Τελευταία Νέα

1/9/16

Ολλανδία - Ελλάδα 1-2 (ΦΙΛΙΚΟ).

Πολύ καλή εμφάνιση από την Εθνική μας στο Αϊντχόφεν και νίκη με ανατροπή (2-1) απέναντι στην Ολλανδία. Ελπιδοφόρα μηνύματα από την "γαλανόλευκη" πριν μπει στη μάχη των προκριματικών.
Aυτή ναι, ήταν εμφάνιση που μας είχε λείψει... Η Εθνική ομάδα παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο απέναντι στην Ολλανδία στο "Philips Stadion" του Αϊντχόφεν και επικράτησε 2-1, κάνοντας ανατροπή και δείχνοντας πως κάτι καλό γίνεται με τον Μίχαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία. Βέβαια, χρειάζεται να υπάρξει ανάλογη συνέχεια...
Οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν αρκετά συμπαγείς στα μετόπισθεν, κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, μεσοεπιθετικά λειτούργησαν εξαιρετικά και πέρα από τα δυο γκολ που σημείωσαν, είχαν και άλλες ευκαιρίες. Η απόδοση των περισσοτέρων παικτών κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη νίκη στην ιστορία μας απέναντι στους "οράνιε" σε εννέα αναμετρήσεις.
Ο Βαϊνάλντουμ άνοιξε το σκορ στο 14', για να απαντήσει στο 29' η Εθνική μας με τον Μήτρογλου. Στο 74', ο Γιαννιώτας που είχε περάσει αλλαγή, κατάφερε με κοντινό πλασέ να πετύχει το νικητήριο τέρμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που προερχόταν από την καλή εμφάνιση και τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Αυστραλία στο δεύτερο εκ των δυο φιλικών στη μακρινή Ωκεανία.
Πλέον, η Εθνική ομάδα με καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στρέφει την προσοχή της στην πρώτη μάχη των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας. Την ερχόμενη Τρίτη (6/9), η γαλανόλευκη αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ στο Αλγκάρβε της πορτογαλικής πόλης Φάρο και έχει όλα τα φόντα να ξεκινήσει με το... δεξί τις υποχρεώσεις της απέναντι σε έναν σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες.

Ο Μίχαελ Σκίμπε κατέβασε την Εθνική με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Καρνέζη στο τέρμα, στα δυο άκρα της άμυνας τον Τοροσίδη στα δεξιά και τον Τζαβέλλα στα αριστερά, ενώ κεντρικό δίδυμο ήταν οι Παπασταθόπουλος - Μανωλάς. Οι Μανιάτης, Σάμαρης στα χαφ, οι Χολέμπας και Μάνταλος πλάγιοι χαφ, με τον Φορτούνη πίσω από τον Μήτρογλου.
Στον αντίποδα, ο Ντάνι Μπλιντ επέλεξε ένα 4-3-3 για την Ολλανδία. Ο Ζουτ στο τέρμα, Φέλτμαν και Μπρούμα στα δεξιά και στα αριστερά αντίστοιχα, με τους , Μπλιντ και Βίλεμς στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα στα χαφ αποτελείτο από τους Στρόουτμαν, Βαϊνάλντουμ και Σνάιντερ, δεξιά ο Μπέρχαους, αριστερά ο Πρόμες και στην επίθεση ο Γιάνσεν.

Πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δει επί θητείας Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής μας και σίγουρα από τα πιο ποιοτικά και γεμάτα της τελευταίας... διετίας. Ναι, αυτής της εφιαλτικής διετίας μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, που η γαλανόλευκη πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Με εξαίρεση το φτηνό λάθος του Παπασταθόπουλου στο γκολ των Ολλανδών, η άμυνα λειτούργησε όπως έπρεπε, η ομάδα είχε καλά τρεξίματα, οι διεθνείς πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα και κυκλοφορούσαν αρκετά καλά την μπάλα. Όσο για το γκολ, ήταν μια πολύ όμορφα εκτελεσμένη επίθεση και άψογη εκτέλεση του Μήτρογλου.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν ορισμένες καλές στιγμές με τους Πρόμες, Βαϊνάλντουμ και Σνάιντερ στα πρώτα λεπτά, μέχρι να έρθει το γκολ που τους έβαλε μπροστά στο σκορ στο 14'. Ο Παπασταθόπουλος έδωσε άθελά του τη μπάλα σε αντίπαλο, ο Γιάνσεν από δεξιά ντρίμπλαρε τον Τζαβέλλα, έκανε το γύρισμα και ο Βαϊνάλντουμ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Από 'κει και πέρα, η εικόνα των διεθνών μας βελτιώθηκε αισθητά, ανέβασαν την απόδοσή τους και η ισοφάριση ήρθε δικαιωματικά. Αφού πρώτα η Εθνική απείλησε με το εξαιρετικό σουτ του Φορτούνη στο 21', αναγκάζοντας σε εντυπωσιακή εκτίναξη τον Ζουτ και λίγο πριν ο Βίλεμς πάρει την μπουκιά από το στόμα του Μάνταλου δυο λεπτά μετά, ήρθε το 1-1 με τον Μήτρογλου, ο οποίος κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και εκμεταλλεύτηκε την καλοζυγισμένη σέντρα του Τοροσίδη. Ένα καλό σουτ του Σνάιντερ (34') και ένα λιγότερο καλό του Μήτρογλου (42') ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το ματς ως την ανάπαυλα.

Πολλές αλλαγές και ανατροπή με Γιαννιώτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίχαελ Σκίμπε έκανε αρκετές αλλαγές, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει. Οι Καπίνο, Σταφυλίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Μπακασέτας μπήκαν στο ματς και αντικαταστάθηκαν οι Καρνέζης, Μανωλάς, Τοροσίδης, Χολέμπας. Δεξί μπακ πλέον ο Σταφυλίδης, αριστερά ο Τζαβέλλας, στο κέντρο της άμυνας οι Παπαδόπουλος - Παπασταθόπουλος, κεντρικοί μέσοι οι Σάμαρης - Μανιάτης, στα άκρα Μάνταλος Μπακασέτας και ο Φορτούνης πίσω από τον Μήτρογλου. Στο 56', ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στον αστράγαλο και στην θέση του πέρασε ο Γιαννιώτας.
Μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, ο Καπίνο έκανε μια πολύ όμορφη επέμβαση, ενώ η αμέσως επόμενη απειλητική προσπάθεια στην εστία μας ήταν στο 62', όταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε εντυπωσιακό τάκλιν σε προσπάθεια του Γιάνσεν. Ο ίδιος παίκτης τέσσερα λεπτά μετά είχε ένα επικίνδυνο σουτ, το οποίο ευτυχώς δεν βρήκε στόχο, για να έρθει η ανατροπή στο 74' με τον Μήτρογλου να βγαίνει στην κόντρα μετά το κλέψιμο του Μάνταλου, έκανε το σουτ, απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ολλανδίας, αλλά ο επερχόμενος Γιαννιώτας με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1 για την Εθνική μας.
Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Ολλανδοί δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, η Εθνική μας κράτησε σχετικά εύκολα το υπέρ της προβάδισμα και βάσει της συνολικής εικόνας, πήρε αυτό που εδικαιούτο. Οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε ήταν άριστοι στο τακτικό κομμάτι από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν έδωσαν πολλούς χώρους στους Ολλανδούς, μπροστά ήταν επικίνδυνοι και κάπως έτσι ήρθε η νίκη, κάνοντας τους φίλους των "οράνιε" να γιουχάρουν τον Μπλιντ και τους παίκτες του μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Πλέον, το μυαλό όλων είναι στραμμένο στο Γιβραλτάρ...
Οι συνθέσεις:
Ολλανδία (Μπλιντ): Ζουτ, Φέλτμαν, Μπρούμα, Μπλιντ, Βίλεμς (80' Ντοστ), Στρόουτμαν (65' Πρέπερ), Βαϊνάλντουμ (72' Κλάασεν), Σνάιντερ (65' Χέντριξ), Μπέρχαους, Πρόμες (72' Νάρσιχ), Γιάνσεν.
Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης (46' Καπίνο), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46' Κ. Παπαδόπουλος), Τζαβέλλας, Τοροσίδης (46' Σταφυλίδης), Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος (83' Καρέλης), Φορτούνης (56' Γιαννιώτας), Χολέμπας (46' Μπακασέτας), Μήτρογλου.
              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου