Τελευταία Νέα

24/8/16

Η κλήρωση της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας!

ΟΦΗ-Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος-Σπάρτη είναι τα δύο πρώτα ζευγάρια που θα πάρουν μέρος στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας και με τα οποία θα δημιουργηθεί το παζλ των 32 ομάδων που θα συμμετέχουν στη 2η φάση.
H αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας για την αγωνιστική σεζόν 2016-17 ξεκίνησε, καθώς το πρωί της Τετάρτης (24/) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση που θα φέρει αντιμέτωπους στην πρώτη φάση του θεσμού τον Παναιγιάλειο με την Σπάρτη και τον ΟΦΗ με τον Νέο Αχαρναϊκό.
Σημειώνεται πως οι νικητές από αυτά τα δύο ζευγάρια θα περάσουν στην επόμενη φάση, αυτή των "32", όπου περιμένουν οι 16 ομάδες της Super League και άλλες 14 από τη Football League, όπου εκεί θα σχηματιστούν 8 όμιλοι των 4 ομάδων ο καθένας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης φάσης:


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
ΟΦΗ - Αχαρναϊκός (17:30, Γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης»)
Παναιγιάλειος - Σπάρτη (19:30, Δημ. Στάδιο Αιγίου)
Η 2η αγωνιστικη
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου
Σπάρτη - Παναιγιάλειος (16:00, Δημ. Σπάρτης)
Αχαρναϊκός - ΟΦΗ (16:00, Δημ. Αχαρνών)

Το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου:

Οι αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος εξελίσσονται και ολοκληρώνονται σε έξι (6) φάσεις, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα.
Για  κάθε μία από τις πέντε (5) πρώτες φάσεις της διοργάνωσης θα διεξαχθεί μία αντίστοιχη δημόσια κλήρωση.
1η φάση :
Θα λάβουν μέρος όσες ομάδες της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας (Football League) καταθέσουν δήλωση συμμετοχής. Το σύστημα διεξαγωγής της πρώτης φάσης θα οριστικοποιηθεί αμέσως μόλις γίνει επισήμως γνωστός ο τελικός αριθμός των ομάδων της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας (Football League) που θα πάρουν μέρος. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα διεξαγωγής που θα επιλεγεί θα διασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη (2η) φάση δεκαέξι (16) ομάδων.
2η φάση :
α.  Διεξαγωγή/όμιλοι
Θα λάβουν μέρος οι δεκαέξι (16) ομάδες της Β΄ Εθνικής (Football League), όπως προέκυψαν από  την 1η φάση,  και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Α΄ Εθνικής ( Super League). Σύνολο τριάντα δύο (32) ομάδες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των ομίλων. Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και  θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών. Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ ομίλους και ο κάθε όμιλος θα αποτελείται από τέσσερις (4) ομάδες, από τις οποίες δύο (2) θα είναι της Super League και δύο (2) της Football League.
β. Κλήρωση
Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2015-2016 στις θέσεις ένα έως οχτώ (1 έως 8) της βαθμολογίας.
Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό ένα (1).
Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2015-2016 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League.
Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό δύο (2)
Στην τρίτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οχτώ ( 8) ομάδες της Β΄ Εθνικής, όπως θα προκύψουν από  τη δημόσια κλήρωση.
Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό τρία (3).
Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οχτώ (8)  ομάδες της Football  League.
Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό τέσσερα (4).
Οι οχτώ (8) όμιλοι θα συγκροτηθούν με μία ομάδα από κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες που θα τοποθετείται σε όμιλο κατόπιν κλήρωσης.
Η συγκρότηση θα ξεκινήσει από την τέταρτη κατηγορία και θα ολοκληρωθεί, με τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας.
γ. Σύστημα Διεξαγωγής/ Πρόκριση :
Το σύστημα  διεξαγωγής των αγώνων της 2ης φάσης, θα διασφαλίζει, ρητώς, ότι οι δύο ομάδες της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) στην έδρα τους και οι δύο (2) ομάδες της Β΄ Εθνικής θα δώσουν δύο (2) αγώνες στην έδρα τους και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, ως ακολούθως:
1η αγωνιστική: 1Χ2, 4Χ3
2η αγωνιστική: 3Χ1, 2Χ4
3η αγωνιστική: 3Χ2, 4Χ1.
Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.
δ.  Ισοβαθμίες :
Στους αγώνες της 2ης φάσης σε περιπτώσεις ισοβαθμίας ομάδων στην τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.
3η φάση :
Θα λάβουν μέρος οι δέκα εξ (16)  ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 2ης Φάσης Θα διεξαχθούν οκτώ (8) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας).
Από τις δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από τη 2η φάση οι οχτώ (8) ομάδες, που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, θα συγκροτήσουν το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες θα συγκροτήσουν το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.
Κάθε μία ομάδα από το πρώτο γκρουπ θα κληρωθεί με μια ομάδα από το δεύτερο γκρουπ. Γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα θα είναι οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας και οι επαναληπτικοί αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας.
Ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο της 2ης φάσης δεν θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Η διαδικασία της κλήρωσης θα διαμορφωθεί αναλόγως.
Οι  οχτώ (8) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
4η φάση :
Θα λάβουν μέρος οι οκτώ (8) νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 3ης Φάσης. Θα διεξαχθούν τέσσερις (4) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας) χωρίς περιορισμούς στην κλήρωση. Οι  τέσσερις (4)  νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
5η φάση :
Θα λάβουν μέρος τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 4ης Φάσης. Θα διεξαχθούν δύο (2) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας), χωρίς περιορισμούς στην κλήρωση. Οι  δύο (2)  νικήτριες ομάδες θα προκριθούν για τον Τελικό Αγώνα .
Ταυτόχρονα με την κλήρωση της 5ης φάσης θα διεξαχθεί και η κλήρωση για την τυπικά γηπεδούχο ομάδα στον Τελικό Αγώνα.
6η φάση / Τελικός Αγώνας.
Η έδρα του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων θα αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., μετά από πρόταση της Επιτροπής Κυπέλλου, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της 2ης φάσης. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται το Σάββατο 06 Μαίου 2017, εκτός αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του τελικού αγώνα  ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης  και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπουν οι Κανόνες του Παιχνιδιού ( Laws of the Game).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου