Τελευταία Νέα

1/8/16

Super Cup Γερμανίας (DFL-Supercup) 2016 : Βόλφσμπουργκ - Μπάγερν 1-1 (5-4 Πέν.)

Η Βόλφσμπουργκ νίκησε 5-4 στα πέναλτι την Μπάγερν στο "Φόλκσβαγκεν Αρίνα" και κατέκτησε το 1ο γερμανικό σούπερ καπ στην ιστορία της. Ο Μπέντνερ ισοφάρισε στο 89' και σκόραρε στο τελευταίο πέναλτι! 
Λίγους  μήνες μετά την κατάκτηση του πρώτου γερμανικού κυπέλλου στην ιστορία της, η Βόλφσμπουργκ κατέκτησε και το πρώτο γερμανικό σούπερ καπ (DFL-Supercup), καθώς νίκησε με 5-4 στα πέναλτι την Μπάγερν.
Ήρωας ήταν ο Νίκλας Μπέντνερ, καθώς στο 89' ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε τον τελικό του "Φόλκσβαγκεν Αρίνα" στα πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση), όπου σκόραρε στην τελευταία εκτέλεση.
Ο Άριεν Ρόμπεν είχε ανοίξει το σκορ στο 50' με κοντινό σουτ, έπειτα από σέντρα του Ντόουγκλας Κόστα, όμως από προσπάθεια και σέντρα του Κέβιν Ντε Μπράινε ο Μπέντνερ απάντησε.
Ο Ντε Μπράινε στο 42' είχε χάσει τρομερή ευκαιρία για να ανοίξει αυτή το σκορ, καθώς με κεφαλιά πέρασε τον Νόιερ, αλλά αστόχησε με πλασέ σε κενό τέρμα, αλλά τελικά στο τέλος δημιούργησε το γκολ του Μπέντνερ.
Αυτό λοιπόν ήταν το 1ο σούπερ καπ για την Βόλφσμπουργκ, ενώ η Μπάγερν παραμένει στις 4 κατακτήσεις και η Ντόρτμουντ διατηρήθηκε μόνη πρώτη με 5 τρόπαια.
Ντεμπούτο έκανε ο Αρτούρο Βιδάλ, μπαίνοντας ως αλλαγή, πήρε γρήγορα κίτρινη κάρτα και σκόραρε στο πρώτο πέναλτι, ενώ ο Κουν Κάστιλς απέκρουσε με το πόδι την εκτέλεση του Τσάμπι Αλόνσο.
Τρίτη χρονιά του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν και τρίτη σερί ήττα στον τελικό του σούπερ καπ, με τις δύο προηγούμενες να είναι από την Ντόρτμουντ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μπάγερν: Βιδάλ... ΓΚΟΛ
Βόλφσμπουργκ: Ρικάρντο Ροντρίγκεθ... ΓΚΟΛ
Μπάγερν: Τσάμπι Αλόνσο... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΚΑΣΤΙΛΣ!!
Βόλφσμπουργκ: Ντε Μπράινε... ΓΚΟΛ
Μπάγερν: Ρόμπεν... ΓΚΟΛ
Βόλφσμπουργκ: Σέρλε... ΓΚΟΛ
Μπάγερν: Λαμ... ΓΚΟΛ
Βόλφσμπουργκ: Κρούζε... ΓΚΟΛ
Μπάγερν: Ντόουγκλας Κόστα... ΓΚΟΛ
Βόλφσμπουργκ: Μπέντνερ... ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κάστιλς, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Τιμ Κλόζε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκιλαβονγκί, Άρνολντ, Ντε Μπράινε, Ντάνιελ Καλιτζούρι (63' Σέρλε), Πέρισιτς (70' Κρούζε), Ντοστ (70' Μπέντνερ).

ΜΠΑΓΕΡΝ (3-6-1): Νόιερ, Μπενατιά, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο (74' Βιδάλ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Ντόουγκλας Κόστα, Τόμας Μίλερ (84' Γκέτσε), Ρόμπεν, Λεβαντόβσκι (72' Ραφίνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου