Τελευταία Νέα

3/4/16

28η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος - Παναιτωλικός 1-0

Ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι, με γκολ που σημείωσε στο 45' ο Αντονί Λε Ταλέκ. Άξιζαν κάτι καλύτερο οι Αγρινιώτες, που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.
Την τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε παιχνίδια κατέκτησε ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού, αν και θα μπορούσε να είχε ισοφαριστεί από τους Αγρινιώτες, που ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Οι "κυανόλευκοι" πήγαν στους 36 βαθμούς και προσπέρασαν τα "καναρίνια", που έμειναν στους 34.
Τη λύση έδωσε στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Λε Ταλέκ, ο οποίος σημείωσε ένα ακόμη γκολ στη Super League.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Βασίλης Καραβασίλης, Γιώργος Λάζαρης (Καβάλας)
4ος: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ. Δέλλας): Μπάρκας, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κεϊτά (90' Γροντής), Ουμπίδες, Σουμπίνιο (80' Ουσέρο), Μπρίτο, Ματέι (74' Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ. Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας (66' Κάπελ), Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουκάλου, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Οσμάρ Φερέιρα (72', Παπάζογλου), Βασιλούδης (54' Ουάρντα), Μουνιός, Μαρκόβσκι.
Γκολ: 45' Λε Ταλέκ
Κάρτες: 27' Σουμπίνιο - 6' Μύγας, 56' Λε Ταλέκ, 58' Ματέι

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και μπήκε με σκοπό να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ. Ήταν βέβαια καλά οχυρωμένος ο Παναιτωλικός και δεν επέτρεπε στους Περιστεριώτες να μπουν στην περιοχή του Κυριακίδη. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το 18' άρχισε να βγαίνει από το... καβούκι της η ομάδα του Αγρινίου, να γίνεται περισσότερο επιθετική και να παίρνει χώρο στο ματς. Το 20λεπτο κύλησε χωρίς απειλή για τους δύο τερματοφύλακες.
Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 22'. Από σέντρα του Ουμπίντες ο Ματέι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 25' ο Ματέι κουβάλησε τη μπάλα, πήρε μέτρα, έκανε το δυνατό σουτ, με τον Κυριακίδη να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να διώχνει δύσκολα. Ο Παναιτωλικός στο 28' είχε το σουτ του Πάουλο έξω από την περιοχή, το οποίο όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μπάρκα. Νέα απειλή από τους Αγρινιώτες στο 29', όταν το γυριστό του Μαρκόβσκι πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.
Ο Σουμπίνιο στο 39' πραγματοποίησε φοβερό σόλο, πήρε μέτρα, έκανε το σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε πολύ δύσκολα ο Κυριακίδης. Ακολούθησε το δυνατό σουτ του Μπίτολο έξω από την περιοχή, το οποίο ναι μεν ήταν καλοτραβηγμένο, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Ώσπου στο 45' ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Σουμπίνιο έδωσε στον Μπρίτο, αυτός με μια ταχύτατη ντρίμπλα εξουδετέρωσε τον Κούσα, σούταρε, ο Κυριακίδης έδιωξε, αλλά ο Λε Ταλέκ πήρε το ριμπάουντ και ευστόχησε.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός πίεσε τον Ατρόμητο και δημιούργησε ορισμένες κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν αξιοποίησε καμία. Στο 62' το μακρινό σουτ του Μάκου δεν βρήκε δίχτυα, ενώ στο 69' η πολύ καλή κεφαλιά του Κούσα βρήκε τον Μπάρκα στη σωστή θέση, που μπλόκαρε. Νέα καλή στιγμή στο 74', με τον νεοεισελθόντα Παπάζογλου, ο οποίος με κεφαλιά προσπάθησε να κάνει το 1-1, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Η καλύτερη ευκαιρία πάντως ήταν αυτή του 77', όταν ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου "έβγαλε" εξ επαφής το πλασέ του Μουνιός.
Από τις λιγοστές άξιες αναφοράς ευκαιρίες του Ατρόμητου στο δεύτερο μισό ήταν εκείνη του 86', όταν ο Στόιτσεφ έπιασε τον "κεραυνό" μέσα στην περιοχή και αριστερά, με τον Κυριακίδη να διώχνει με υπερένταση. Στο 87' ο Μπάρκας έκανε μια ακόμα καλή απόκρουση, σε κεφαλιά του Μαρκόβσκι. Στις καθυστερήσεις ο Στόιτσεφ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από το δοκάρι. Μέχρι τέλους δεν άλλαξε τίποτα και ο Ατρόμητος κατέκτησε το τρίποντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου