Τελευταία Νέα

18/9/16

4η Aγωνιστική Super League : Ηρακλής - Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ στο "Καυτανζόγλειο", αλλά με το 4ο γκολ του Ιντέγε στη φετινή Super League, έφτασε στη νίκη με 2-1 επί του Ηρακλή.
Τη δεύτερή του νίκη, πολύ πιο δύσκολα από την πρώτη, πέτυχε σε ισάριθμα ματς στη φετινή Super League ο Ολυμπιακός, που πέρασε με 2-1 από το "Καυτανζόγλειο" επί του Ηρακλή, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
Οι "ερυθρόλευκοι" τα βρήκαν... σκούρα στη Θεσσαλονίκη, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, αλλά με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, το πρώτο από πέναλτι-"δώρο" του Ιντζόγλου και το δεύτερο από φοβερή πάσα του Μαρτίνς και τελείωμα του Ιντέγε, πήραν ένα ακόμα τρίποντο και διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με άλλες πέντε ομάδες.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)
Βοηθοί: Βλάσσης (Λασιθίου), Καλφάκης (Χανίων)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Καραγκούνης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος, Κούρος (62' Πασάς), Λάμπρου (68' Λουκίνας), Λεοζίνιο, Περόνε (79' Μπαρέτας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βιάνα, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια (27' Ρέτσος), Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (73' Ιντέγε), Πάρντο (46' Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.
Γκολ: 5' Περόνε / 51' πέν. Ντομίνγκες, 75' Ιντέγε
Κίτρινες κάρτες: Ρούσσος, Ιντζόγλου, Σαραμαντάς / Ντομίνγκες, Μαρτίνς
Κόκκινη κάρτα: 90' Ιντζόγλου
Ανασκόπηση αγώνα:
Αρκετές αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα της Super League είχαν στον αγώνα οι δύο προπονητές. Από πλευράς Ηρακλή, ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε να χρησιμοποιήσει στα άκρα της άμυνας τους Καραγκούνη και Σαραμαντά, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Πασά και Κυριακίδη, που είχαν αγωνιστεί στο 2-2 με την ΑΕΛ.
Όσον αφορά στον Πάουλο Μπέντο, έβαλε στο κέντρο της άμυνας τον Μπρούνο Βιάνα, δίπλα στον Μποτία, δίνοντας την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στην ενδεκάδα υπήρχαν άλλες τέσσερις αλλαγές, σε σχέση με το ματς κόντρα στη Βέροια, αφού έμειναν στον πάγκο οι Μάριν, Ελιουνούσι, Καμπιάσο και Ιντέγε, με τους Ντομίνγκες, Πάρντο, Μαρτίνς και Καρντόσο να παίρνουν φανέλα βασικού.
Όλες αυτές οι διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, φάνηκε να επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία των "ερυθρολεύκων", που δεν μπήκαν καθόλου δυνατά στο ματς, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους. Ο "γηραιός" απείλησε νωρίς-νωρίς, με τον Κούρο να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή στο 4ο λεπτό και τον Καπίνο να λέει "όχι" με εντυπωσιακή επέμβαση. Ωστόσο, το ίδιο δεν συνέβη στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν από λάθος στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, ο Κούρος πήρε την μπάλα από αριστερά, έφτασε στα όρια της περιοχής και σέντραρε παράλληλα, βρίσκοντας στο δεύτερο δοκάρι τον Περόνε, που με ωραίο σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών για το 1-0.
Τα επόμενα λεπτά άνηκαν ξεκάθαρα στον Ολυμπιακό, που προσπάθησε να ξεπεράσει την "παγωμάρα" του 1-0, βγαίνοντας στην επίθεση για να ισοφαρίσει. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν έφτασε η μπάλα στο... βαρύ πυροβολικό των πρωταθλητών, τον Όσκαρ Καρντόσο, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες των Πάρντο και Σεμπά κυρίως, να μην δημιουργήσουν μεγάλη απειλή στην εστία του Χουάντερσον. Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε στο 27ο λεπτό και ο τραυματισμός του Ντε Λα Μπέγια, που αντικαταστάθηκε από τον Ρέτσο, με τον νεαρό αμυντικό να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Φιγκέιρας να μεταφέρεται αριστερά. Και από εκεί προήλθε μάλιστα η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Πορτογάλος γύρισε ωραία την μπάλα στην περιοχή του Ηρακλή, όπου ο Μιλιβόγεβιτς έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Χουάντερσον ήταν σε ετοιμότητα και δεν επέτρεψε στον Σέρβο χριστεί σκόρερ.
Η έντονη πίεση του Ολυμπιακού, λίγο έλειψε να στοιχίσει στην ομάδα του Μπέντο, αφού στο τελευταίο πεντάλεπτο του 45λέπτου, ο "γηραιός" έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, αρχικά με την κεφαλιά του Περόνε κι εν συνεχεία από το γύρισμα του Αργεντίνου στον Λάμπρου, το σουτ του οποίου, όμως, έφυγε πολύ ψηλά.
Η αδυναμία του Πάρντο να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ηρακλή, ανάγκασε τον Μπέντο να τον αποσύρει από το παιχνίδι και να περάσει στη θέση του τον Ελιουνούσι. Η είσοδος του Νορβηγού στον αγώνα απέφερε τελικά καρπούς για τον Ολυμπιακό, αφού άνοιξε χώρο από δεξιά, με αποτέλεσμα να σεντράρει από εκεί στο 50' ο Φιγκέιρας και να κερδίσει πέναλτι για την ομάδα του, αφού ο Ιντζόγλου δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, με συνέπεια να τη βρει με το χέρι. Ο Φωτιάδης έδειξε κατευθείαν τη βούλα και την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλεχάνδρο Ντομίνγκες, που νίκησε τον Χουάντερσον στο 51ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βραζιλιάνου.
Αυτή ήταν και η... σπίθα που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να αφυπνιστεί και να πάρει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς. Από την άλλη, ο Ηρακλής φάνηκε να "χάνεται" μετά την ισοφάριση, δίνοντας στους "ερυθρόλευκους" πολύ περισσότερο χώρο απ' όσο έπρεπε. Εκτός των άλλων, ήρθε και η κίνηση-ματ του Μπέντο στο 73ο λεπτό, με τον Πορτογάλο να βγάζει εκτός αγώνα τον κουρασμένο Ντομίνγκες και να βάζει τον Ιντέγε, αλλάζοντας το σύστημά του σε 4-4-2, με τον Νιγηριανό και τον Καρντόσο να αγωνίζονται ως δίδυμο στην κορυφή.
Δύο λεπτά αργότερα, μόλις στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Ιντέγε έκανε αυτό για το οποίο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, αφού μετά την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μαρτίνς, βρέθηκε απέναντι από τον Χουάντερσον και με σωστά τοποθετημένο πλασέ, έκανε το 2-1 για την ομάδα του, ολοκληρώνοντας την ανατροπή και σημειώνοντας το τέταρτο γκολ του στη φετινή Super League. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν έγινε κάτι αξιόλογο, αφού ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή της μπάλας, μην επιτρέποντας στον Ηρακλή να αντεπιτεθεί, ενώ στο φινάλε του αγώνα, ο Ηρακλής έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Ιντζόγλου δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μαρτίνς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου