Τελευταία Νέα

4/6/16

Αυστραλία - Ελλάδα 1-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Η Εθνική μας ομάδα έχασε 1-0 από την Αυστραλία με γκολ του Λέκι στο 94ο λεπτό και γνώρισε μια ακόμη φιλική ήττα στην εποχή Σκίμπε. Έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει στην συνέχεια ο Γερμανός προπονητής. Τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Καρνέζης.

Τα φιλικά είναι πρώτα απ' όλα για τους προπονητές. Να δουν πράγματα, να βελτιώσουν τις παθογένειες και τα αρνητικά στοιχεία στην ομάδα τους και να την έχουν έτοιμη για τα επίσημα παιχνίδια. Ο Μίχαελ Σκίμπε ανέλαβε μια Εθνική σκέτο ερείπιο, με ηθικό στο ναδίρ και το στοίχημά του είναι μεγάλο, προκειμένου να την επαναφέρει σε ανοδική και νικηφόρα "τροχιά".
Το πρώτο φιλικό της "γαλανόλευκης" στην Αυστραλία, κατέδειξε ότι έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει μέχρι την έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ, όπου στόχος είναι η πρόκριση στην τελική φάση στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Άλλωστε, ο ίδιος ο Γερμανός κόουτς έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι στόχος είναι να στείλει την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Μεσοεπιθετικά η Εθνική δεν έδειξε πολλά πράγματα στο 4-4-2 που επέλεξε ο Σκίμπε, απείλησε σε τρεις περιπτώσεις τους Αυστραλούς του Άγγελου Ποστέκογλου που παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα στο χορτάρι του "ANZ Stadium". Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν στην τελευταία φάση του αγώνα (9'3) με τον Λέκι να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη.
Μια ακόμη ήττα για την γαλανόλευκη στην εποχή Σκίμπε. Μετά την ήττα από το Λουξεμβούργο στις καθυστερήσεις και το 3-2 με ανατροπή από την Ισλανδία, ήρθε και το 1-0 από την Αυστραλία στο φινάλε. Μοναδικό θετικό αποτέλεσμα ως τώρα είναι το 2-1 με το Μαυροβούνιο, ενώ μην ξεχνάμε τον μηδενισμό με την Τουρκία για την αντικανονική συμμετοχή του Γιάννου (0-0 είχε λήξει κανονικά).

Έτσι παρέταξε την Εθνική ο Σκίμπε:

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρέταξε την ομάδα με τον Καρνέζη στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Σταφυλίδη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τούς Παπασταθόπουλο και Οικονόμου. Οι Σάμαρης και Μανιάτης στη μεσαία γραμμή, οι Χριστοδουλόπουλος και Γιαννιώτας στις δυο πτέρυγες και στην επίθεση οι Διαμαντάκος και Βέλλιος.
Η Εθνική μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 3' είχε μια καλή στιγμή με τον Βέλλιο μόλις στο 3', όταν αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά, αλλά αντί να "πατήσει" πάνω στο καλό της ξεκίνημα και να πιέσει τους γηπεδούχους, δεν κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της. Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι έπαιρναν μέτρα στο χορτάρι και είχαν ένα δυνατό διάστημα από το 25' μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, δημιουργώντας αρκετές φάσεις για γκολ.
Να ειπωθεί ότι στο 15' ο Καρνέζης παραχώρησε ως τραυματίας την θέση του στον Καπίνο, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο γκολκίπερ της Ουντινέζε είχε εναέρια σύγκρουση με τον Γιέντινακ και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον πορτιέρε του Ολυμπιακού να μπαίνει στο ματς και να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις.
Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του και ειδικά στην φάση του Μίλιγκαν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 43', οι Αυστραλοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Μανιάτη στον Κρουζ, το οποίο δεν καταλογίστηκε από τον διαιτητή του αγώνα.
Λύγισε στις καθυστερήσεις.
Παρά τις αλλαγές στο ξεκίνημα του β' μέρους, όταν οι Χολέμπας και Μπακασέτας μπήκαν αντί των Διαμαντάκου και Χριστοδουλόπουλου, η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα, με την γαλανόλευκη να μην είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη μπροστά. Ο Παπασταθόπουλος πίσω έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και μαζί με τον Καπίνο είχαν πάρει "εργολαβία" την διατήρηση του μηδέν.
Στο 53' ο Τζέντινακ και στο 63' και 76' ο Ρόγκιτς έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες για τα "καγκουρό", με την Εθνική να έχει μια καλή φάση με κεφαλιά του Τοροσίδη (75'). Οι Αυστραλοί θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 81’ αλλά ο Σέσνμπουρι σημάδεψε το δοκάρι του Καπίνο, ενώ στο 90' ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Ίρβιν.
Μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε των καθυστερήσεων, όταν ο Λέκι με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0 της Αυστραλίας. Δίκαιη ήττα για την Εθνική μας, που θα πρέπει να βελτιώσει αρκετά πράγματα στο επόμενο φιλικό με την Αυστραλία στη Μελβούρνη στις 7 Ιουνίου (13:00).

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83’ Ίρβιν), Ντέγιενεκ, Κρούζ (60’ Λέκι), Μόουϊ (61’ Ρόγκιτς), Σμιθ (82’ Γκέρσμπαχ), Τζέντινακ, Μπερνς (72’ Οικονομίδης), Σένσμπουρι, Γιάννου (72’ Κέιχιλ).
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (15’ Καπίνο), Οικονόμου, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γιαννιώτας (73’ Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (46’ Μπακασέτας), Σάμαρης (56’ Ταχτσίδης), Βέλλιος, Διαμαντάκος (46’ Χολέμπας).

                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου