Τελευταία Νέα

23/5/16

3η αγωνιστική των play-off της Superleague : Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-2

Με "αέρα" Champions League και εκτελεστές τους Αθανασιάδη - Μακ ο ΠΑΟΚ, πήρε τη νίκη (2-0) στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο και έδειξε πανέτοιμος για την πρωτιά στα playoffs.
Ο ΠΑΟΚ είχε έναν και μόνο στόχο στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο: Νίκη για να αυξήσει τις πιθανότητες να είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions Leauge. Και τα κατάφερε στηριζόμενος στην εκτελεστική δεινότητα του Αθανασιάδη και του Μακ και στην μεγαλύτερη πληρότητα στο ρόστερ του σε σχέση με αυτό του Πανωνίου.
Το ματς στη Νέα Σμύρνη ήταν ανοιχτό, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο (ο Πανιώνιος φάνηκε επηρεασμένος από την υπόθεση Μπακασέτα) και με τον Αθανασιάδη που είχε μία σπουδαία ευκαιρία με το καλημέρα κατάφερε να προηγηθεί στο 27΄ και να επιβάλλει τον ρυθμό του.
Παρόλα αυτά λόγω κυρίως ατομικών λαθών έδινε συχνά στους γηπεδούχους-που είχαν και έναν πολύ επικίνδυνο Μπαργκάν στο δεύτερο μέρος- την ευκαιρία να απειλήσουν και να φθάνουν στην περιοχή του αξιόπιστου Γλύκου. Ο Ρόμπερτ Μακ «σφράγισε» τη νίκη με ένα υπέροχο γκολ στο 77΄, ενώ στο 89΄ ο Οικονόμου αστόχησε σε πέναλτι που έκανε ο Χατζηισαΐας στον Βιγιάλμπα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Ν. Σμύρνης
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος
Βοηθοί: Σταύρος Σίπκας, Ιορδάνης Δημητριάδης
Τέταρτος διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης
Συνθέσεις: 
Πανιώνιος: Διούδης, Ρισβάνης, Οικονόμου, Βλάχος, Τασουλής, Κόρμπος (Καθάριος 75'), Σιώπης, Χαλκιαδάκης (Βιγιάλμπα 84'), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (Μπαργκάν 46'), Μασούρας.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς (Χατζηισαΐας 87'), Τζαβέλλας, Λέοβατς (Σκόνδρας 81'), Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας (Μπερμπάτοφ 74'), Ροντρίγκες, Μακ , Αθανασιάδης.
Κάρτες: Οικονόμου 34', Πέλκας 46', Χαρίσης 60', Χατζηισαΐας 89'
Κόκκινες: Οικονόμου 92' (2η κίτρινη)
Γκολ: Αθανασιάδης 27', Μακ 77'.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 2'. Ο Λέοβατς σέντραρε από τα αριστερά και ο Αθανασιάδης πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής (σε πάρα πολύ καλή θέση) αλλά έστειλε την μπάλα άουτ μετά από προβολή που έκανε. Οι δύο ομάδες είχαν μπει με διάθεση στο ματς αλλά γινόταν αρκετά λάθη στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ανσαριφάρντ στο 8' βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά καθυστέρησε και έτσι ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να κάνει κάτι... καλό ενώ αργότερα το σουτ του Σιώπη (στο 11') δεν ανησύχησε τον Γλύκο. Στο 15' ο Μακ γύρισε στον Πέλκα ο οποίος σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή όμως ο Διούδης μπλόκαρε.
Ευκαιρίες με Ανσαριφάρντ και Αθανασιάδη.
Η μπάλα έφυγε άουτ μετά από σουτ του Λέοβατς (στο 16') και ανεκμετάλλευτο πέρασε το κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στο 19'. Στο 21' ο Ανσαριφάρντ έκανε ωραία κίνηση αποφεύγοντας αμυντικούς των φιλοξενούμενων, σούταρε από δύσκολη θέση ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Λεόβατς και για... λίγο δεν κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ (πολύ καλή στιγμή για τους "κυανέρυθρους αυτή η φάση). Ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά στο 23' (ο Ροντρίγκες την σέντρα) και απέκρουσε ο Διούδης, με τον "Δικέφαλο" έτσι να χάνει σημαντική ευκαιρία.
Ο Κλάους "πλήγωσε" τον Πανιώνιο και... 0-1.
Στο 27' ο Κλάους... δεν αστόχησε στο 27'. Ο Κίτσιου έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Οικονόμου να διώξει την μπάλα και με βολέ στην κίνηση νίκησε τον Διούδη διαμορφώνοντας το 1-0. Στο 29' ο -δραστήριος- Ανσαριφάρντ βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά έχασε την μπάλα μετά από λάθος του ενώ το σουτ του Ροντρίγκες στο 31' έφυγε ψηλά άουτ.
Δυσκολευόταν να αναπτυχθεί ο Πανιώνιος.
Στο 36' ο "Δικέφαλος" κέρδισε το πρώτο του κόρνερ όμως η εκτέλεση του Μακ ήταν κακή και ο Πανιώνιος δίχως τον Μπακασέτα που είχε μείνει εκτός αποστολής, έδειχνε να δυσκολεύεται να αναπτυχθεί. Ο Διούδης μπλόκαρε την μπάλα μετά από σέντρα του Λέοβατς στο 40' (ο Πέλκας περίμενε την μπάλα και ήταν σε καλή θέση), το σουτ του Μασούρα στο 45' ήταν πολύ αδύναμο και το ημίχρονο έληξε με 0-1.
Στα "πιτς" ο Ανσαριφάρντ, πίεζε ο ΠΑΟΚ.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα απρόοπτο για τον Πανιώνιο γιατί χρειάστηκε πριν το ξεκίνημα αυτού να αντικατασταθεί ο Ανσαριφάρντ λόγω τραυματισμού. Στο 50' ο Ροντρίγκες βρέθηκε στην περιοχή των "κυανέρυθρων", έκανε την σέντρα και ο Ρισβάνης έδιωξε πριν δημιουργηθεί κίνδυνος για τους γηπεδούχους. Ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε να "χτυπήσει" από τα δεξιά με τον δραστήριο Ροντρίγκες (το σουτ που έκανε στο 59' δεν ήταν καλό και έφυγε ψηλά άουτ) και μέχρι το 60' πίεζε αρκετά για να πετύχει δεύτερο γκολ.
"Ανησύχησε" ο "Δικέφαλος" με το φάουλ του Μπαργκάν, ευκαιρία με Καραμάνο.
Ο Μπαργκάν κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση, ελάχιστα έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Γλύκος απέκρουσε δύσκολα (στο 61' αυτή η καλή ευκαιρία) μετά από εκτέλεση του παίκτη του Πανιωνίου. Στο 63' ο Μπαργκάν σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε. Στο 65' ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζαβέλλα, ο Καραμάνος βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο αλλά ο Μαλεζάς σωτήρια έβαλε το πόδι του την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε. Ο Πανιώνιος είχε ανεβάσει στροφές και ο Χαλκιαδάκης στο 68' σούταρε από μακριά, με τον Γλύκο πάλι να λέει "όχι" (έδιωξε σε κόρνερ).
Ο Μακ το 0-2 με υπέροχο γκολ.
Ο Οικονόμου στο 71' έδιωξε μετά από γύρισμα του Μακ και στο 74' ο Πέλκας προσπάθησε να βρει τον Ροντρίγκες ωστόσο ο Διούδης απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 74' ο Μπερμπάτοφ πέρασε στο ματς (τελευταία συμμετοχή του στις 14 Φεβρουαρίου κόντρα στον Ηρακλή) αντικαθιστώντας τον Πέλκα και στο 77' ο Μακ σκόραρε. Ο Σλοβάκος έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Ρισβάνη και με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το 0-2.
Χαμένο πέναλτι με Οικονόμου.
Το σουτ του Αθανασιάδη στο 80' ήταν αδύναμο και στο 89' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Χατζηισαΐας ανέτρεψε τον Καθάριο και ο Αρετόπουλος έδειξε την "άσπρη" βούλα. Ο Οικονόμου ήταν αυτός που το εκτέλεσε αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 90' ο Ροντρίγκες έπιασε το σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Διούδη. Μετά δεν άλλαξε κάτι στο ματς και ο "Δικέφαλος" πήρε σπουδαία νίκη με 0-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου