Τελευταία Νέα

28/4/16

Τα αποτελέσματα των πρώτων ματς των "4" του Europa League!



Η Σεβίλλη έκανε σημαντικό βήμα για την συμμετοχή της σε τρίτο σερί τελικό του Europa League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Σαχτάρ στην Ουκρανία .Με γκολ του Αντριάν Λόπεθ στο 92' η Βιγιαρεάλ νίκησε με 1-0 τη Λίβερπουλ στο "Μαδριγάλ", έτσι εν όψει της ρεβάνς στο "Άνφιλντ" έχει προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Europa League.


Σαχτάρ και Σεβίλλη αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στην Ουκρανία, έτσι η πολυνίκης του θεσμού απέκτησε προβάδισμα προκρίσης στον τελικό του Europa League.

Η Κεβίν Γκαμεϊρό διαμόρφωσε το τελικό σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 82', λίγο νωρίτερα είχε ακυρωθεί κανονικό δικό του γκολ, ενώ από δική του ασίστ είχε ανοίξει το σκορ ο Βιτόλο στο 6'.

Πολύ καλή ήταν η αντίδραση της Σαχτάρ στο πρώτοι ημίχρονο, ισοφάρισε με τον Μάρλος στο 23' και από ασίστ του ο Στεπανένκο ολοκλήρωσε την ανατροπή, όμως στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έχασαν τον έλεγχο και ίσως το πληρώσουν με αποκλεισμό.
Άσχημη στιγμή του ημιτελικού ήταν ο ανατριχιαστικός τραυματισμός του Κρον-Ντέλι στο γόνατο, με την ζημιά να είναι μεγάλη για τον Δανό μέσο.
H Bιγιαρεάλ νίκησε με 1-0 τη Λίβερπουλ στο "Μαδριγάλ" και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Europa League, με την ρεβάνς να διεξάγεται στο "Άνφιλντ" σε μία εβδομάδα.
Αυτός που υποχρέωσε τους "κόκκινους" στην πρώτη τους φετινή ευρωπαϊκή ήττα ήταν ο Αντριάν Λόπεθ, ο άλλοτε διεθνής Ισπανός επιθετικός που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 92'.
Το "κίτρινο υποβρύχιο"... χτύπησε στην αντεπίθεση στις καθυστερήσεις, σε ένα ματς που δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά και οι δύο ομάδες είχαν 2-3 καλές ευκαιρίες.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Μαλίσεβ, Κοβαλένκο, Μάρλος (92' Μπερνάρντ), Τάιζον (91' Ουέλιγκτον Νεμ), Φακούντο Φερέιρα (91' Εντουάρντο).
ΣΕΒΙΛΛΗ: Σόρια, Μαριάνο Φερέιρα, Ραμί, Ντανιέλ Καρίσο, Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Εν'Νονζί, Μπανέγα, Βιτόλο, Κονοπλιάνκα (59' Κρον-Ντέλι) (72' Κόκε), Γκαμεϊρό.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Μάριο Γκασπάρ, Μπεγί (76' Μουσάκιο), Βίκτορ Ρουίθ, Χάουμε Κόστα, Τομάς Πίνα, Μπρούνο Σοριάνο, Ζόναταν ντος Σάντος (72' Σάμου Καστιγιέχο), Ντένις Σουάρεθ, Μπακαμπού, Σολδάδο (74' Αντριάν Λόπεθ).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Κλάιν, Κολό Τουρέ, Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Τζο Άλεν, Λούκας Λέιβα, Λαλάνα, Μίλνερ, Κοουτίνιο (46' Άιμπ), Φιρμίνο (90' Μπεντεκέ).

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών:


Μ.Πέμπτη
Σαχτάρ - Σεβίλλη 2-2 (23' Μάρλος, 35' Στεπανένκο / 6' Βιτόλο, 82' πέν. Γκαμεϊρό)
Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 1-0 (92' Αντριάν Λόπεθ)

*ρεβάνς σε μία εβδομάδα, τελικός στις 18 Μαΐου στην Βασιλεία
 Ο πίνακας των σκόρερς:
10 γκολ
Αρίτθ Αντούριθ (Μπιλμπάο)

9 γκολ
Σεντρίκ Μπακαμπού (Βιγιαρεάλ)

8 γκολ
Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

6 γκολ
Έρικ Λαμέλα (Τότεναμ)
Ραούλ Μπομπαντίγια (Άουγκσμπουργκ)

5 γκολ
Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)
Χοσέ Καγιεχόν (Νάπολι)
Κεβίν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη)
Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)
Φράνκο Ντι Σάντο (Σάλκε)
Ντάβιντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας)
Αμπουμπακάρ Ουμαρού (Παρτίζαν)
Αλεκσάντρ Σαμέντοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας)

4 γκολ
Κρις Κόμονς (Σέλτικ)
Πιόνε Σίστο (Μίντιλαντ)
Μισί Μπατσουαγί (Μαρσέιγ)
Φερναντάο (Φενέρμπαχτσε)
Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Παρτίζαν)
Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Νάπολι)
Φρανκ Ατσεαμπόνγκ (Άντερλεχτ)
Ζορζ-Κεβίν Εν'Κουντού (Μαρσέιγ)
Μπαγ Ουμάρ Νιάς (Λοκομοτίβ Μόσχας)
Φεντερίκο Μπερναρντέσκι (Φιορεντίνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου