Τελευταία Νέα

31/8/16

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με προηγούμενα ματς και νίκησε 2-0 το Λεβαδειακό (αυτογκόλ Τριποτσέρη 22', γκολ Ανδρούτσου 94'). Σούπερ Ρέτσος και Μάρτινς, θέλουν χρόνο οι Ελιουνούσι, Μαρίν.
Δεν έβγαλε μάτια, δεν ήταν για standing ovation, αλλά σε σχέση με ό,τι έδειξε στα δυο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του με Χάποελ Μπερ Σεβά και Αρόουκα, σίγουρα παρουσιάστηκε βελτιωμένος, αλλά με πολλά περιθώρια για αρκετά παραπάνω πράγματα στην συνέχεια. Άλλωστε, έχει δρόμο να διανύσει ο Ολυμπιακός μέχρι να γίνει όπως τον ονειρεύονται οι φίλοι του. Έγινε πάντως μια αρχή, σε μια ημέρα πολλών μετεγγραφικών κινήσεων...
Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 2-0 του Λεβαδειακού στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" και για να φτάσει στη νίκη, χρειάστηκε η... αγαστή συνεργασία του Τριποτσέρη, ο οποίος με αυτογκόλ στο 22' πέτυχε το πρώτο τέρμα της φιλικής αναμέτρησης, ενώ στο 94' ο Ανδρούτσος με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Καλύτεροι οι Πειραιώτες σε όλο το ματς σε σχέση με τους Βοιωτούς. Πιο ορεξάτοι στο πρώτο μέρος σε σχέση με το δεύτερο, όπου και πάλι ήταν εμφανώς ανώτεροι, αλλά οι πολλές αλλαγές του Μπέντο έριξαν λίγο το ρυθμό του αγώνα.
Ο Ρέτσος στην άμυνα έδειξε πολύ καλά στοιχεία ως παρτενέρ του, έστω και αν δεν πιέστηκαν ιδιαιτέρως οι γηπεδούχοι, ενώ σούπερ στο πρώτο μέρος ήταν ο Μάρτινς. Όσο για τους Ελιουνούσι και Μαρίν, θέλουν χρόνο ακόμη για να φτάσουν στο αγωνιστικό επίπεδο που μπορούν, με το Νορβηγό να πατάει καλύτερα πάντως στο χορτάρι σε σχέση με τον Γερμανό.
Εν κατακλείδι, ο κόσμος του Ολυμπιακού έφυγε αρκετά ικανοποιημένος από το γήπεδο, βλέποντας κάποιες από τις νέες μετεγγραφές, ο Μπέντο έδωσε ευκαιρίες σε μικρούς να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, ενώ η παρουσία του Όσκαρ Καρντόσο για να δει το ματς λίγο μετά την ανακοίνωση της μετεγγραφής του, ήταν ένας εξτρά λόγος για χαμόγελα.

Το φιλμ του αγώνα:

Ο Πάουλο Μπέντο κατέβασε τον Ολυμπιακό με τον Λεάλι στα γκολπόστ, τους Μποτία και Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας και τους Ντε Λα Μπέγια (αριστερά) και Φιγκέιρας (δεξιά) στα δυο άκρα. Ο Ζντιέλαρ είχε ρόλο "κόφτη", μπροστά του ο Μάρτινς, οι Ελιουνούσι (δεξιά) και Μαρίν (αριστερά) στις πτέρυγες και τον Ντομίνγκεζ πίσω από τον Σεμπά που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.
Στον αντίποδα, ο Ράτκο Ντόστανιτς επίσης κατέβασε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Οι Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Εντουίν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μαχαίρας, Καραχάλιος, Καλτσάς, Γιακουμάκης, Σενκά και Μάντζιος ήταν οι "εκλεκτοί" του Σέρβου προπονητή για το δυνατό φιλικό με τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδας.
Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν αρκετά καλή στο πρώτο 45λεπτο, με διάθεση να επιβάλει το παιχνίδι του από το πρώτο λεπτό, με πίεση ψηλά και ικανοποιητική κυκλοφορία της μπάλας. Βέβαια, όχι ότι έκανε τις πολλές φάσεις σε αυτό το διάστημα, παρ' όλα αυτά δεν θύμισε την αποκαρδιωτική εικόνα με Χάποελ Μπερ Σεβά και Αρόουκα στο ίδιο γήπεδο.
Η κατοχή της μπάλας ήταν 71%-29% για τους Πειραιώτες, την ώρα που ο Λεβαδειακός απλά αμυνόταν, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα αξιόλογο μπροστά και χαρακτηριστικό είναι οι μηδέν τελικές έναντι επτά του Ολυμπιακού (οι πέντε στην εστία), με τον Λεάλι να είναι θεατής στο ματς και να μην χρειάζεται να πραγματοποιήσει κάποια επέμβαση.
Ο Ρέτσος πίσω "καθάριζε" κάθε μονομαχία και ήταν εξαιρετικός, ενώ αρκετά δραστήριος ήταν ο Ελιουνούσι, ο οποίος μάλιστα είχε την ασίστ στο σουτ του "Τσόρι" μόλις στο πρώτο λεπτό, ενώ πήρε μπάλες στο πρώτο μέρος, έτρεξε και γενικά φάνηκε ορεξάτος μόλις στην πρώτη του παρουσία με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αντίθετα, ο Μαρίν φάνηκε πως θέλει ακόμα χρόνο, γι' αυτό και δεν "φορτώθηκε" ιδιαίτερα η δική του πλευρά.
Αρκετά κατεβάσματα είχε και ο Φιγκέιρας, ο οποίος παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το κάκιστο ξεκίνημά του. Κάτι τέτοιο είχε επισημανθεί και στο ματς με την Αρόουκα στο Φάληρο. Όχι ότι ο Ομάρ μπορεί να προβληματίζεται για την θέση του όταν επιστρέψει τελείως υγιής, εντούτοις είναι θετικό για τον Μπέντο να δει και τον Ισπανό να παρουσιάζεται καλύτερος όσο περνάει ο καιρός.
Όπως προείπαμε, μόλις στο 1' ο Τσόρι δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μοσχονά, ενώ δυο λεπτά μετά απέκρουσε την κεφαλιά του Σεμπά στην σέντρα του Φιγκέιρας. Ο Ολυμπιακός έπαιζε πολύ από τα δεξιά, ενώ στον άξονα ο πολύ καλός Μάρτινς έπαιζε πολύ με επικίνδυνες κάθετες μπαλιές. Ο Πορτογάλος έδειξε εξαιρετικά καταρτισμένος και όσο περνάει ο καιρός, μαθαίνοντας καλύτερα και τους συμπαίκτες του, θα είναι από τους παίκτες-κλειδιά για την ομάδα του Πειραιά.
Ο Τσόρι στο 18' είδε και πάλι τον Μοσχονά να αποκρούει την προσπάθειά του, για να σημειωθεί το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 22' από... παίκτη του Λεβαδειακού. Ο Μάρτινς προσπάθησε να βρει τον Ελιουνούσι στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού αλλά ο Τριποτσέρης στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μοσχονά. Ένα σουτ του Ντε Λα Μπέγια δέκα λεπτά μετά δεν βρήκε στόχο και το 1-0 έφερε χειροκρότημα στην ανάπαυλα.
Έπεσε ο ρυθμός μετά τις πολλές αλλαγές.
Οι δυο προπονητές έκαναν μπόλικες αλλαγές στο β' μέρος, με τον ρυθμό να πέφτει, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που παρουσιάστηκε καλύτερη και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις (λίγες) φάσεις μπροστά στην εστία των Βοιωτών. Στο 60', ο Πάρντο πήρε την θέση του Μαρίν και τέσσερα λεπτά μπήκε ο Καμπιάσο αντί του Ζντιέλαρ. Στο 75' ήταν η σειρά του Ανδρούτσου να περάσει στην θέση του Μάρτινς,  ο οποίος δείχνει καλά στοιχεία μέχρι τώρα.
Στο μεσοδιάστημα, ο Ολυμπιακός έχασε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Μποτία που κατέληξε άουτ, ενώ οι Πειραιώτες είχαν και μερικές άλλες καλές στιγμές με τους Πάρντο, Ανδρούτσο και Σεμπά για ένα δεύτερο γκολ. Εντέλει, αυτό ήρθε με τον Έλληνα άσο στο 94' έπειτα από πάσα του Φιγκέιρας από τα δεξιά, όταν με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μοσχονά για το 2-0, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ του αγώνα.
Οι γηπεδούχοι έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έβαλαν την μπάλα κάτω, κυριάρχησαν από την αρχή μέχρι το τέλος και έδειξαν σημάδια αγωνιστικής βελτιώσης. Προφανώς ο Πάουλο Μπέντο θέλει να δει πολλά παραπάνω πράγματα στην συνέχεια, όμως μην ξεχνάμε ότι θα μπουν και άλλοι παίκτες στο ρόστερ, ικανοί να κάνουν την διαφορά και να προσφέρουν. Άλλωστε, τέσσερις παίκτες αποκτήθηκαν σήμερα (31/8) από τους "ερυθρόλευκους", που έκαναν δυνατό φίνις.
Έστω και στο φινάλε των μετεγγραφών, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει κάποια από τα (πολλά) κενά στο ρόστερ του. Πλέον, ο Πορτογάλος κόουτς καλείται να τους κάνει ομάδα και να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο στο χορτάρι...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία (78' Φουάσης), Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια (70' Νικολάου), Ζντιέλαρ (65' Καμπιάσο), Μάρτινς (76' Ανδρούτσος), Ντομίνγκεζ, Ελιουνούσι, Μαρίν (60' Πάρντο), Σεμπά.
Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καραχάλιος (68' Μάγκας), Μαχαίρας, Καλτσάς (60' Βασιλείου), Γιακουμάκης, Σενκά (60' Παππάς), Μάντζιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου