Τελευταία Νέα

18/10/16

1η Aγωνιστική Basketball Champions League : ΑΕΚ - Σζολνόκι 92-49 (Ε' Όμιλος)

Σαρωτική για δεύτερο συνεχόμενο ματς η ΑΕΚ, συνέτριψε (92-49) την Σζολνόκι και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο νεοσύστατο Basketball Champions League.
Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το "ταξίδι" της στο Basketball Champions League της FIBA η ΑΕΚ, που συνέτριψε (92-49) την ουγγρική Σζολνόκι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έκανε στην κυριολεξία ό,τι ήθελε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, διέλυσε τον δεύτερο συνεχόμενο αντίπαλο που μπήκε στο γήπεδό της και ξεκινά την προετοιμασία της για το παιχνίδι του Σαββάτου (17:00) με την Κύμη στο κλειστό της Χαλκίδας.
O MVP:
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης βρέθηκε στη βασική πεντάδα της ΑΕΚ, έπαιξε κάτι λιγότερο από 17 λεπτά, σκόραρε 14 πόντους με 3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/5 βολές, μάζεψε ένα ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ και έκανε και 3 κλεψίματα. Ο νεαρός γκαρντ χρειάζεται τέτοιες εμφανίσεις για να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο και όσο παίζει με σοβαρότητα και πειθαρχία, τόσο θα ανεβαίνει στην εκτίμηση του προπονητή του και θα αυξάνονται τα λεπτά του στο rotation.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Ξεκάθαρα στη διαφορά δυναμικού ανάμεσα στις δυο ομάδες. Οι Ούγγροι έχουν 2-3 ποιοτικούς παίκτες, όχι όμως βάθος στον πάγκο τους. Η ΑΕΚ έπαιξε σπουδαία άμυνα στον Βοϊβόντα, τον κράτησε πολύ χαμηλά, δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα να αμφισβητηθεί και έφτασε δια περιπάτου στη νίκη.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
Τα μόλις δυο λάθη που έκαναν οι κιτρινόμαυροι, οι οποίοι πρόσεξαν τη μπάλα, δεν βιάστηκαν, ήταν πειθαρχημένοι και σοβαροί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Ένα λάθος έκανε ο Σάκοτα και ένα ο Λαρεντζάκης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Με τους Ούκιτς, Λαρεντζάκη, Βασιλειάδη, Γουίλιαμς, Μαυροειδή στη βασική της πεντάδα, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε μια μικρή διαφορά από νωρίς, με τον Βασιλειάδη να βάζει πέντε σερί πόντους για το 14-5, πριν το +13 (23-10) στα τέλη της πρώτης περιόδου. Οι κιτρινόμαυροι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ απέναντι στους Ούγγρους, έφτασαν σε double-score (50-25) λίγο πριν το ημίχρονο και κατάφεραν να συνδυάσουν το θέαμα με την ουσία. Στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαν 11 περισσότερα ριμπάουντ, 8 τελικές πάσες και μόλις ένα λάθος.
Οι Ούγγροι δεν είχαν το ταλέντο και τις δυνάμεις για να κυνηγήσουν κάτι στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η ΑΕΚ συνέχισε να δίνει το δικό της τέμπο στο ματς, δεν απειλήθηκε και ο Ζντοβτς είχε μια σπουδαία ευκαιρία για να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Το 73-39 του τρίτου δεκαλέπτου δεν άφηνε περιθώριο στους Ούγγρους, με τους κιτρινόμαυρους να συνεχίζουν με το πόδι στο γκάζι μέχρι το φινάλε και να χειροκροτούν τους νεαρούς παίκτες που άρπαξαν τις ευκαιρίες τους και αποθεώθηκαν.
Τα δεκάλεπτα: 26-13, 50-25, 73-39, 92-49.
AEK: Ούκιτς 5 (1 τρίποντο, 7 ασίστ σε 22 λεπτά), Σάκοτα 8 (6 ριμπάουντ), Βασιλειάδης 10 (2), Μιλόσεβιτς 9 (1), Ντίξον 7 (3/12 σουτ, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Φάλκερ, Ιβάνοβιτς 8, Σκουλίδας 2, Γουίλιαμς 10 (2), Τσαλμπούρης 7.
ΣΖΟΛΝΟΚΙ: Μπάρνιες 6 (2), Ράιτ 8, Χάιντου, Έϊλινγκσφελντ 6 (1), Γουίτμαν 6 (3/12 σουτ), Βοϊβόντα 8 (2/12 σουτ), Τόθ, Ρούντνερ 2, Μπορίσοφ 10 (1), Πόποβιτς 3 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου