Τελευταία Νέα

7/4/16

Τα αποτελέσματα των πρώτων ματς των "8" του Europa League!

Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) στην Γερμανία αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Άνφιλντ. Η Βιγιαρεάλ ήταν η μόνη γηπεδούχος που κέρδισε στις πρώτες αναμετρήσεις των προημιτελικών, με την Σεβίλλη να κάνει ανατροπή στη χώρα των Βάσκων!
Η Λίβερπουλ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην επιστροφή του Γίργκεν Κλοπ στη Βεστφαλία και απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ντόρτμουντ, που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης από τα προημιτελικά του Europa League. Η παρουσία του αναμορφωτή της Μπορούσια στον αντίπαλο πάγκο επηρέασε ορισμένους από τους παίκτες των γηπεδούχων, που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, παρότι είχαν τη μερίδα του λέοντος, όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας.
Στο 36ο λεπτό, μάλιστα, μία μπαλιά βρήκε τον Ντιβόκ Ορίγκι στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και αυτός με σουτ νίκησε τον Ρόμαν Βάιντενφελερ. Η χαρά των "κόκκινων δεν κράτησε πολύ, αφού αρχικά ο Γερμανός τερματοφύλακας πήρε εκδίκηση σε τετ α τετ του Βέλγου φορ και με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Ματς Χούμελς ισοφάρισε (48') σε 1-1. Η Ντόρτμουντ πίεσε για την ανατροπή, ωστόσο βρήκε ελάχιστες ευκαιρίες και δεν κατάφερε να νικήσει τον Σιμόν Μινιολέ.
Αν και δεν είχε εκτός έδρας νίκη σε πρωτάθλημα και Ευρώπη σε 21 παιχνίδια μέχρι στιγμής, η Σεβίλλη βρήκε το διπλό στην κατάλληλη χρονική στιγμή, στον ισπανικό "εμφύλιο" με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το τελικό 2-1 του "Σαν Μαμές" δίνει σαφές πλεονέκτημα στους κατόχους των δύο τελευταίων διοργανώσεων, αν και το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με μεγάλη ένταση.
Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε άρχισαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μάλιστα προηγήθηκαν με κεφαλιά του Αρίτς Αντούριθ στο 48ο λεπτό. Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν σχεδόν άμεση, με τον Τιμοτέ Κολοντζιεϊτσάκ να ισοφαρίζει σε 1-1 οκτώ λεπτά αργότερα. Οι Ανδαλουσιάνοι πήραν το μομέντουμ και στα τελευταία λεπτά πλησίασαν περισσότερο στο γκολ, φτάνοντας στην ανατροπή με τον Ιμπόρα στο 83'.
Η Σαχτάρ Ντόνετσκ πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση, μετά από τη νίκη της με 2-1 επί της Μπράγκα στην Πορτογαλία. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο 1ο ημίχρονο, έχασαν ορισμένες καλές στιγμές και "τιμωρήθηκαν" στην εκπνοή, μετά από ένα γκολ του Γιάροσλαβ Ρακίτσκι.
Ο ρυθμός έπεσε στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους με τους απογοητευμένους παίκτες του Πάουλο Φονσέκα να μην μπορούν να πιάνουν τα στάνταρ του 1ου ημιχρόνου. Μάλιστα, ο Φακούντο Φερέιρα στο 75' εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Μαρλός και από καλή θέση έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφερε η Μπράγκα ήταν να μείνει "ζωντανή" στη σειρά με το γκολ του Γουίλσον Εντουάρντο στο 89'.
Η Βιγιαρεάλ απώλεσε σωρεία ευκαιριών και μαζί να ταξιδέψει στην Τσεχία με πιο ασφαλές σκορ από το 2-1 με τον οποίο έκαμψε την αντίσταση της Σπάρτα Πράγας στο "Μαδριγάλ". Οι Ισπανοί προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Σεντρίκ Μπακαμπί μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Ντάβιντ Μπίτσικ σε προσπάθεια να διώξει με βολέ. Το "κίτρινο υποβρύχιο" έχασε πολλές ευκαιρίες με τους Σάμι Καστιγέχο, Ρομπέρτο Σολδάδο και Μπακαμπί και το "πλήρωσε".
Στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους ο Γιάκουμπ Μπράμπετς εκμεταλλεύτηκε ένα κόρνερ και ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, που έγιναν η πρώτη ομάδα της φετινής διοργάνωσης που σκοράρει στο συγκεκριμένο γήπεδο πλην της Βιγιαρεάλ. Ο Μάριο Γκασπάρ είχε κεφαλιά δίπλα στο δοκάρι με την επανέναρξη της αναμέτρησης, αλλά εν τέλει η λύση δόθηκε ξανά από τον Μπακαμπί στο 63'. Ευκαιρίες χάθηκαν και στη συνέχεια, με συνέπεια όλα να είναι ανοιχτά στη ρεβάνς.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

22:05 Μπράγκα - Σαχτάρ 1-2
(89' Εντουάρντο - 45' Ρακίτσκι, 75' Φερέιρα)
22:05 Βιγιαρεάλ - Σπάρτα Πράγας 2-1
(3', 63' Μπακαμπί - 45+4' Μπράμπετς)
22:05 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη 1-2
(48' Αντούριθ - 56' Κολοντζιεϊτσάκ, 83' Ιμπόρα)
22:05 Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ 1-1
(48' Χούμελς - 36' Ορίγκι)

Το πρόγραμμα των ρεβάνς:

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

22:05 Σαχτάρ - Μπράγκα
22:05 Σπάρτα Πράγας - Βιγιαρεάλ
22:05 Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο
22:05 Λίβερπουλ - Ντόρτμουντ
* Η κλήρωση των ημιτελικών και του τελικού θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Μπέντερ (76' Παπασταθόπουλος), Χούμελς, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Κάστρο, Ντουρμ (46' Σαχίν), Μεχιταριάν, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ (77' Πούλισιτς)
Λίβερπουλ (4-2-3-1): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Χέντερσον(46' Άλεν), Τζαν, Μίλνερ, Λαλάνα (77' Φιρμίνο), Κουτίνιο, Ορίγκι (84' Στάριτζ)
Μπράγκα (4-4-2): Ματέους, Μπαϊάνο, Μπολί, Φερέιρα, Γκοϊάνο, Σάντος, Κάρλος, Βούκτσεβιτς (87' Αουγκούστο), Σίλβα, Στόικοβιτς (75' Εντουάρντο), Κόκα
Σαχτάρ (4-2-3-1): Πιατόβ, Σέρνα, Όρντετς, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεβ, Στεπανένκο. Τάισον (79' Ντεντίνιο), Κοβαλένκο (888' Μπερνάρ), Μαρλός (82' Εντουάρντο), Φερέιρα.
Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ερερίν, Ντε Μάρκος, Μπόβεδα, Ετσέιτα, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Γουίλιαμς (63' Σουσαέτα), Εράσο (69' Βιγκέρα), Μουνιαΐν (63' Λεκέ), Αντούριθ
Σεβίλλη (4-2-3-1): Σορία, Κόκε, Ραμί, Κολοντζιεϊτσάκ, Τρεμουλινάς (12' Φάσιο), Ενζονζί, Κριχόβιακ, Βιτόλο, Μπανέγα (74' Ιμπόρα), Κρον Ντέλι (68' Κονοπλιάνκα), Γκαμεϊρo.
Βιγιαρεάλ (4-4-2): Ασένχο, Γκασπάρ, Μπέιλι, Ρουίθ, Κόστα (77' Μαρίν), Σουάρεθ, Τριγκέρος, Μπρούνο, Καστιγέχο (62' Μπαπτιστάο), Σολδάδο, Μπακαμπί (83' Αντριάν)
Σπάρτα Πράγας (3-3-2-2): Μπίτσικ, Μπράμπετς, Χόλεκ (28' Κόβατς), Ναμουανέσου, Ντότσκαλ, Μάρετσεκ, Κρέιτσι, Ματεγιόβσκι (88' Λάφατα), Φρίντεκ, Κονατέ, Γιούλις (73' Φατάι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου