Τελευταία Νέα

17/9/16

4η Aγωνιστική Super League : Ξάνθης - Πανιώνιος 0-2

Ο Πανιώνιος με πολύ καλή απόδοση στο πρώτο 45λεπτου του αγώνα με την Ξάνθη επικράτησε με 2-0 και έκανε το δυο στα δυο στο πρωτάθλημα. Προβλημάτισαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι γηπεδούχοι.
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πήρε ο Πανιώνιος επικρατώντας και της Ξάνθης εκτός έδρας με 2-0 στο ματς που άνοιξε την 4η αγωνιστική. Οι "κυανέρυθροι" με φόρα από την πρεμιέρα και την επικράτηση τους επί του Αστέρα μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πέτυχαν δυο γκολ σε 16' λεπτά καθαρίζοντας ουσιαστικά από το πρώτο εικοσάλεπτο την αναμέτρηση.
Από την πλευρά τους οι Ακρίτες όπως και στην πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕΚ έτσι και στο ματς με τον Πανιώνιο μπήκαν πολύ νωθρά στο παιχνίδι και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 με την συμπλήρωση 16 λεπτών αγώνα. Βρέθηκαν έτσι σε μειονεκτική θέση και παρά την υπεροχή που είχαν εν συνεχεία στον αγώνα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σε κανένα σημείο ουσιαστικά την εστία του Πανιωνίου.
Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο έκαναν ότι ήθελαν και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα τέρματα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ αλλά ο Ζίβκοβιτς έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις και κράτησε το σκορ στο 2-0.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Ξάνθη απείλησε περισσότερο, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της με τον Πανιώνιο να οπισθοχωρεί και να αποκρούει κάθε επίθεση των Ακριτών. Φτάσαμε έτσι στο σφύριγμα της λήξης που βρήκε τους φιλοξενούμενους νικητές και οδήγησε σε αποδοκιμασίες των γηπεδούχων.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: "Ξάνθη Arena"
Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Γρεβένης (Χαλκιδικής)
Τέταρτος διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου (57' Τριάδης), Καρασαλίδης, Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης (46' Ορφανίδης), Σολτάνι, Ράνος, Λάζιτς (73' Καμαρά), Νιέτο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοτά, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Φούντας (65' Μπεν), Ανσαριφάρντ (83' Ν' Γκονγκ), Σιώπης, Μπεν (89' Μασούρας), Σοτζέι
Γκολ: 5' Σοτζέι, 16' Ρισβάνης
Κίτρινες: 54' Παπαγεωργίου, 81' Νιέτο/51' Κόρμπος, 75' Ρισβάνης, 81' Σοτζέι

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Πανιώνιο, δυο γκολ σε 16 λεπτά.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους καθώς μόλις στο 5' ο Πανιώνιος βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ήταν μια ωραία κίνηση του Σοτζέι από τα αριστερά με τον Ιρανό να μπαίνει στην περιοχή αφού έκλεψε την μπάλα από τον Παπαγεωργίου. Πέρασε και τον προσωπικό του αντίπαλο και με όμορφο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο Πανιώνιος που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο απείλησε και πάλι στο 15' όταν ο Ανσαριφάρντ έφυγε και πάλι από τα αριστερά αλλά ο Ζίφκοβιτς βγήκε και έκοψε σε κόρνερ.
Στην εκτέλεση του κόρνερ οι "κυανέρυθροι" πέτυχαν το δεύτερο γκολ τους στην αναμέτρηση παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Ο Φούντας ανέλαβε την εκτέλεση και ο Ρισβάνης ήταν αυτός που πήδηξε στο πρώτο δοκάρι ψηλότερα απ' όλους τους αντιπάλους του και με κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. 

Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα. Ο Μπεν εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Ρισβάνης στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Φούντα ο οποίος από το μισό μέτρο δεν μπόρεσε με γυριστό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα καθώς ο Ζίβκοβιτς άπλωσε το χέρι του και με διπλή ενέργεια έπιασε την μπάλα.
Ο Πανιώνιος που είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση απείλησε και πάλι στο 35' όταν ο Ανσαριφάρντ από τα αριστερά βγήκε στην επίθεση και επιχείρησε το σουτ με τον Ζίβκοβιτς όμως να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει την μπάλα.
Η πρώτη καλή στιγμή της Ξάνθης στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 40'. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Βασιλακάκης βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή αλλά άργησε και έδωσε στον Νιέτο ο οποίος επίσης καθυστέρησε και το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα σώματα.
Μάλιστα ο Πανιώνιος έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Ανσαριφάρντ να δίνει την μπάλα στον Μπεν ο οποίος επιχείρησε το πλασέ με την μπάλα να κοντράρει στον Φλίσκα και να φεύγει κόρνερ.

Πίεσε αλλά δεν τα κατάφερε η Ξάνθη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει λίγο τα πράγματα καθώς έβγαλε τον Βασιλακάκη και πέρασε στην θέση του τον Ορφανίδη. Ήθελε έτσι να κάνει την ομάδα του πιο δημιουργική για να μπορέσει να απειλήσει. Από την πλευρά του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς εμφανώς ικανοποιημένος άφησε στο γήπεδο τους ίδιους έντεκα.
Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο 45λεπτο ο Πανιώνιος απείλησε πρώτος καθώς στο 50' ο Ανσαριφάρντ έκανε όμορφη κίνηση και πήρε ωραία την κάθετη πάσα αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς.
Ο τεχνικός της Ξάνθης στο 57' έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με τον Τριάδη αντί του Παπαγεωργίου και την τοποθέτηση του Σολτάνι σε ρόλο δεξιού μπακ χαφ. Και πάλι όμως οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία των "κυανέρυθρων". Ο Πανιώνιος σε αντίθεση με το πρώτο μέρος είχε μαζευτεί πίσω από το κέντρο και περίμενε τις επιθέσεις των γηπεδούχων κόβοντας με άνεση κάθε προσπάθεια.
Στο 71' είχαμε μια όμορφη επιθετική ενέργεια ύστερα από ένα ωραίο ένα-δυο των παικτών της Ξάνθης ο Βλάχος έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Λουσέρο.  Στην εκτέλεση του ο Ράνος θα μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα έξω.
Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 85' για τους γηπεδούχους. Όταν ο Τριάδης ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά την έστειλε απελπιστικά έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου