Τελευταία Νέα

25/7/16

ΚΑΕ Παναθηναϊκός : Ανανέωσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος!

Η εμπιστοσύνη του Παναθηναϊκού στις ικανότητες του Βασίλη Χαραλαμπόπουλο αποτυπώθηκε για μία ακόμη φορά, με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ο 19χρονος φόργουορντ υπέγραψε νέο οκταετές (!) συμβόλαιο, που θα τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ μέχρι το 2024!
Την επομένη της ανάδειξής του σε MVP του Πανευρωπαϊκού Β' Κατηγορίας της Χαλκίδας, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έβαλε την υπογραφή του στο νέο πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας που του προσέφερε ο Παναθηναϊκός! Ο 19χρονος φόργουορντ πέρασε το πρωί της Δευτέρας (25/7) από τα γραφεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για να επικυρώσει αυτό που ξέρουν όλοι: την αμοιβαία εκτίμηση και την αγαστή σχέση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.
Ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων το καλοκαίρι του 2012, όντας ο πρώτος παίκτης που υπέγραψε το "τριφύλλι" στην εποχή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στον προεδρικό θώκο της ομάδας. Μία κίνηση που δεν έγινε κατά τύχη, αλλά βάσει σχεδίου, οράματος και μακρόπνοου πλάνου. Ο "ισχυρός άνδρας" του Παναθηναϊκού έχει τονίσει ουκ ολίγες φορές άλλωστε στο ταλέντο και τις ικανότητες του 19χρονου φόργουορντ, ο οποίος στους τελικούς της Basket League έδειξε πως είναι, πλέον, έτοιμος για να κάνει το βήμα μπροστά.
Κάτι που εκτιμήθηκε δεόντως τόσο από το προπονητικό επιτελείο όσο κι από τη διοίκηση του συλλόγου, η οποία του προσέφερε το νέο πενταετές συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ μέχρι το 2024! Ήτοι, εφόσον το εξαντλήσει, θα κλείσει μια ντουζίνα (!) χρόνια στον Παναθηναϊκό, ακολουθώντας πλέον τα χνάρια του Φραγκίσκου Αλβέρτη και του Δημήτρη Διαμαντίδη, που επίσης πέρασαν μια... ζωή στα πράσινα.
Από το 2012, που φορά τη φανέλα του "τριφυλλιού", ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στην Basket League (2013, 2014) κι άλλες τέσσερις φορές το Κύπελλο Ελλάδος (2013, 2014, 2015, 2016). Μέσα σε αυτή την τετραετία ωρίμασε, έγινε... Vasilis Charalampopoulos και σταδιακά κέρδισε -με το σπαθί του- μια βασική θέση στο rotation του Παναθηναϊκού εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Το φετινό καλοκαίρι ήταν ξανά γεμάτο για εκείνον, αλλά -πέραν όλων των άλλων- απέκτησε ξεχωριστό χαρακτήρα, αφού συμμετείχε για πρώτη φορά στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ανδρών. Βρέθηκε στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Φώτη Κατσικάρη και μαζί μια θέση στη δωδεκάδα για το Προολυμπιακό του Τορίνο.
Την περσινή αγωνιστική περίοδο, είχε 4.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο στην Basket League, ανεβάζοντας συνεχώς τους αριθμούς του στη διάρκεια της χρονιάς.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως :
"η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για τα επόμενα οκτώ χρόνια".
Από την πλευρά του, ο 19χρονος τόνισε πως "
είμαι ευτυχισμένος που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό για πολλά ακόμη χρόνια. Είναι από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Ευρώπης και αποτελεί τιμή για κάθε αθλητή να φορά αυτή τη φανέλα", και συνέχισε: "Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και προσωπικά τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπό μου. Θα κάνω τα πάντα για να τους δικαιώσω. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, αλλά για σκληρή δουλειά. Θα συνεχίσω να ακολουθώ πιστά τις οδηγίες των προπονητών μου ώστε να βελτιώνομαι συνεχώς και να βοηθάω την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου