Τελευταία Νέα

8/10/16

1η Αγωνιστική Α1 : Άρης - Τρίκαλα 75-65

Ο Άρης ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή του πορεία στη Stoiximan.gr Basket League και με όπλο τη δυνατή του άμυνα από το ξεκίνημα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στα Τρίκαλα με το 75-65 να έρχεται φυσιολογικά κι ενώ η διαφορά πήγε και στο +25(65-40), στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού του Βίκτορ Σανικίτζε.
Για τον Άρη η άμυνα θα αποτελέσει στη φετινή Stoiximan.gr Basket League το ήμισυ του παντός ώστε να μπορέσει να πετύχει το στόχο του. Κάτι που αποδείχθηκε στην πρεμιέρα κόντρα στα Τρίκαλα στη Nick Galis Hall επικρατώντας με 75-65 ενώπιον των φιλάθλων του που χάρισαν ένα ζεστό χειροκρότημα στους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη που τους είδε να κάνουν ένα ακόμη βήμα προόδου.
Αυτό το οποίο όμως ανησυχεί (δικαιολογημένα) τον προπονητή των "κιτρίνων" είναι ο σοβαρός τραυματισμός του Βίκτορ Σανικίτζε, ο οποίος αποχώρησε με φορείο από το παρκέ στο 1:33 πριν το τέλος. Το ιατρικό επιτελείο του Άρη θα εξετάσει ενδελεχώς την κατάστασή του, βγάζοντας την ετυμηγορία σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος στο δεξί του γόνατο.
Ο MVP:
Ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη Ουίλ Κάμινγκς οδήγησε το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη στο να ανοίξει την υπέρ του διαφορά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και ουσιαστικά να ξεκινήσει με το δεξί το νέο πρωτάθλημα. Μάλιστα σε εκείνο το σημείο ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 10 πόντους και 4 ασίστ για να το τελειώσει με 15 πόντους (6/6β., 3/5διπ., 1/2τρ.), μάζεψε 1 ριμπάουντ, έδωσε 5 ασίστ και έκανε 4 λάθη σε 20:42.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Εκεί όπου ο Άρης με την πιεστική του άμυνα μπλόκαρε τα Τρίκαλα επιθετικά ενώ όσον αφορά την επίθεση είχε σωστές επιλογές πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ του 45-29 και τη διαφορά στο +16. Μάλιστα η ψαλίδα άνοιξε μέχρι και το +25 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με το 65-40 για τους "κίτρινους".

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Οι 19 ασίστ που είχαν οι παίκτες του Άρη δείγμα της ομαδικότητας που επιθυμεί να έχει και τη νέα χρονιά η ομάδα της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το τεχνικό της Δημήτρη Πρίφτη, όχι όμως και τα 19 λάθη τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Οι "κίτρινοι" είχαν από πολύ νωρίς το πάνω χέρι στο σκορ, με το +10 (25-15) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να είναι ενδεικτικό της κατάστασης μετά το 6-5 στο 4΄. Σταδιακά, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μετέτρεπαν τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο, αλλά η αστοχία από την περιφέρεια δεν άφηνε περιθώρια να ξεφύγει περισσότερο η διαφορά. Με το +16 (45-29) στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου πάντως με οδηγό τον Κάμινγκς, να επέστρεψε στους γηπεδούχους να ένιωθαν ασφάλεια, την ώρα που τα Τρίκαλα στήριζαν το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών τους στον Μπάρλοου.
Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε και μετά την επιστροφή του από τα αποδυτήρια με τη διαφορά να μεγαλώνει λεπτό με το λεπτό φθάνοντας ακόμη και στο +25 με το 65-40 λίγο πριν το 30΄. Ακόμη κι όταν οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έδειξαν διάθεση να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα στην εκκίνηση του τετάρτου δεκαλέπτου, ένα μικρό σερί των γηπεδούχων αρκούσε για να βάλει τέλος στα όποια σενάρια της τελικής αντεπίθεσης.
Το τελικό +10 με το 75-65 έδωσε στον Άρη το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς στη Stoiximan.gr Basket League, αλλά άπαντες έχουν στο μυαλό τους στον τραυματισμό του Βίκτορ Σανικίτζε; Ο διεθνής Γεωργιανός φόργουορντ αποχώρησε από το παρκέ με φορείο 1:33 πριν το τέλος αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο δεξί του γόνατο. Η διάγνωση του προβλήματος θα γίνει γνωστή τις αμέσως επόμενες ώρες.
Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη που γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του Άρη κατά την είσοδό του λίγο πριν από το τζάμπολ.
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-29, 65-42, 75-65.
Άρης (Πρίφτης): Μαρμπλ 17 (1/9 τρίπ.), Τσαϊρέλης 8, Κάμινγκς 15 (1), Μούρτος 2, Μπάκνερ 3 (8 ριμπ.), Ξανθόπουλος 5 (1), Φλιώνης 3, Ζάρας 8 (2), Πουλιανίτης, Σίμτσακ, Σανικίτζε 3, Καββαδάς 11.
Τρίκαλα (Καστρίτης): ΜακΜίλαν 6 (1), Μπιρούτα 8 (1), Τσαγκαράκης 3 (1), Μπάρλοου 16 (3), Βαρυτιμιάδης, Κάφεϊ 9 (1), Λίποβι 11 (2), Καραθανάσης, Καλλές, Χότον 12 (8 ριμπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου