Τελευταία Νέα

12/10/16

1η Aγωνιστική Euroleague : Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 83-65


Η Ρεάλ νίκησε τον Ολυμπιακό με 83-65 και του έδειξε πως χρειάζεται δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Πρόβλημα στο "5" για τους Πειραιώτες, ο Γιανγκ ήταν φιλότιμος, πάλεψε, αλλά ακόμη δεν είναι σε θέση να βοηθήσει.

Για την πρεμιέρα της φετινής Euroleague, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τον Ολυμπιακό με 83-65. Οι Πειραιώτες ήταν ανταγωνιστικοί για 25 λεπτά, προηγήθηκαν σε εκείνο το σημείο με τρίποντο του Μάντζαρη (49-51), αλλά στην συνέχεια... κατέρρευσαν. Οι Μαδριλένοι έδειξαν στους "ερυθρόλευκους" πως θέλουν δουλειά για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Πρόβλημα στο "5" για τους Πειραιώτες. Ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν φιλότιμος, πάλεψε, αλλά ακόμη δεν είναι σε θέση να βοηθήσει. Κακή τέταρτη περίοδος (21-13) για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έκαναν αρκετά λάθη, χάνοντας και εύκολα καλάθια, δίνοντας την δυνατότητα στους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό και να πάρουν την νίκη.
Από την Ρεάλ έκανε την... ζημιά ο  Γιουλ με 22 πόντους και 4/5 τρίποντα, ενώ ήταν πολύτιμη και η συνεισφορά τον νεαρού Ντόνσιτς (11π, 5ρ, 4ασ). Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση ο Λοτζέσκι με 14 πόντους (3/6τρ), ακολούθησαν οι Σπανούλης (12π, 2/5τρ) και Πρίντεζης (11π), ενώ ο Μπιρτς συνείσφερε τα μέγιστα σε άμυνα και ριμπάουντ (10ρ, 6π, 2μπλοκ). Οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι από την περιφέρεια (7/24τρ-29.2%), είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (15/12), ενώ στα ριμπάουντ υπήρχε ισορροπία (35-32). Όσον αφορά τον Γκριν, ο Αμερικανός γκαρντ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, μένοντας δίχως σκορ σε 15 λεπτά συμμετοχής.
Ο τρομερός Γιουλ πέτυχε 15 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ, με τους Πειραιώτες να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο, να μαζεύουν τα επιθετικά ριμπάουντ και να ανοίγουν το σκορ με τρίποντο του Σπανούλη. Οι φιλοξενούμενοι στην συνέχεια έχασαν ορισμένα εύκολα καλάθια, με τον Γιουλ να οργανώνει με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας του, "πυροβολώντας" παράλληλα από την περιφέρεια, καθώς με δύο σερί τρίποντα "έγραψε" το 10-7 στο 5'.
Η Ρεάλ προηγήθηκε με 14-10, αλλά στο 7' οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό. Πρώτα ο Σπανούλης σημείωσε ένα δύσκολο τρίποντο, όντας υπό πίεση, ενώ ακολούθως έδωσε έξοχη ασίστ στον Παπανικολάου, ο οποίος "έγραψε" το 14-15 στο σκορ. Οι γηπεδούχοι ακολούθως απάντησαν με τον γεμάτο ενέργεια Γιουλ, ο οποίος όχι μόνο τέλειωνε τις φάσεις μέσα στην ρακέτα, αλλά συνέχιζε να "εκτελεί" και από την περιφέρεια, φέρνοντας την ομάδα του στο +7 (22-15) στο 9', φτάνοντας τους 15 (!) πόντους στην πρώτη περίοδο. Το δεκάλεπτο βρήκε τους πρωταθλητές Ισπανίας να προηγούνται με 24-17.
Ξέφυγε με +8 η Ρεάλ, αλλά ο Ολυμπιακός μάζεψε την διαφορά
Ο Αγραβάνης με γκολ-φάουλ το οποίο και αξιοποίησε μείωσε σε 24-21, με τους Χάκετ-Γκριν-Λοτζέσκι να αποτελούν την περιφέρεια του Ολυμπιακού. Ακολούθως ο Ντρέιπερ πήρε το "όπλο" του εκτελώντας από μέση απόσταση, ενώ ο ελεύθερος Ντόνσιτς με τρίποντο εκτόξευσε την διαφορά στο +8 (31-23) στο 13', με τους φιλοξενούμενους να εμφανίζουν αδυναμία στην περιφερειακή άμυνα. Χάκετ και Αγραβάνης με τρίποντο μείωσαν σε 33-30 στο 15', ενώ ακολούθως ο Μπιρτς χάρισε ένα εντυπωσιακό highlight με επιβλητικό κάρφωμα.
Το παιχνίδι στην συνέχεια απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να τρέχουν πάνω-κάτω, σπαταλώντας τις κατοχές τους στην επίθεση. Ο Κάρολ με τρίποντο "έγραψε" το 40-34 στο 18', με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να χρησιμοποιεί σχήμα με τρία γκαρντ, έχοντας παράλληλα στο παρκέ τους Σπανούλη, Γκριν και Χάκετ. Οι Πειραιώτες είχαν μπλοκάρει επιθετικά, δεν έβρισκαν λύσεις στο σκορ, με τον Σπανούλη στην τελευταία επίθεση του αγώνα να τελειώνει την φάση με ένα εντυπωσιακό ντράιβ, "γράφοντας  42-40, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Η Ρεάλ απάντησε με 9-0 σερί στο τρίποντο-προβάδισμα του Μάντζαρη.
Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στο παρκέ με την βασική τους πεντάδα, με τον Πρίντεζη να φέρνει το σκορ στα ίσα (42-42) με το "πεταχτάρι" του, με τον Σπανούλη να συνεχίζει να μοιράζει ασίστ στους συμπαίκτες του, με τον Μπιρτς με κάρφωμα να μειώνει σε 47-44. Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό, είχε μάχες σώμα με σώμα, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται συνεχώς κοντά στο σκορ και τον Σπανούλη να βρίσκει στόχο από μέση απόσταση (49-46).
Οι δύο ομάδες είχαν βελτιωθεί στην άμυνα, οι διαιτητές χρέωναν τον νέο τρόπο των αντικανονικών φάουλ στον αιφνιδιασμό, με τον Μάντζαρη στο 26' με τρίποντο να δίνει και πάλι το προβάδισμα στους πρωταθλητές Ελλάδας με σκορ 49-51. Η Ρεάλ όμως απάντησε άμεσα με ένα γρήγορο σερί 9-0 (58-51) με τους Φερνάντεθ και Αγιόν μέσα σε τρία λεπτά, με τον Ολυμπιακό να χάνει αρκετά σουτ σε εκείνο το διάστημα, όπως και την επαφή του με το σκορ. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους Ισπανούς να προηγούνται με 62-53.
Δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο.
Ο Χάντερ με λέι-απ εκτόξευσε την διαφορά στο +11 (64-53), με τον Λοτζέσκι ακολούθως να δίνει... ανάσα στους Πειραιώτες, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε άμεσα και ο Κάρολ (67-56). Ο Λοτζέσκι με νέο τρίποντο μείωσε σε 71-63, έχοντας δίπλα του στο παρκέ τους Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Γιανγκ στο 35'. Οι "ερυθρόλευκοι" έβγαζαν άμυνες, αλλά σπαταλούσαν τις κατοχές τους στην επίθεση, χάνοντας εύκολα σουτ, κάνοντας και λάθη στις πάσες τους, αδυνατώντας να βρουν ρυθμό στο σκορ.
Όλα αυτά ο Ολυμπιακός τα πλήρωνε μέσα στο παρκέ, με τον Ντόνσιτς να φέρνει την διαφορά στο +12 (75-63) στο 38', με τον Παπαπέτρου να μπαίνει για πρώτη φορά στο ματς σε εκείνο το σημείο στην θέση του Παπανικολάου, ο οποίος υπέπεσε σε λάθη. Οι Πειραιώτες όμως δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στην συνέχεια, εξακολούθησαν να είναι άστοχοι στην επίθεση, η Ρεάλ βρήκε ρυθμό και εκτόξευσε την διαφορά στα ύψη, παίρνοντας την νίκη με 83-65 στην πρεμιέρα της Euroleague.
Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-40, 62-53, 83-65.
Ανά δεκάλεπτο: 24-17, 18-23, 20-13, 21-12.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ράντολφ 7, Ντέιπερ 2, Ρούντι 7 (1), Ντόνσιτς 11 (2), Ρέγιες 6, Αγιόν 9, Κάρολ 10, Χάντερ 4, Γιουλ 22 (4), Τόμπκινς 2, Τέιλορ 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν, Μπιρτς 6 (10 ριμπ.), Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης 12 (2), Αγραβάνης 6 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι.14 (3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου