Τελευταία Νέα

13/3/16

26η Aγωνιστική Super League : Ηρακλής -Βέροια 1-1

Ηρακλής, Βέροια
Ηρακλής και Βέροια έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο στον βαρύ από τη βροχή αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου, αλλά έμειναν στο 1-1. Παιχνίδι που "έβγαζε" φάση ανά πάσα ώρα και στιγμή, φοβερές αποκρούσεις από Χουάντερσον - Καντιμοίρη.

Σε... ρώσικη ρουλέτα εξελίχθηκε η αναμέτρηση στο Καυτανζόγλειο ανάμεσα σε Ηρακλή και Βέροια, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League. Καταπληκτικό ματς, που ωστόσο δεν ανέδειξε νικητή (1-1). Όποια ομάδα και αν κατακτούσε το τρίποντο θα το άξιζε, μια και χάθηκαν ένα σωρό ευκαιρίες.
Και η ισοπαλία, όμως, είναι αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο. Ο Ηρακλής, που είχε δοκάρι στο 88' για το 2-1 πήγε στους 31 βαθμούς, ενώ η Βέροια έφτασε τους 26 (ο Πανθρακικός που παίζει τη Δευτέρα 14/3 έχει 17).

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης
Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Ιορδάνης Απτόσογλου
4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου (87' Περόνε), Τσότρας, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Μοντέιρο (46' Λουκίνας), Λεοζίνιο (78' Ρομάνο), Βέλλιος.
ΒΕΡΟΙΑ (Δ. Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μπράβο, Γιαννούλης, Αραγονές, Μαραγκός, Σιόντης, Άρτσε, Μαγέφσκι, Γιουσούφ (80' Αμπντούν), Ανάκογλου (90'+1' Πούγγουρας), Καϊκούτ (73' Ναζλίδης).
Γκολ: 28' Βέλλιος,9' Ανάκογλου
Κάρτες: 21' Στάμου, 77' Ιντζόγλου - 79' Γιαννούλης

Ανασκόπηση αγώνα:

Πολλή βροχή στο Καυτανζόγλειο, αλλά οι ποδοσφαιριστές δεν επηρεάστηκαν ούτε στο απειροελάχιστο. Πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ειδικά από αυτούς της Βέροιας, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με ένα σωρό τελικές ευκαιρίες. Μπήκαν δυνατά στο ματς οι φιλοξενούμενοι και άνοιξαν το σκορ στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Καϊκούτ έδωσε αριστερά στον Γιουσούφ, αυτός έβγαλε εξαιρετική συρτή σέντρα και ο επερχόμενος Ανάκογλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ (0-1). Καλύτερη κυκλοφορία μπάλας για την ομάδα της Ημαθίας, σε αντίθεση με τον Γηραιό που αιφνιδιάστηκε από την εκρηκτική εκκίνηση της "Βασίλισσας". Στο 20ό λεπτό το σουτ του κινητικού Μαγιέφσκι πέρασε άουτ, αλλά ο Γηραιός "χτύπησε" επί της ουσίας στην πρώτη του άξια αναφοράς ευκαιρία.
Στο 28' ο Σαραμαντάς έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, κοντά στο κόρνερ, ο Βέλλιος πήδηξε ψηλά στον αέρα και νίκησε τον Καντιμοίρη με κεφαλιά, φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1). Οι "κυανέρυθροι" δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να έχουν την καθολική υπεροχή. Στο 32' το σουτ του Μαγιέφσκι πέρασε άουτ, το ίδιο αυτό του Άρσε στο 35', ενώ στο 38' ο Χουάντερσον εξουδετέρωσε εντυπωσιακά το σουτ του Γιουσούφ. Στο 45' ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ απέκρουσε με γροθιές το σουτ του Μαγιέφσκι, ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους το σουτ του Γιουσούφ πέρασε λίγο άουτ.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος γύρισε το σχήμα της ομάδας του σε 4-4-2 (ρόμβο) με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου. Ο αγωνιστικός χώρος είχε γίνει πιο βαρύς και σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι... νεροπαγίδες έβαλαν δύσκολα στους ποδοσφαιριστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε στο 65'! Η περιφερειακή άμυνα του Ηρακλή δεν λειτούργησε σωστά, ο Μαγιέφσκι βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή, επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας. Πολλά τα λάθη και από τις δύο πλευρές, απόρροια του αγωνιστικού χώρου που δεν επέτρεπε πολλά, πολλά...
Στο 69' ο Ηρακλής έφυγε εξαιρετικά στην αντεπίθεση. Ο Κυριακίδης πέταξε τη μπάλα αριστερά στον Ιντζόγλου, ο οποίος έξω από την περιοχή έπιασε το σουτ, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Και αυτή καλή ευκαιρία για τον Γηραιό. Στο 75' ο Καντιμοίρης απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία την... οβίδα του Ιντζόγλου, χρησιμοποιώντας το ένα χέρι. Τρομερός στη φάση αυτή ο τερματοφύλακας της Βέροιας. Στο 83' ο Ναζλίδης βρέθηκε στην περιοχή του Ηρακλή, είχε χρόνο να ζυγίσει το πόδι και να σουτάρει, αλλά η εκτέλεση ήταν άστοχη. Δίπλα από το δεξί δοκάρι πέρασε η μπάλα.
Στο 88' ο Ηρακλής απώλεσε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-1. Ο Μπουκουβάλας έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, αλλά η κεφαλιά του Ρομάνο χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη, που ήταν τυχερός στη φάση αυτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου