Τελευταία Νέα

15/7/16

ΚΑΕ Ολυμπιακός : Ανακοίνωσε τον Έρικ Γκριν!

Ο Έρικ Γκριν αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, με τους "ερυθρολεύκους" να ανακοινώνουν επίσημα την απόκτηση του 25χρονου γκαρντ.
Την φανέλα του Ολυμπιακού θα φορά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Έρικ Γκριν, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι "ερυθρόλευκοι". Ο 25χρονο γκαρντ έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Πρωταθλητές Ελλάδος, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ήδη ισχυρή περιφερειακή τους γραμμή.
Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε επιτευχθεί από το βράδυ της Τετάρτης (13/7), με τον Ολυμπιακό να "κλέβει" τον παίκτη από τη Γαλατάσαραϊ και εν συνεχεία το τυπικό να ολοκληρώνεται πριν από λίγη ώρα και τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα την απόκτηση του πρώην παίκτη της Σιένα.
Ο Έρικ Γκριν γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 1991, στο Ίνγκλγουντ της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, αλλά μεγάλωσε στο Ουιντσέστερ της Βιρτζίνια. Εκεί πήγε και σχολείο, στο Μίλμπρουκ, στο οποίο και έπαιξε μπάσκετ, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει. Ακολούθως, ήρθε το Κολέγιο, το Βιρτζίνια Τεκ, στο οποίο και φοίτησε για 4 (2009-2013) χρόνια. Στο High scool πήγε στο Millbrook (Winchester Virginia). Στο ξεκίνημα αντιμετώπισε δυσκολίες, δεν τα πήγε καλά στην πρώτη του χρονιά, αλλά στην πορεία δούλεψε σκληρά, βελτίωσε τόσο το παιχνίδι του, όσο και το σώμα του και εξέλιξε το αγωνιστικό του στυλ. Από σεζόν σε σεζόν ανέβαζε τους μέσους όρους του σε πόντους, ασίστ και ριμπάουντ. Μάλιστα, στην τελευταία του σεζόν στο Κολέγιο (στην senior season του), οδήγησε την ομάδα του στην κορυφή του NCAA Division I, όντας ο πρώτος σκόρερ της περιφέρειας.  
Μάλιστα, την σεζόν 2012-2013 πήρε ένα σημαντικό βραβείο, καθώς αναδείχθηκε Atlantic Coast Conference Player of the Year. Ένας τίτλος τον οποίο στο παρελθόν παρέλαβαν σπουδαίοι παίκτες του αθλήματος, όπως οι Ραλφ Σάμψον, Μάικλ Τζόρνταν, Χόρας Γκραντ, Ντένις Σκοτ, Γκραντ Χιλ, Τιμ Ντάνκαν, αλλά και άλλοι.
Στο νούμερο "46" του Draft το 2013, η Σιένα και το ρεσιτάλ του στο ΣΕΦ.
Στο Draft του 2013, αν και υπήρχε η αίσθηση πως θα μπορούσε να βγει στον πρώτο γύρο, τελικά επιλέχτηκε στο νούμερο 46 από τους Γιούτα Τζαζ, με τα δικαιώματα του να μεταφέρονται άμεσα στους Ντένβερ Νάγκετς. Συμμετείχε στο Summer League τους και είχε μέσο όρο 9.3 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ σε 6 παιχνίδια. Δεν κατάφερε όμως να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, άφησε τις ΗΠΑ και ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος στην Σιένα.
Τον Αύγουστο του 2013 υπέγραψε στην Σιένα. Μαζί της αγωνίστηκε σε 45 παιχνίδια, έχοντας μέσο όρο 10.8 πόντους, 1.5 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ ανά παιχνίδι. Στην Euroleague, σε 10 αναμετρήσεις, είχε μέσο όρο 11.1 πόντους, 1 ασίστ και 1.7 ριμπάουντ, με 34.3 ποσοστό ευστοχίας από την περιφέρεια. Κορυφαία του στιγμή το παιχνίδι που έκανε με την Σιένα κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες τότε επικράτησαν με δυσκολία (78-73), με τον Έρικ Γκριν να έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην άμυνα των "ερυθρολεύκων", καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 8/15 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 3/4 βολές, σε 35 λεπτά συμμετοχής.
Επιστροφή στις ΗΠΑ, ντεμπούτο στο ΝΒΑ με το Ντένβερ!
Στο τέλος της σεζόν αποχώρησε από την Σιένα, η οποία αντιμετώπισε τεράστια οικονομικά προβλήματα, πέφτοντας και κατηγορίες στην Ιταλία, με τον Έρικ Γκριν να επιστρέφει στην ΗΠΑ. Κατάφερε να αγωνιστεί στο ΝΒΑ (2014-2015) με την φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς, συμμετέχοντας σε 43 αναμετρήσεις, έχοντας μέσο όρο 3.4 πόντους και 0.9 ασίστ σε 9.5 λεπτά συμμετοχής. Για να κρατήσει την θέση του στο ρόστερ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, συμμετείχε ξανά στο Summer League του 2015, καταφέρνοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις με 14.8 πόντους, 1.4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1.8 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Όμως, τον Νοέμβρη του 2015, οι Νάγκετς τον άφησαν ελεύθερο.
Έκανε... θραύση στην D-League!
Ο Έρικ Γκριν στην συνέχεια συνέχισε την καριέρα του στην D-League των ΗΠΑ, αγωνιζόμενος με τους Reno Bighorns. Πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις και τον Γενάρη του 2016 οι Γιούτα Τζαζ τον πήραν στην ομάδα τους, υπογράφοντας μαζί του 10ήμερο συμβόλαιο. Παρέμεινε στην ομάδα για 20 μέρες (έπαιξε σε 6 ματς) και οι Τζαζ τον άφησαν ξανά ελεύθερο. Τον Φεβρουάριο επέστρεψε στην D-League και παίζοντας μπάσκετ ξανά με τους Reno Bighorns κατάφερε να αναδειχθεί στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος (All Nba D-League First Team) στο τέλος της σεζόν.
Το φετινό καλοκαίρι, ο Έρικ Γκριν δοκίμασε τις δυνατότητες του και πάλι στο Summer League, ενώ δέχτηκε και το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Ο Ολυμπιακός, όμως, κατάφερε να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, πλησιάζοντας τα "θέλω" του Αμερικανού γκαρντ στο οικονομικό κομμάτι, εξηγώντας του παράλληλα τον ρόλο για τον οποίο τον προορίζουν ενόψει της νέας σεζόν. Ο παίκτης έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε, του άρεσε η προοπτική να αγωνιστεί στους "ερυθρόλευκους" και σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Euroleague τα τελευταία χρόνια και έδωσε το "ΟΚ" στους Πειραιώτες.
Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ μπορεί να αγωνιστεί τόσο στον "1", όσο και στο "2", είναι ικανός χειριστής της μπάλας, γρήγορος, του αρέσει να διεισδύει μέσα στην ρακέτα, ξέρει να φτιάχνει φάσεις για τον εαυτό του, έχει σουτ μετά από ντρίμπλα, διαθέτει καλό χέρι από την περιφέρεια και μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στην επίθεση, όσο και στην δημιουργία. Την σεζόν 2014-2015 αγωνίστηκε στους Ντένβερ Νάγκετς, έχοντας 3.4 πόντους.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 
"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Έρικ Ομπράιαν Γκριν. Ο Αμερικανός γκαρντ θα φορά την "ερυθρόλευκη" φανέλα έως τη σεζόν 2017-2018".
Το who is who του Έρικ Γκριν
Hμ. Γεν.: 09/05/1991
Τοπ. Γεν.: Ίνγκλεγουντ, Καλιφόρνια (ΗΠΑ)
Ύψος: 1.93
Πρ. Ομάδες: Montepaschi Siena (2013-2014),  Denver Nuggets (2014-2015),  Fort Wayne Mad Ants (2015), Reno Bighorns, Utah Jazz (2016). 
Διακρίσεις:
- Σούπερ Καπ Ιταλίας (2014)
- Πρώτος σκόρερ στο NCAA με το Virginia Tech Hokies (2013-2014).
Δείτε βίντεο με τον Έρικ Γκριν:
              
                
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου