Τελευταία Νέα

3/7/16

Παναθηναϊκός - Σιλφόλντε 2-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Οι Βίκτορ Ιμπάρμπο και Νίκλας Χουλτ αν και δεν έχουν συμπληρώσει τρία 24ώρα στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού έδειξαν στη φιλική νίκη με 2-0 επί της αδύναμης Σιλφόλντε πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση. 
Αν σε κάτι μπορεί να σταθεί κανείς από το φιλικό του Παναθηναϊκού με την αδύναμη Σιλφόλτε στο οποίο το τριφύλλι επικράτησε με 2-0 αυτό ήταν κατά πρώτο λόγο ο Βίκτορ Ιμπάρμπο και σε δεύτερο ο Νίκλας Χουλτ. Όχι φυσικά γιατί έβγαλαν μάτια με το καλημέρα αλλά γιατί έδειξαν να προσαρμόζονται άμεσα και φυσικά από το πρώτο κιόλας τεστ έδειξαν ικανοί να βοηθήσουν. Ιδίως ο Κολομβιανός ο οποίος ήταν αρκετά καλός για όσο αγωνίστηκε.
Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε να χρησιμοποιήσει με το "καλημέρα" τους Ιμάρμπο και Χουλτ θέλοντας φυσικά να τους κάνει να βρουν ρυθμό και να μάθουν και τους συμπαίκτες τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καθώς μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις δυο-τρεις μέρες στην Ολλανδία. Για αυτό και τους άφησε μάλιστα στο παιχνίδι για περισσότερα από 75 λεπτά, πριν τους κάνει αλλαγή.
Αρχικά ο Ιταλός χρησιμοποίησε τον Κολομβιανό ως δεξί εξτρέμ στο 4-2-3-1 που επέλεξε στο φιλικό με την Σιλφόλντε και τον Χουλτ ως αριστερό μπακ. Ο Κολομβιανός μάλιστα ήταν αρκετά δραστήριος, έκανε συνεχώς κινήσεις, ζητούσε την μπάλα ενώ μετά το πρώτο μισάωρο άλλαζε συνέχεια θέσεις στο παιχνίδι του και βοηθούσε πολύ επιθετικά τους πράσινους. Από την πλευρά του ο Χουλτ πήρε λιγότερες πρωτοβουλίες, έδειξε κοντρολαρισμένος, δεν αντιμετώπισε αμυντικά προβλήματα καθώς όλη η Σιλφόλντε πλην τα έξι πρώτα λεπτά δεν απείλησε τους πράσινους και όποτε μπόρεσε επιχείρησε κάποιες κούρσες πατώντας στην περιοχή των Ολλανδών.
Ο Ιταλός τεχνικός χρησιμοποίησε στο 4-2-3-1 τον Στιλ ως γκολκίπερ και είχε στην άμυνα τους Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ και Χουλτ. Οι δυο αμυντικοί χαφ ήταν οι Ζέκα, Λουντ και μπροστά στην τριάδα έπαιξαν οι Ιμπάρμπο δεξιά, Βλαχοδήμος αριστερά και Βιγιαφάνιες στο κέντρο με τον Λέτο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.
Οι πράσινοι μπήκαν όπως και στο φιλικό με την Άαχεν μουδιασμένα στο ματς για αυτό και με την συμπλήρωση πέντε λεπτών απειλήθηκαν αλλά στη συνέχεια πήραν τα ηνία του αγώνα και δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα κόντρα σε μια αρκετά αδύναμη ομάδα στην οποία κανείς θα περίμενε ο Παναθηναϊκός να ρίξει επτά και οχτώ τέρματα. Οι παίκτες των πράσινων όμως φάνηκαν αρκετά αναποτελεσματικοί καθώς παρά τη σωρεία τελικών ευκαιριών μόλις δυο φορές κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων του;.

Σωρεία... χαμένων ευκαιριών.

Η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 6' όταν ο Τέλοχ βρέθηκε σε καλή θέση έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ αλλά ο Στιλ με ωραία εκτίναξη στα αριστερά έδιωξε την μπάλα και μετά με δεύτερη επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Η φάση αυτή ξύπνησε τους πράσινους που ανέβασαν την απόδοση τους, άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και απείλησαν για πρώτη φορά στο 7' με κεφαλιά του Λέτο την οποία όμως έπιασε ο Βέρκ.
Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα. Οι πράσινοι άλλαξαν με την μια την μπάλα, όπως ζητάει ο Στραματσόνι, με τον Λέτο με ωραία μπαλιά να βγάζει τετ α τετ τον Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός έκανε μια ντρίπλα και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 υπέρ του τριφυλλιού. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να κάνουν δυο τα τέρματα τους στο 13' όταν ο Λουντ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Βερκ.
Νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 20' με τον Βλαχοδήμιο να εκμεταλλεύεται ένα λάθος στην άμυνα της Σιλφόλντε να μπαίνει από τα αριστερά και έκανε την παράλληλη πάσα προς τον Λέτο η μπάλα ανακόπηκε και έφτασε στον Ιμπάρμπο ο οποίος έπιασε το σουτ με τον Βέρκ με εντυπωσιακή επέμβαση να αποκρούει και πάλι ενώ εν συνεχεία το σουτ του Βλαχοδήμου έκοψε η άμυνα των Ολλανδών.
Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 22' ο Λέτο έγινε αποδέκτης της μπάλας σε ρόλο έξω αριστερά και έκανε την μπαλιά προς τον Βλαχοδήμο. Αυτός κατέβασε όμορφα με το στήθος και πριν η μπάλα ακουμπήσει κάτω έκανε το πλασέ με τον Βέρκ να διώχνει σε κόρνερ.
Οι πράσινοι έφτασαν σε ένα ακόμη γκολ στο 29' όταν ο Βιγιαφάνιες άλλαξε ωραία με τον Ιμπάρμπο ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και γύρισε προς τον Λέτο ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία με τον διαιτητή να υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον Αργεντινό άσο.
Με τη συμπλήρωση 30' αγώνα ο Στραματσόνι άλλαξε πλευρές στους Ιμπάρμπο, Βλαχοδήμο χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην εικόνα των πράσινων που συνέχισε να είναι αρκετά επιθετική. Η τελευταία καλή στιγμή του Παναθηναϊκού χάθηκε στο 40' όταν ο Βλαχοδήμος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λέτο ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω από την εστία του Βέρκ.

Μια αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Με την έναρξη ου δευτέρου ημιχρόνου ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε μόλις μια αλλαγή με τον Αμπέντ αντί του Βιγιαφάνιες ο οποίος ήταν πολύ καλός και στο δεύτερο φιλικό των πράσινων. Ο Ιταλός ήθελε να κρατήσει μέχρι το 60' ουσιαστικά αναλλοίωτη την ενδεκάδα των πράσινων.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιτίθεται και να μην έχει αμυντικά προβλήματα και στο 50' ο Μολέντο που άφησε την θέση του βρέθηκε σε θέση φορ αλλά δεν μπόρεσε με δυνατό σουτ να νικήσει τον γκολκίπερ της Σιλφόλντε. Οι πράσινοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 60' όταν ο Λέτο εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Ιταλός έκανε κάποιες αλλαγές μετά το 58' της αναμέτρησης και το καλό ήταν πως δεν άλλαξε η εικόνα των πράσινων με το τριφύλλι να μην κινδυνεύει αμυντικά και να συνεχίζει να απειλεί επιθετικά όπως έκανε και στο πρώτο ημίχρονο.

Δοκάρι ο Αμπέντ, γκολ ο Λέτο.

Στο 64' της αναμέτρησης ο Αμπέντ έφτασε κοντά στο 2-0 μετά από όμορφη σέντρα του Βλαχοδήμου από τα δεξιά αλλά το πλασέ του διεθνή μέσου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της Σιλφόλντε και εν συνεχεία η μπάλα απομακρύνθηκε από την άμυνα των Ολλανδών.
Το τριφύλλι έφτασε στο 2-0 μετά από εκτέλεση πέναλτι του Λέτο. Ο Μαρινάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Αργεντινός φορ ανέλαβε την εκτέλεση του στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ της Σιλφόλντε.
Μετά το δεύτερο γκολ των πράσινων ο Ιταλός τεχνικός έκανε συνεχόμενες αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεση του και το μόνο καλό ήταν πως μέχρι την λήξη της αναμέτρησης δεν άλλαξε η εικόνα των πράσινων με το τριφύλλι να μην κινδυνεύει αμυντικά και να συνεχίζει να απειλεί επιθετικά όπως έκανε και στο προηγούμενο διάστημα χωρίς όμως να μπορεί να σημειώσει κάποιο άλλο τέρμα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ (85' Ξενόπουλος), Μέστο (76' Στάικος), Μολέντο (57' Ευαγγέλου), Ιβάνοφ (86' Μαυρομάτης), Χουλτ (76' Χουχούμης), Ζέκα (81' Αγγελόπουλος), Λουντ (65' Μαρινάκης), Βιγιαφάνιες (46' Αμπέντ), Ιμπάρμπο (76' Χατζηγιοβάννης), Βλαχοδήμος, Λέτο (81' Μπουζούκης).
ΣΙΛΦΟΛΝΤΕ: Βερκ, Όχουμς, Χέγκμαν, Φέερμπεκ, Άλτχοφ, Ντρίφερς, Τέμπελς, Τέλοχ, Ντόρεν, Μπλάσμαν, Οχβάιντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου