Τελευταία Νέα

25/9/16

5η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - Κέρκυρα 2-1

Ο Λεβαδειακός επικράτησε με 2-1 της Κέρκυρας και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη SuperLeague χάρη στα γκολ των Σίλβα (από τραγικό λάθος του Κουτζαβασίλη) και Μάντζιου (από λάθος απομάκρυνση του Ντιμιτρόφσκι). Δοκάρι στο 95' ο Τουράμ.
Tην πρώτη του νίκη στη SuperLeague την τρέχουσα σεζόν πέτυχε ο Λεβαδειακός, επικρατώντας με 2-1 της Κέρκυρας για την 5η αγωνιστική. Οι Βοιωτοί, ορμώμενοι από δύο ήττες (0-3 από Παναθηναϊκό εντός και 3-2 από Πλατανιά εκτός), πανηγύρισαν τους πρώτους τους τρεις βαθμούς, εκμεταλλευόμενοι τα δώρα των Φαιάκων.
Το πρώτο γκολ ήλθε από τον Σίλβα μετά το απίστευτο λάθος του Κουτζαβασίλη σε γύρισμα του Ντιμιτρόφσκι, το δεύτερο από τον Μάντζιο μετά την ασυνεννοησία μεταξύ των δύο προαναφερθέντων παικτών της Κέρκυρας και καταλάθος τροφοδότηση του επιθετικού του Λεβαδειακού από τον δεύτερο στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Αρναρέλλη να βρίσκει δίχτυα στο 89ο λεπτό, στο ντεμπούτο του στη SuperLeague.
Δεύτερη ήττα σε τρία ματς για την Κέρκυρα, μετά από αυτή της πρεμιέρας - εντός έδρας - με αντίπαλο τον Πλατανιά. Οι Φαίακες ήταν σε κακή κατάσταση και παρουσίασαν μια εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή της 4ης αγωνιστικής και τη νίκη απέναντι στην ΑΕΛ.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας
Βοηθοί: Αντώνιος Δίπλαρης, Παναγιώτης Κασσαβέτης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (68' Καλτσάς), Μαχαίρας, Σίλβα (73' Μπελγκαζουανί), Ζεζίνιο (85' Καραμπουέ), Γιακουμάκης, Μάντζιος
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιμιτρόφκσι (74' Ανδρεόπουλος), Βενέτης, Ντιόγκο (60' Αρναρέλλης), Σιόντης, Ντουαλά, Επστάιν, Ζορμπάς (60' Κόντος), Γεωργίου, Τουράμ
Γκολ: 20' Τόνι Σίλβα, 30' Μάντζιος / 89' Αρναρέλλης
Κάρτες: 54' Μάντζιος, 83' Μουλόπουλος, 84' Μοσχονάς / 41' Ζορμπάς, 54' Ντουαλά, 80' Βενέτης, 81' Γκομές,

Ανασκόπηση αγώνα:

Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης στη Λιβαδειάς, η γηπεδούχος ομάδα άνοιξε το σκορ. Ο Ντιμιτρόφσκι γύρισε την μπάλα στον Κουτζαβασίλη με τον τερματοφύλακα των Φαιάκων να υποπίπτει σε τραγικό λάθος, καθώς γλίστρησε με αποτέλεσμα ο Τόνι Σίλβα με κενό το τέρμα να ανοίξει το σκορ.
Μετά από ένα δεκάλεπτο, ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς, ήρθε το δεύτερο γκολ για τους Βοιωτούς. Ο Τόνι Σίλβα έκανε την κάθετη πάσα προς τον Μάντζιο, ο Κουτζαβασίλης βγήκε, ο Ντιμιτρόφσκι δε συνεννοήθηκε καλά με το συμπαίκτη του, με τάκλιν... έστρωσε την μπάλα στον επιθετικό του Λεβαδειακού ο οποίος από πλάγια δεξιά θέση την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.
Στο 35ο λεπτό, ο Ζορμπάς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τουράμ έπιασε τη σκαστή κεφαλιά με την μπάλα να περνά εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Μοσχονάς.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (39'), ο Βραζιλιάνος φορ της νησιωτικής ομάδας έφυγε από τα δεξιά, έκανε και το σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα δεν είχε την επιθυμητή για τον ίδιο κατάληξη.
Δύο λεπτά ύστερα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τουράμ έπιασε το σουτ, αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 57ο λεπτό, ο Γιακουμάκης μετά την προσποίηση έπιασε και το σουτ, με τον Κουτζαβασίλη να απομακρύνει σε κόρνερ. Μετά από ένα δεκάλεπτο (67'), ο Ντουαλά έστρωσε στον Γεωργίου, αυτό έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Λεβαδειακού.
Στο 79ο λεπτό, η Κέρκυρα είχε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει. Ο Επστάιν σέντραρε από τα αριστερά, ο Τουράμ πλάσαρε από πλάγια θέση αλλά ο Μεντί απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Εξίσου μεγάλη ευκαιρία και στο 83ο λεπτό με τον Κόντο να σεντράρει αλλά τον Βενέτη να μην μπορεί να βρει την μπάλα για να μειώσει.
Τελικά το γκολ για τους Φαίακες ήρθε στο 89ο λεπτό, ο Τουράμ γύρισε και σούταρε, ο Μοσχονάς απέκρουσε, ο Βενέτης πήρε το ριμπάουντ, τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Αρναρέλλη, ο οποίος σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-1 βρίσκοντας δίχτυα στο ντεμπούτο του στη SuperLeague.
Κι όμως η Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να φύγει με το βαθμό από τη Βοιωτία. Ο Τουράμ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου