Τελευταία Νέα

26/9/16

5η Aγωνιστική Super League : ΑΕΚ - Ηρακλής 0-0

Μετά από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει και ως εκ τούτου να νικήσει στην τρίτη αγωνιστική της Super League και έμεινε στο 0-0 με τον Ηρακλή χάνοντας ευκαιρία για την μοναξιά στην κορυφή.
Oύτε η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη σε αυτή την αγωνιστική με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή. Η "Ένωση" έμεινε στο 0-0 με τον Ηρακλή παρουσιάζοντας κακό πρόσωπο και έχοντας προβλήματα στη δημιουργία φάσεων.
Κάτι οι απουσίες παικτών – κλειδιά, κάτι το βάρος από το επιτακτικό της νίκης μετά τα υπόλοιπα αποτελέσματα, κάτι το εξαιρετικό στήσιμο του Ηρακλή, οδήγησαν την ΑΕΚ σε… μπλόκο και σε χαμένη ευκαιρία να μείνει μόνη στην κορυφή.
Οι "κιτρινόμαυροι" όχι απλώς έμειναν στο 0-0 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά έκαναν και ένα ματς στείρο ευκαιριών. Έπεσαν εύκολα στην παγίδα που έστησε ο Ηρακλής και πέταξαν στα σκουπίδια μια τεράστια ευκαιρία.
Χωρίς τις εμπνεύσεις του Μάνταλου και την αποτελεσματικότητα του Αλμέιδα, η ΑΕΚ "πνίγηκε" από την σφικτή αμυντική λειτουργία του Ηρακλή και έμεινε στο μηδέν.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Γ. Μπλάνας (ΕΠΣ Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Καραγκιοζόπουλο (Ημαθίας), Καμπούρης (Εύβοιας)
Τέταρτος: Γκράνας (Ημαθίας).

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες (72' Αραβίδης), Γιόχανσον, Βάργκας (46' Χριστοδουλόπουλος), Ροντρίγκες, Μπακασέτας, Πέκχαρτ (46' Πλατέλλας).
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Μοντέιρο (54' Πασσάς), Λάμπρου (60' Ζιαμπάρης), Λεοζίνιο, Περόνε (83' Λουκίνας).

Κίτρινες: Σιμόες, Μπακασέτας / Κούρος, Μπαρτολίνι, Περόνε, Χουάντερσον, Αγγελόπουλος

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Ο Ηρακλής μπήκε πολύ «διαβασμένος» στο γήπεδο. Είχε «διαβάσει» όλες τις επιλογές που θα είχαν απομείνει στην ΑΕΚ για την ανάπτυξη του παιχνιδιού της, μετά την απουσία του Μάνταλου.
Οι φιλοξενούμενοι φόρτωσαν αμυντικά τα άκρα προσπαθώντας να μην αφήσουν χώρους σε Ροντρίγκες και Βάργκας αλλά και Μπακάκη και Ντίντακ που θα επιχειρούσαν να ανέβουν, ενώ δεν άφησαν και κανέναν χώρο έξω από την περιοχή για να γίνει απειλητικός ο Μπακασέτας.
Το αποτέλεσμα ήταν σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ να φτάνει μέχρι τα… πέριξ της περιοχής του Ηρακλή, αλλά να μην μπορεί να γίνει απειλητική. Στα 45 λεπτά, η Ένωση είχε μόνο μια καλή κεφαλιά του Ροντρίγκες στο 9ο λεπτό, την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο Χουάντερσον. Κατά τα άλλα… τίποτα. Βεβαίως σ’ αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και το γεγονός πως οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν εξαιρετικά κακές τελικές πάσες. Όλες πάνω στον Χουάντερσον.
Από την άλλη μεριά ο Ηρακλής, με εξαίρεση κάποιες κούρσες που προσπάθησε να κάνει ο Λάμπρου και σταμάτησαν πάνω στον Μπακάκη, δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός. Αλλά κυρίως είχε ως προσανατολισμό, να μην απειληθεί.
Άμεση αντίδραση Κετσπάγια.
Ο Κετσπάγια που ουκ ολίγες φορές στο πρώτο ημίχρονο πετάχτηκε σαν ελατήριο από τον πάγκο για να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες του, έκανε παρέμβαση στο ματς, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Έριξε στο ματς και τον Χριστοδουλόπουλο και τον Πλατέλλα και έστειλε στην κορυφή της επίθεσης τον Μπακασέτα, με μια γρήγορη τριάδα από πίσω του. Μάλιστα ο Λάζαρος έπαιξε σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον φορ. Η ΑΕΚ μ΄ αυτές τις αλλαγές πήρε ταχύτητα στην επιθετική της λειτουργία. Και κυρίως πήρε περισσότερες επιλογές στην απειλή έξω από την περιοχή με σουτ. Τόσο ο Λάζαρος, όσο και ο Πατίτο, επιχείρησαν σουτ με τον Αργεντινό στο 58’ να στέλνει την μπάλα άουτ.
Ωστόσο, ο Ηρακλής έβρισκε τρόπους να κρατά κλειστούς τους διαδρόμους προς την περιοχή του Χουάντερσον. Και όσες πρωτοβουλίες και αν έπαιρναν ο Χριστοδουλόπουλος ή ο Ροντρίγκες, απειλή εντός περιοχής η ΑΕΚ δεν μπορούσε να έχει.
Φουλ επίθεση της ΑΕΚ, "απάντηση" από τον Ηρακλή.
Ο χρόνος κυλούσε και οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν με σχετική ευκολία το μηδέν στα μετόπισθεν. Και 20 λεπτά πριν από το τέλος του ματς, ο Κετσπάγια αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Έβαλε στο παιχνίδι τον Αραβίδη, αποσύροντας τον Σιμόες και γύρισε το σύστημα σε 4-1-4-1.
Μ’ αυτό τον τρόπο προσπάθησε ο Κετσπάγια να βάλει παίκτες μέσα στην περιοχή του Ηρακλή. Όμως και πάλι ο Ηρακλής είχε απαντήσεις. Μάλιστα ο Παπαδόπουλος από τον πάγκο έκανε κινήσεις με τις οποίες αφενός ενίσχυσε την μεσαία του γραμμή και έκλεισε ακόμα περισσότερο τους χώρους για τους παίκτες της ΑΕΚ, ενώ έδωσε και πνοή στην επίθεση του για να βγάζει αντεπιθέσεις και να παίρνει ανάσες από την άμυνα.
Όσο η ώρα περνούσε, η ΑΕΚ έδειχνε να μένει από επιλογές αλλά και από δυνάμεις. Και παρότι έκλεισε τον Ηρακλή στα καρέ του, δεν κατάφερε να φτάσει σε γκολ, με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου