Τελευταία Νέα

29/7/16

3ος προκριματικός γύρος Europa League : Σεντ Ετιέν - ΑΕΚ 0-0 (1ος Αγώνας).

Η ΑΕΚ έπαιξε εξαιρετικά στο Ζοφρουά Γκισάρ απέναντι στην Σεντ Ετιέν και επιστρέφει στην Αθήνα με λευκή ισοπαλία (0-0). 
Αυτό ακριβώς που έπρεπε, έκανε η ΑΕΚ στο Ζοφρουά Γκισάρ. Διάβασε άψογα την Σεντ Ετιέν, εκτέλεσε αψεγάδιαστα το αγωνιστικό πλάνο, «κλείδωσε» τους Γάλλους και πήρε ένα πολύτιμο 0-0. Ένα αποτέλεσμα που επιτρέπει στην ΑΕΚ να διεκδικήσει την πρόκριση στον επόμενο ευρωπαϊκό γύρο, στην ρεβάνς της Αθήνας. Οι κιτρινόμαυροι ήταν εξαιρετικοί και στα 90 λεπτά του ματς.
Με τον Κετσπάγια να στήνει πολύ καλά την ομάδα και να αντιδρά άψογα στις κινήσεις του αντιπάλου προπονητή, η ΑΕΚ δεν έχασε ούτε στιγμή τον έλεγχο του ματς. Μάλιστα περισσότερο απείλησε και λιγότερο απειλήθηκε. Και κυρίως έμεινε όρθια, δεν δέχθηκε γκολ και πήρε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Ζοφρουά Γκισάρ
Διαιτητής: Νταμάτο (Ιταλία)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (ΓΚΑΛΤΙΕ): Ρουφιέρ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Παγιό (68’ Νταμπό), Σελνάες, Λεμουάν, Αμουμα (86’ Μονέ – Μπακέ), Τανάν (64’ Μπέριτς), Ρου
ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόζα, Βάργκας (67’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (83’ Πλατέλλας), Πέκχαρτ (46’ Μπακασέτας)
Κάρτες:  21’ Πολομά, 42’ Αμουμά, 56’ Μπαρμπόζα, 77’ Μπακασέτας

Το τέλειο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ μπήκε στο Ζοφρουά Γκισάρ απολύτως διαβασμένη και προσηλωμένη στο αγωνιστικό πλάνο που είχε εκπονήσει ο Κετσπάγια. Το 4-2-3-1, που επέλεξε ο Κετσπάγια, λειτούργησε πολύ καλά. Με τον Μπαρμπόζα και τον Βάργκας να βοηθούν πολύ τον Γκάλο και τον Ντίντακ στα δυο άκρα και τους Σιμόες και Γιόχανσον να «σκουπίζουν» τα πάντα στη μεσαία γραμμή, η Ένωση κατάφερε να «μπλοκάρει» και από τον άξονα και από τα άκρα, την επιθετική λειτουργία της Σεντ Ετιέν. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική προσπάθεια που έκαναν οι γηπεδούχοι, ήταν στο 41 λεπτό, όταν ο Τανάν σούταρε έξω από την περιοχή και ο Ανέστης μπλόκαρε. Μέχρι εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ όχι μόνο δεν δεχόταν καμία απολύτως πίεση, όχι μόνο δεν είχε απειληθεί, αλλά προσπαθούσε και έβρισκε τρόπο να πλησιάσει στην εστία του Ρουφιέρ. Και μάλιστα να κάνει και ευκαιρίες.
Άλλωστε η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο ματς, αλλά και αυτή που κέρδισε το πρώτο απειλητικό φάουλ, έξω από την περιοχή. Κυρίως η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έκανε ευκαιρίες για γκολ. Σουτ του Μάνταλου στο 28 λεπτό, πέρασε λίγο άουτ, ενώ κεφαλιά του Γιόχανσον στο 32’ μετά από φάουλ του Βάργκας, έφυγε επίσης άουτ. Μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ ένιωσε κάποια πίεση από την Σεντ Ετιέν. Με τον Αμουμά στο 44’ να πιάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά να βρίσκει τον Ανέστη σε πλήρη ετοιμότητα και σε εξαιρετική απόκρουση. Πάντως πριν από την ευκαιρία των Γάλλων, ακριβώς στην προηγούμενη φάση, η ΑΕΚ λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα με σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή, το οποίο όμως πέρασε άουτ.

Με κινήσεις του Κετσπάγια, άντεξε στην πίεση.

Την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο ο Τιμούρ Κετσπάγια την έκανε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έριξε στο γήπεδο τον Τάσο Μπακασέτα και έβγαλε από το ματς τον Πέκχαρτ. Ο Κετσπάγια ήθελε να κάνει πολύ πιο γρήγορη και πολύ ευέλικτη την επιθετική της τριάδα. Αλλά και περίμενε από τον Μπακασέτα, να απειλήσει με το καλό σουτ που έχει έξω από την περιοχή. Το έκανε αυτό ο διεθνή φορ στο 50’, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στην κίνηση του Κετσπάγια, «απάντησε» ο Γκαλτιέ ενισχύοντας την επιθετική του γραμμή. Άλλαξε σέντερ φορ και φόρτωσε την γραμμή κρούσης. Για να μπορέσει η ΑΕΚ να ανταπεξέλθει στην πίεση που προσπάθησε να στήσει η Σεντ Ετιέν, ο Κετσπάγια έβαλε στο παιχνίδι τον νεαρό Γαλανόπουλο. Και άλλαξε το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-5-1.
Μ’ αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει χώρους στη μεσαία γραμμή και κυρίως να ελέγξει ξανά τον ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό πως η Σεντ Ετιέν όχι απλώς δεν έκανε ευκαιρίες, αλλά δυσκολευόταν να πλησιάσει και στην εστία του Ανέστη. Μάλιστα η ΑΕΚ είχε καταφέρει τόσο πολύ να βάλει ισορροπία στο ματς, που ήταν εκείνη που έχασε μια καλή ευκαιρία, αλλά ο Ντίντακ σούταρε άουτ στο 84’. Πάντως ακόμα και αν δεν σκόραρε, η Ένωση κατάφερε να φύγει με την πολύτιμη ισοπαλία από Ζοφρουά Γκισάρ και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου