εξαιρετική απόδοση των "πρασίνων" (60-78).


Το "τριφύλλι" κέρδισε για πρώτη φορά εκτός έδρας στο Top 16, δημιουργεί σερί νικών στη διοργάνωση και πλέον περιμένει την Αναντολού Εφές την ερχόμενη εβδομάδα (12/2, 21:45) για να κλείσει με θετικό πρόσημο τον α' γύρο.
Οι "πράσινοι" στηρίχθηκαν στην εξαιρετική τους άμυνα, που έφερε τα άσχημα ποσοστά των γηπεδούχων σε δίποντα (39%) και τρίποντα (30%), το νταμπλ νταμπλ του Νικ Καλάθη (10π., 10ριμπ.) και το επιθετικό κρεσέντο του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (21π. με 9/11δίπ.), ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε κοντά στα δύο καλάθια. Σημαντική η συνεισφορά του Τζέιμς Γκιστ στις δύο πλευρές του παρκέ (10π., 7ριμπ.).
Κι όλα αυτά παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος βρέθηκε -συνοδευόμενος από τη σύζυγό του- στο Ζάγκρεμπ για να δει από κοντά την αναμέτρηση. Κι η ανταπόδοση των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.
Ο αγώνας:
Ο Νο1 στόχος που είχε η άμυνα του Παναθηναϊκού πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ήταν η αναχαίτιση του Μίρο Μπιλάν. Ο σέντερ της Τσεντεβίτα είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει φέτος η ομάδα του Βέλικο Μρσιτς, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο. Βλέπετε, ήταν αυτός που πέτυχε τους οκτώ πρώτους των γηπεδούχων (8-10 στο 3'47'') κάνοντας ό,τι ήθελε τόσο τον Όγκνιεν Κούζμιτς (ξεκίνησε βασικός) όσο και τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.
Τα πολλά λάθη από πλευράς Παναθηναϊκού δεν επέτρεψαν στο "τριφύλλι" να σκοράρει με άνεση στην επίθεση, την ώρα που ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έβλεπε τον έναν μετά τον άλλον τους παίκτες του να φορτώνονται με φάουλ. Οι δύο βασικοί σέντερ των "πρασίνων" είχαν από νωρίς δύο φάουλ έκαστος, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τον Μίρο Μπιλάν. Εις μάτην όμως.
Εν πάσει περιπτώσει, οι "πράσινοι" πήραν σκορ από αρκετούς παίκτες, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την υπεροχή τους κοντά στο καλάθι (6/9 δίποντα) και σε συνδυασμό με την αστοχία των γηπεδούχων σε δίποντα (4/10) και τρίποντα (1/6), μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (13-18) -το έμμεσο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στο 9'42'' ήταν αυτό που αύξησε το προβάδισμα. 
Η δεύτερη περίοδος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Όγκνιεν Κούζμιτς φορτώθηκαν σχεδόν αμέσως με τρίτο φάουλ. Αποτέλεσμα η παρουσία του Τζέιμς Γκιστ στο "5" και οι νέες... υπερωρίες τον Νικ Καλάθη και Τζέιμς Φελντέιν στην περιφέρεια. Όσο μάλιστα τα σουτ έβρισκαν σίδερο και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο (10 στο πρώτο μέρος), η Τσεντεβίτα είχε κάθε λόγο να ελπίζει.
Με τον Παναθηναϊκό να μένει δίχως πόντο για 4'25'', οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο -4 (16-20), πριν αρχίζει η "καταιγίδα" από την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Με εφτά γρήγορους πόντους, οι "πράσινοι" απέκτησαν διαφορά ασφαλείας (16-27 στο 15'55''), για να υποχρεώσουν τον Βέλικο Μρσιτς να καλέσει τάιμ άουτ.
Όχι ότι άλλαξε κάτι στην εικόνα της Τσεντεβίτα, αφού -όσο ο Μίρο Μπιλάν δεν σκόραρε- οι παίκτες της δεν μπορούσαν να βρουν τον στόχο. Είναι χαρακτηριστικό πως στη δεύτερη περίοδο τα ποσοστά τους έπεσαν ακόμη περισσότερα σε δίποντα (4/12) και τρίποντα (0/4), την ώρα που ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετική δουλειά στο "βαμμένο" (7/10), με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (9π. με 4/5 δίπ.) να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για την κροατική άμυνα.
Όταν μάλιστα οι Τζέιμς Φελντέιν (τρίποντο) και Σάσα Πάβλοβιτς (δίποντο) προστέθηκαν στην εξίσωση, το "τριφύλλι" πήγε τη διαφορά στο +17 (22-39) για να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Μαζί μια πολύ καλή παρακαταθήκη για την επανάληψη, αφού όλα λειτουργούσαν ιδανικά, την ώρα που υπήρχε υπεροχή στα ριμπάουντ (18, όλα αμυντικά, έναντι 14), αλλά και καμία ασίστ από την πλευρά των γηπεδούχων στο δεύτερο δεκάλεπτο.
Η ανάπαυλα του ημιχρόνου ήταν μια ευκαιρία για την Τσεντεβίτα να ανασυνταχθεί. Μόνο που ούτε αυτό κατάφερε να κάνει. Η ομάδα του Βέλικο Μρσιτς συνέχισε να τα κάνει όλα λάθος. Κάτι για το οποίο βέβαια ρόλο έπαιξε κι η άμυνα του Παναθηναϊκού που - επιτέλους- στάθηκε στο ύψος της. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν, ειδικά από τη στιγμή που οι "πράσινοι" συνέχισαν να παίζουν με το πόδι "πατημένο στο γκάζι".
Η διαφορά μεγάλωσε ακόμη περισσότερο (26-49 στο 23'58'') με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να σκοράρει με δις από τη γραμμή των βολών, την ώρα που σιγά σιγά "ζεστάθηκε" σκοράροντας συνεχόμενα καλάθια. Χάρη μάλιστα και σε ένα τρίποντο του Αντώνη Φώτση, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +29 (31-60 στο 27'50''), με τον προπονητή των γηπεδούχων να καλεί ακόμη ένα τάιμ άουτ.
Φαινόταν πάντως πως τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, ειδικά από τη στιγμή που τα ποσοστά στα σουτ συνέχισαν να είναι απογοητευτικά (15/47) μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, που βρήκε το "τριφύλλι" στο +24 (36-60).
Με δέκα λεπτά να μένουν για το τέλος της αναμέτρησης, όπως καταλαβαίνετε, τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα "τελείωσε" το παιχνίδι με τρία συνεχόμενα δικά του καλάθια, η διαφορά "άγγιξε" ακόμη και τους τριάντα πόντους (50-76 στο 36'06''), για να ολοκληρωθεί στο +18 (60-78).
Έτσι, οι "πράσινοι" πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στο Top 16, βελτίωσαν το ρεκόρ τους (3-3) και περιμένουν σε μια εβδομάδα την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ (12/2, 21:45) για να ολοκληρώσουν με θετικό πρόσημο τον α' γύρο.
Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-39, 36-60, 60-78.
ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (Μρσιτς): Πούλεν 5 (1), Ουάιτ 4, Κάτιτς 2, Πιλέπιτς 16 (4/7 τρίπ.), Ζγκάνετς 8, Ουόκερ 7 (5 ριμπ.), Μούσα, Μπιλάν 9, Ματζάλιν 7, Γκόρντιτς, Αράποβιτς 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 6, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6 (2 τρίπ., 7 ριμπ.), Ραντούλιτσα 21 (9/11 δίπ.), Φελντέιν 8 (2), Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10 (7 ριμπ.), Καλάθης 10 (2 τρίπ., 10 ασ.), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 8.

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου