Τελευταία Νέα

1/10/16

6η Aγωνιστική Super League : Ηρακλής - Πανιώνιος 1-2

Με τους Μασούντ και Ανσαριφάρντ να πετυχαίνουν δυο πανέμορφα γκολ, ο Πανιώνιος πέρασε και από το Καυτανζόγλειο, νικώντας 2-1 τον Ηρακλή. 
Αυτός ο Πανιώνιος είναι για... γούστα. Βγαλμένος μέσα από τα πιο τρελά και όμορφα όνειρα των φίλων του, κατάφερε να περάσει και από το Καυτανζόγλειο, επικρατώντας 2-1 του Ηρακλή και δείχνοντας ότι η ήττα από την Βέροια ήταν απλά μια κακή παρένθεση και τίποτα παραπάνω.
Οι "κυανέρυθροι" είχαν σε μεγάλη βραδιά τους Ιρανούς τους που σκόραραν τα δυο γκολ (34' Μασούντ, 78' Ανσαριφάρντ), με τον Ηρακλή να μειώνει στο 85' με τον Λεοζίνιο, να πιέζει για την ισοφάριση, αλλά να γνωρίζει την δεύτερη φετινή εντός έδρας ήττα σε ισάριθμα ματς, την στιγμή που μετράει δυο ισοπαλίες μακριά από το "σπίτι" του.

Μην σταματάς Ιστορικέ...

Ο Πανιώνιος έπιασε πολύ καλή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στους τρεις βαθμούς, συνεχίζοντας την πολύ καλή φετινή του πορεία. Πλέον, μετρά εννέα βαθμούς και συνεχίζει την φετινή του προέλαση, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και δείχνοντας ότι θα αποτελέσει κακό μπελά για πολλές ομάδες του πρωταθλήματος, ειδικά με την μεσοεπιθετική γραμμή που διαθέτει.
Την επόμενη αγωνιστική σε δυο εβδομάδες (διακοπή λόγω εθνικών ομάδων), ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στη Ν. Σμύρνη (15/10, 20:30), ενώ ο Ηρακλής δοκιμάζεται στην Τούμπα με τον συμπολίτη ΠΑΟΚ (16/10, 20:30). Κομβικά παιχνίδια και για τις δυο ομάδες κόντρα σε δυο διεκδικητές του τίτλου.

Το φιλμ του αγώνα:


Γήπεδο: Καυτανζόγλειο Στάδιο
Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης
Βοηθοί: Ιωάννης Μπετσόγλου, Άγγελος Πήττας
 Συνθέσεις:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Κούρος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (46' Καραγκούνης), Μοντέιρο (46' Λάμπρου), Ρούσσος, Ιντζόγλου (73' Λουκίνας), Λεοζίνιο, Πασάς, Περόνε
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Γκιοατά, Σιώπης, Αντωνιάδης, Μασούντ, Μασούρας (70' Μπεν), Φούντας (88' Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (82' Ν' Γκονγκ)
Γκολ: 85' Λεοζίνιο / 34' Μασούντ, 78' Ανσαριφάρντ
Κάρτες: 13' Ρούσσος, 15' Γκιοατά, 57' Μασούντ, 57' Περόνε, 63' Σαραμαντάς, 80' Ανσαριφάρντ, 88' Λουκίνας, 93' Γιαννιώτης, 93' Οικονόμου, 93' Μπεν, 97' Πασάς
Κόκκινες: 97' Μπεν (απευθείας), Λουκίνας (δεύτερη κίτρινη)

Ανασκόπηση αγώνα:


Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο Χουάντερσον στα γκολπόστ και μπροστά του οι Κούρος και Ρούσσος. Αριστερό μπακ ο Σαραμαντάς και δεξιά ο Κυριακίδης, με τους Αγγελόπουλο και Ιντζόγλου να είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι Μοντέιρο (αριστερά) και Πασάς (δεξιά) ήταν οι δυο εξτρέμ, με τον Λεοζίνιο να κινείται πίσω από τον Περόνε.
Με ίδιο σύστημα (4-2-3-1) κατέβασε τον Πανιώνιο ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Γιαννιώτης στο τέρμα, οι Ρισβάνη και Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Αντωνιάδης (αριστερά) και Γκιοατά (δεξιά) βρέθηκαν στα δυο άκρα. Οι Κόρμπος και Σιώπης στα χαφ, ο Φούντας αριστερά, ο Μασούρας δεξιά και ο Μασούντ πίσω από τον Ανσαριφάρντ.
Οι "κυανέρυθροι" μπήκαν από την αρχή με διάθεση να επιβάλουν τους κανόνες τους στο χορτάρι και θα μπορούσαν να μπουν σε θέση οδηγού από το 7', αν ο Μασούντ δεν σπαταλούσε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, πλασάροντας άουτ από το σημείο του πέναλτι έπειτα από πάσα του Φούντα. Ο Πανιώνιος συνέχισε να πατάει καλύτερα, με τον Ηρακλή σιγά σιγά να ισορροπεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έφτανε με αξιώσεις στα καρέ του Γιαννιώτη.
Αντ' αυτού, ο Πανιώνιος κατάφερνε να απειλεί τον Χουάντερσον, όπως συνέβη στην φάση με τον Φούντα (25'), για να φτάσουμε στο 34' και στο γκολ που δικαιωματικά άξιζαν να σημειώσουν οι φιλοξενούμενοι. Ο Μασούντ έγινε κάτοχος της μπάλας και με αριστερό κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, ενώ στην συνέχεια ξέσπασε σε δάκρυα, διότι δέκα λεπτά πριν την έναρξη του ματς πληροφορήθηκε ότι έφυγε από τη ζωή ένας ξάδελφός του. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα, πάντως είχε αποδοθεί ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο Καυτανζόγλειο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λάμπρου πέρασε στο ματς μαζί με τον Καραγκούνη αντί των Μοντέιρο και Αγγελόπουλου. Ο γηραιός άρχισε να παίζει πολύ από τα αριστερά με τον Λάμπρου, ο οποίος είχε απέναντί του τον Γκιοατά. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, χωρίς όμως να κάνουν τη μεγάλη φάση, η οποία όμως ήρθε στο 65', όταν ο Λεοζίνιο βγήκε στην κόντρα, αλλά αντί να πασάρει δίπλα του, κουβάλησε παραπάνω απ' όσο έπρεπε την μπάλα και τον έκοψε εξαιρετικά ο Ρισβάνης.
Οι δυο προπονητές συνέχισαν να κάνουν αλλαγές, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να γυρίζει το σύστημά του σε 4-4-2, προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Αντ' αυτού, ήρθε ένα δεύτερο γκολ από τον Πανιώνιο με την "υπογραφή" του Ανσαριφάρντ. Ο Περόνε έκανε λάθος, ο Ιρανός έκανε σπριντ πίσω από το κέντρο, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πλάσαρε υπέροχα τον Χουάντερσον με το δεξί και το 0-2 ήταν γεγονός. Πλέον, όλα είχαν γίνει απλά για τον Ιστορικό.
Η απάντηση του Ηρακλή ήρθε στο 85', όταν ο Λάμπρου σέντραρε από τα αριστερά, ο Λεοζίνιο έκανε την κεφαλιά και νίκησε τον Γιαννιώτη, μετατρέποντας σε θρίλερ το υπόλοιπο του αγώνα. Μάλιστα, στο 92' θα μπορούσε να γίνει και το 2-2, όμως ο γκολκίπερ του Πανιωνίου απέκρουσε το σουτ του Περόνε και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του. Στα υπόλοιπα λεπτά, βλέπαμε τον διαιτητή να μοιράζει κίτρινες και κόκκινες κάρτες, χάνοντας κάποια στιγμή το... μέτρημα.
Το τελευταίο σφύριγμα του γεμάτου -από κάθε άποψη- αγώνα στο Καυτανζόγλειο, βρήκε τον Πανιώνιο θριαμβευτή και τον Ηρακλή να προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να συνεχίσει την αναζήτηση του πρώτου του φετινού τριπόντου. στο πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής, μετρά δυο εντός έδρας ήττες με Ολυμπιακό και Πανιώνιο και δυο εκτός έδρας ισοπαλίες με ΑΕΛ και ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου