Τελευταία Νέα

9/7/16

ΑΕΚ - Κορόνα Κιέλτσε 2-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Παρουσιάζοντας εξαιρετική αγωνιστική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 2-0 της Κορόνα Κιέλτσε, στο δεύτερο φιλικό της επί πολωνικού εδάφους. Μάνταλος (65') και Αραβίδης (74') τα γκολ.
Το δεύτερο φιλικό της επί πολωνικού εδάφους έδωσε η ΑΕΚ το απόγευμα του Σαββάτου (9/7), αντιμετωπίζοντας την Κορόνα Κιέλτσε στο "Kolporter Arena".
Με τους Πολωνούς να βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους, καθώς σε 8 ημέρες αντιμετωπίζουν την Ζαγκλεμπιέ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της χώρας.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε την Ένωση με διάταξη 4-2-3-1 και τους Ανέστη- Γκάλο, Κολοβέτσιο, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ Βιλά - Γιόχανσον, Σιμόες - Βάργκας, Μάνταλο, Μπαρμπόσα - Μπακασέτα, στην αρχική ενδεκάδα.
Ο Μπακασέτας χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο φορ από τον Γεωργιανό τεχνικό, έχοντας στην πλάτη του την τριάδα που αποτελούνταν από τους Βάργκας, Μάνταλο και Μπαρμπόσα.
Στην διάθεση του προπονητή της ΑΕΚ ήταν και οι Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Μπακάκης, Βασιλαντωνόπουλος, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ζόριτς, Γαλανόπουλος, Ανδρεόπουλος, Τζανετόπουλος, Πέκχαρτ, Αραβίδης.
Πέσκοβιτς, Ριμάνιακ, Ντέιμεκ, Βιέρχοβτσοβ, Καλάστε, Γκρζέλακ, Γκάμποβς, Γκέμπουλα, Μόζντζεν, Πίλιπτσουκ, Πρζίμπιλα, ήταν οι επιλογές του Τόμαζ Βίλμαν για το βασικό σχήμα της Κορόνα Κιέλτσε.
Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα ανασταλτικά αλλά και δίχως να βρίσκει τις λύσεις μπροστά, η ΑΕΚ είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.
Η Ένωση διατήρηση την αμυντική συνοχή της στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αυτή τη φορά ανέβασε ρυθμό στη μεσαία γραμμή και με ορμητήριο την αριστερή της πλευρά βρήκε παραγωγικότητα, φάσεις και δύο γκολ από τους Μάνταλο, Αραβίδη, καταβάλλοντας την αντίσταση των Πολωνών.

Ορεξάτη αλλά αναποτελεσματική.

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήρε την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο. Η Κορόνα Κιέλτσε επέλεξε ένα παιχνίδι αναμονής, περιμένοντας την Ένωση στο ύψος της μεσαίας γραμμής και προσπαθώντας να κλείσει τους χώρους προς την περιοχή του Πέσκοβιτς.
Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο δυσκολεύονταν στην παραγωγή και το σωστό τελείωμα των φάσεων. Όσο το τέμπο παρέμενε χαμηλά και στα μέτρα των αντιπάλων της, η ΑΕΚ δεν έβρισκε τρόπους να ακουμπήσει την μπάλα στην περιοχή των Πολωνών, με τον Μπακασέτα να δυσκολεύεται στο παιχνίδι με πλάτη που έδειχνε να μην του ταιριάζει.
Ο Κετσπάγια φώναζε από τον πάγκο για πιο γρήγορη ανάπτυξη και εκμετάλλευση των χώρων. Τις φορές που οι παίκτες του το επιχείρησαν, βρήκαν και την ευκαιρία να απειλήσουν.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλες οι καλές στιγμές της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήρθαν είτε μέσα από προϋποθέσεις αντεπίθεσης, είτε από γρήγορο passing game. Στο 4' ο Μάνταλος έβγαλε τον Μπακασέτα σε θέση για γκολ, αλλά ο Πέσκοβιτς αντέδρασε σωτήρια. Όπως και στο 26' έπειτα από φαλτσαριστό σουτ του Βάργκας.
Στο 31' ο Μάνταλος λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, όμως από το φάουλ - σέντρα που επιχείρησε και χωρίς να μπει παίκτης στην πορεία της μπάλας, αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι μετά και την παρεμβολή του Πέσκοβιτς. Στο 41' και το 43', μέσα από γρήγορη ανάπτυξη κάθετα, οι Μπαρμπόσα και Μάνταλος αστόχησαν εντός περιοχής.

Η λύση ήρθε... εξ αριστερών.

Ίδια η εικόνα της αναμέτρησης και από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Με την ΑΕΚ να έχει την μπάλα στα πόδια της και την Κορόνα Κιέλτσε σε παθητικό ρόλο. Οι "κιτρινόμαυροι" σταδιακά άρχισαν να ανεβάζουν το τέμπο τους, οι κινήσεις του Κετσπάγια από τον πάγκο έδωσαν φρεσκάδα και ο Μάνταλος, αφού προειδοποίησε στο 55', δέκα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ έπειτα από γύρισμα του Αραβίδη από αριστερά.
Ο δημιουργός του πρώτου γκολ της ΑΕΚ, έγινε εκτελεστής στο δεύτερο. Ο Ζόριτς και πάλι από αριστερά σημάδεψε σωστά τον χώρο στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και την κίνηση του Αραβίδη, που βγήκε ανάμεσα στα στόπερ και με πλασέ νίκησε τον Πέσκοβιτς για το 2-0 στο 74ο λεπτό.
Οι αλλαγές συνεχίστηκαν, ο χρόνος που έμενε ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια και στο δεύτερο φιλικό της ματς επί πολωνικού εδάφους.
Στιβαρή ανασταλτικά, δεν αντιμετώπισε παρά ελάχιστα προβλήματα, ενώ δημιουργικά και εκτελεστικά βρήκε λύσεις όταν ανέβασε τον ρυθμό της στην μεσαία γραμμή.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης (46' Μπάρκας), Γκάλο (54' Μπακάκης), Κολοβέτσιος (70' Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι (62' Λαμπρόπουλος), Ντίντακ Βιλά (72' Ζόριτς), Γιόχανσον (68' Γαλανόπουλος), Σιμόες (62' Τζανετόπουλος), Βάργκας (54' Αραβίδης), Μάνταλος (66' Ανάκογλου), Μπαρμπόσα (54' Πλατέλλας), Μπακασέτας (66' Πέκχαρτ).
Κορόνα Κιέλτσε (Βίλμαν): Πέσκοβιτς, Ριμάνιακ, Ντέιμεκ, Βιέρχοβτσοβ, Καλάστε, Γκρζέλακ, Γκάμποβς, Γκέμπουλα, Μόζντζεν, Πίλιπτσουκ, Πρζίμπιλα. Για τους Πολωνούς στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Ζάγιατς, Μάρκοβιτς, Ντιαό, Τράφορντ, Ρις, Ουνιάτ, Ριμπίσκι, Μοκρίτσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου