Τελευταία Νέα

24/9/16

5η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-0

Μπλόκο στο Αγρίνιο συνάντησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό.
'Ισως στην πιο κακή φετινή εμφάνιση του, ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα. Οι πράσινοι του Αντρέα Στραματσόνι δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αμυντική διάταξη των Αγρινιωτών του Γιάννη Μαντζουράκη, με εξαίρεση το τέταρτο από το 58' έως το 73', όταν και δημιούργησαν όλες τις ευκαιρίες τους.
Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, επιτρέποντας στον Παναιτωλικό να αμυνθεί εύκολα και σε ορισμένες περιπτώσεις, να τον απειλήσει. Γενικότερα, δεν είχε καμία σχέση με την απόδοση και την επιθετικότητα των προηγούμενων παιχνιδιών, αφού έλειψε η φαντασία και η δημιουργικότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έδειξε τις δυνατότητες του, αλλά οι εσφαλμένες επιλογές του Στραματσόνι με την έξοδο των Γουακάσο και Λουντ, στέρησαν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και την ορθή ανάπτυξη.

Στην αναποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού συντέλεσε η ανασταλτική λειτουργία του Παναιτωλικού, αφού απομόνωσε τον Μπεργκ και περιόρισε τον Ιμπάρμπο, με τον Λουντ να είναι ο μοναδικός ο οποίος δεν αναχαιτίστηκε. Από την άλλη, το επιθετικό πλάνο δεν απέδωσε, διότι ειδικά στο τέλος υπήρχαν κενοί χώροι και πέρασαν ανεκμετάλλευτοι.
Δέκα ημέρες μετά την ήττα από τον Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός έδειξε αδυναμίες και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη δεδομένη ποιότητα του στην επίθεση. Ως συνέπεια, σημειώθηκε η πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός δεν θα προετοιμαστεί με τις πιο ιδανικές συνθήκες για το εκτός έδρας ματς με τη Θέλτα, για το Europa League. Ο Παναιτωλικός έχει κάθε δίκιο να πανηγυρίζει το βαθμό, με τη "στρατηγική" του να δικαιώνεται.
Το φιλμ του παιχνιδιού:
Γήπεδο: Παναιτωλικού Αγρινίου
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Λάμπρου (Αν. Αττικής)
Τέταρτος: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Κυριακίδης,Μύγας, Τσοκάνης,Κούσας, Ροντρίγκες, Μάκος, Μάρκο Πάουλο, Κλέσιο (82' Ρότσα), Ουάρντα (70' Μουνιός), Φερέιρα, Τομανέ (69' Μαρκόφσκι).
Παναθηναϊκός: Στιλ,Μέστο, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (65' Βιγιαφάνιες), Λουντ (74' Εμποκού),  Μπεργκ, Ιμπάρμπο (82' Ρινάλντι).
Κίτρινες κάρτες: Μάκος 18', Κλέσιο 21', Γουακάσο 39', Ζέκα 94'.

Ανασκόπηση παιχνιδιού:

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει το πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο, αναφορικά με το ρυθμό και τις εναλλαγές των φάσεων. Μόλις στο 2' ο Κλέσιο με προβολή απείλησε τον Στιλ με προβολή εντός περιοχής, ενώ στο 5' ο Λεντέσμα βρήκε τον Μπεργκ με μακρινή εκτέλεση φάουλ, αλλά αυτός από πλάγια θέση στην περιοχή πλάσαρε άουτ. Στο 8' ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά με σουτ του Τομανέ από το ημικύκλιο, που ανάγκασε τον Στιλ να αποκρούσει σε κόρνερ, κάτι που έπραξε ο Κυριακής στο 10' από σουτ του Λουντ εντός περιοχής.
Οι δυο προπονητές "'έσφιξαν" τις άμυνες τους και ο ρυθμός έπεσε, με τα δυνατά μαρκαρίσματα και τις κακές επιλογές να κυριαρχούν. Η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη και ο Παναιτωλικός επιχειρούσε να επιτεθεί κυρίως από αριστερά με τον Κλέσιο, ενώ ο Παναθηναϊκός στηριζόταν στις μεταβιβάσεις του Λεντέσμα και τις προσπάθειες του Λουντ. Αμφότερες οι επιθετικές τακτικές, όμως δεν απέδωσαν... Χαρακτηριστικό είναι πως η μοναδική αξιόλογη φάση προήλθε από ένα συρτό σουτ του Φερέιρα στο 23'.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει τη διάθεση να κυριαρχήσει, κάτι που κατάφερε από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, μετά το 60' άρχισε να απειλεί την εστία του Κυριακίδη. Αρχικά, στο 59' ο Τσοκάνης πρόλαβε τον αμαρκάριστο Ιμπάρμπο μετά τη σέντρα του Λουντ, ενώ στο 63' ο Κυριακίδης πρώτα πρόλαβε τον Μπεργκ από την πάσα του Μέστο και έπειτα απέκρουσε το πλασέ του Λουντ, παρότι ήταν εκτός εστίας.
Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν στο 65', με τον Λουντ να μην βάζει το πόδι του στη μπαλιά του Γουακάσο και να επιτρέπει στον Κυριακίδη να απομακρύνει τη μπάλα. Στο 68' ο Τομανέ έσωσε στη γραμμή τη κεφαλιά του Λουντ. Ωστόσο, μετά το "καταιγιστικό" τέταρτο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ανάλογη ορμητικότητα, αφού οι αλλαγές του Στραματσόνι μάλλον τον αποδιοργάνωσαν, παρά τον βοήθησαν. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να βγάλει αντεπιθέσεις και να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους. Η όψη του ματς διατηρήθηκε έως το τέλος και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου