Τελευταία Νέα

17/4/16

30η Aγωνιστική Super League : Πανιώνιος - Ατρόμητος 0-1

Ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με σκόρερ τον Στόιτσεφ (78'). Τρίποντο χωρίς αντίκρισμα, ωστόσο, μετά τη νίκη του ΠΑΣ στα Πηγάδια. Δοκάρι είχε ο Χαλκιαδάκης στο 42' για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.
To τρίποντο (0-1) στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο δεν αρκούσε για να κατακτηθεί η 6η θέση από τον Ατρόμητο στην κανονική διάρκεια της Super League. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν των Νεοσμυρνιωτών στην Πλατεία με τέρμα του Στόιτσεφ, αλλά η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη χάρισε την 6η θέση στους Ηπειρώτες.
Ο Ατρόμητος συγκέντρωσε τους ίδιους ακριβώς βαθμούς με τον ΠΑΣ (42), αλλά η ομάδα των Ιωαννίνων υπερείχε στα μεταξύ τους παιχνίδια και υπερτερεί στην ισοβαθμία. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του, που μαθηματικά έχει εξασφαλίσει την είσοδο στα playoffs, θα περιμένει την Τετάρτη (20/4) να είναι ευχάριστα τα νέα από τη δευτεροβάθμια επιτροπή του τμήματος αδειοδοτήσεων για να παίξει στο μίνι πρωτάθλημα.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Γιώργος Κάλφογλου (Θεσπρωτίας)
4ος: Γιάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου (89' Πατσατζόγλου), Τασουλής, Κόρμπος, Καθάριος (82' Πινιώτης), Μπαργκάν (71' Μασούρας), Χαλκιαδάκης, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Κοντοές, Ουσέρο, Γροντής (78' Λημνιός), Μπρίτο, Ουμπίδες, Ματέι (64' Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (71' Παπαδόπουλος).
Γκολ: 78' Στόιτσεφ
Κάρτες: 40' Οικονόμου, 90'+2' Κόρμπος - 73' Στόιτσεφ
Ανασκόπηση αγώνα:
Έτσι έπαιξαν:
Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με σχήμα 4-4-2. Κάτω από τα γκολπόστ χρησιμοποιήθηκε ο Γιαννιώτης. Στα άκρα της άμυνας οι Αργυρόπουλος (δεξιά) - Τασουλής (αριστερά), με κεντρικούς αμυντικούς Ρισβάνη - Οικονόμου. Στις πτέργυες έπαιξαν οι Χαλκιαδάκης και Μπαργκάν, ενώ κεντρικοί χαφ ήταν οι Κόρμπος και Καθάριος. Στη γραμμή κρούσης αγωνίστηκαν οι Ανσαριφάρντ και Καραμάνος.
Από την άλλη μεριά ο Ατρόμητος έπαιξε με σύστημα 4-2-3-1. Ο Μπάρκας γκολκίπερ, Κιβρακίδης δεξί μπακ, Μπίτολο αριστερά, με στόπερ τους Λαζαρίδη - Κοντοέ. Αμυντικοί μέσοι οι Ουσέρο και Ουμπίντες, η μεσοεπιθετική τριάδα απαρτιζόταν από Μπρίτο, Ματέι και Γροντή (μέση), ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο φορμαρισμένος Λε Ταλέκ.
Δοκάρι με Χαλκιαδάκη.
Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα της Νέας Σμύρνης σημειώθηκε στο 8'. Ο Μπαργκάν εκτέλεσε φάουλ, ο Κόρμπος έπιασε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα εκτός εστίας. Οι Περιστεριώτες απάντησαν δις, με ΛεΤαλέκ στο 12' και Ουσέρο στο 13' να σουτάρουν, αλλά να μη βρίσκουν στόχο. Ακολούθησε παιχνίδι κέντρου, με τους ποδοσφαιριστές να δυσκολεύονται να μπουν στις αντίπαλες περιοχές.
Η καλύτερη φάση στο πρώτο 45λεπτο έγινε στο 42'. Ο Χαλκιαδάκης επιχείρησε μακρινό σουτ, ο Μπάρκας με δυσκολία έδιωξε τη μπάλα, η οποία ακολούθως προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ανσαριφάρντ έκλειψε τη μπάλα από τον Ουμπίντες, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε και κράτησε την εστία του απαραβίαστη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 59%.
Έκαναν τη διαφορά Παπαδόπουλος - Στόιτσεφ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγή για κάποια από τις δύο ομάδες. Στο 53' ο Χαλκιαδάκης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, ο Μπάρκας μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά. Στο 58' χάθηκε νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Καθάριος σούταρε από το όριο της περιοχής, ο Λαζαρίδης έβαλε την κόντρα και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Γιαννιώτη στο 59ο λεπτό, όταν το σουτ Λε Ταλέκ εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ του Πανιωνίου.
Ο Μασούρας πέρασε στον αγώνα στο 71' και τρία λεπτά μετά έκανε ωραίο γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Καραμάνος, που ήταν εκ των κορυφαίων του Πανιωνίου, δεν έκανε καλό τελείωμα στο πρώτο δοκάρι και χάθηκε η ευκαιρία για το 1-0, το οποίο τελικά κατόρθωσε να πράξει ο Ατρόμητος στο 78'. Ο Παπαδόπουλος έφυγε από τα αριστερά στην αντεπίθεση, έσπασε εξαιρετικά δεξιά στον επερχόμενο Στόιτσεφ και ο Σέρβος με εξίσου εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-1 στην Πλατεία.
Ορεξάτος μπήκε στον αγώνα ο Στόιτσεφ, ο οποίος στο 84ο λεπτό έκανε σουτ μέσα από την περιοχή του Γιαννιώτη, αλλά έστειλε τη μπάλα άστοχα εκτός εστίας. Ορεξάτος όμως και ο Παπαδόπουλος ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, ο οποίος τον πρόλαβε και τον σταμάτησε. Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το 90'+4' και ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη γοήτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου