Τελευταία Νέα

2/10/16

6η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 3-1

                                       
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-1 του Αστέρα και παίζοντας καλά για 65 λεπτά. Από το 1' λεπτό πήρε το προβάδισμα το τριφύλλι ενώ μετά το 35' πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Καλογερόπουλος που έδωσε δύο αμφισβητούμενα πέναλτι στους πράσινους και μία κόκιννη καρτα στον Αστέρα!
ιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε του Αστέρα με 3-1 σε ένα ματς στην Λεωφόρο όπου οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα από το 1' του αγώνα χάρη σε γκολ του Μπεργκ αλλά στη συνέχεια πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος με τις υποδείξεις του.
Ο ρέφερι από την Αθήνα έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο οι πράσινοι έκαναν το 2-0 και στο δεύτερο μέρος ένα αμφισβητούμενο πέναλτι σε κάθε ομάδα και μια κόκκινη σε παίκτη του Αστέρα την οποία υπέδειξε μετά από παρέμβαση του 4ου.
Ο Παναθηναϊκός μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχε ήταν πολύ καλός για 65' αλλά στη συνέχεια πλήρωσε την κούραση από το Ευρωπαϊκό παιχνίδι και τα... χρειάστηκε στο τέλος και πάλι καλά που είχε τον Ζέκα που έσωσε τους πράσινους από την ισοφάριση στο 68'.

Το γκολ από τα αποδυτήρια άλλαξε τα δεδομένα.

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του με δυο αλλαγές σε σχέση με το ματς στο Βίγκο και με διαφορετικό σύστημα. Ο Ιταλός επανέφερε το 4-2-3-1 και άφησε εκτός ενδεκάδας για πρώτη φορά τον Μολέντο και τον Σάμπα. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο ξεκίνησε ο Κουλιμπαλί και αριστερά επανήλθε ο Χουλτ. Οι δυο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Κουτρουμπής και Ιβανόφ. Μπροστά τους στα χαφ έπαιξαν οι Λεντέσμα, Ζέκα και η τριάδα ήταν οι Ιμπάρμπο, Λουντ και Βιγιαφάνιες από τα δεξιά προς τα αριστερά ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μπεργκ.
Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην πρώτη του παρουσία ως προπονητής του Αστέρα διατήρησε το 4-2-3-1 αλλά είχε κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα καθώς άφησε στον πάγκο τον Σεφί και παρέταξε την ομάδα του με τους Κοσίσκι κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο εμπιστεύτηκε τον Ιγκόρ και αριστερά τον Γιαννούλη ενώ οι δυο στόπερ ήταν Κουρμπέλης, Μπέρτος που αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως κεντρικός αμυντικός. Οι δυο χαφ ήταν οι Τσουκαλάς, Χαμντανί και η τριάδα μπροστά τους οι Καλτσάς, Φαρίνια και Μάσα με μοναδικό προωθημένο τον Ιωαννίδη.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με γκολ από τα αποδυτήρια καθώς πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Μπεργκ πριν συμπληρωθούν 30'' αγώνα μετά από ωραία επίθεση και συνεργασία του Λουντ με τον Σουηδό φορ. Αυτό φυσικά άλλαξε με το καλημέρα τα δεδομένα στο παιχνίδι αφού οι πράσινοι βρήκαν το γκολ που ήθελαν από νωρίς. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους με το καλημέρα στο παιχνίδι.

Το φιλμ του αγώνα:


Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Αλεξ. Γρεβένης (Χαλκιδικής), Δημ. Τάτσης (Ηπείρου)
4ος διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί (10' Ρέις), Κουτρουμπής, Ιβανόφ (70' Μολέντο), Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (77' Εμποκού), Μπεργκ.
Αστέρας (Ελευθερόπουλος): Κοσίσκι, Ιγκόρ, Κουρμπέλης, Μπέρτος, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς (61' Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (46' Τσιλιανίδης), Φαρίνια, Ιωαννίδης (75' Γκοντό).
Γκολ: 1' Μπεργκ, 39'-88' Λεντέσμα/67' Ιωαννίδης
Κίτρινες: 25' Χουλτ, 55' Κουτρουμπής, 66' Ιβανόφ/69΄Χαμντανί, 81' Κουρμπέλης, 87' Στανισάβλιεβιτς
Κόκκινες: 55' Φαρίνια

Ανασκόπηση αγώνα:


Το τριφύλλι με το προβάδισμα που πήρε από νωρίς έδιωξε από πάνω του το άγχος και είχε την υπεροχή του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, η οποία έφτασε και στο 70% σε κάποιο σημείο του πρώτου ημιχρόνου αλλά δεν μπορούσε να την μετουσιώσει και σε άλλα τέρματα. Να σημειώσουμε ότι νωρίς ο Στραματσόνι αναγκάστηκε να κάνει και μια αλλαγή βγάζοντας τον Κουλιμπαλί στο 10' και πέρασε στην θέση του τον Ρέις χάνοντας λίγο σε επιθετικότητα από το δεξί άκρο. Ο Αστέρας από την πλευρά του δεν μπορούσε να φτάσει μέχρι την περιοχή του Στιλ και είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτη απειλή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 24' από το σουτ του Μάσα από καλή θέση το οποίο έφυγε αρκετά έξω.  
Με την συμπλήρωση 30' ο Στραματσόνι άλλαξε πλευρά τους Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο και το τριφύλλι έγινε πιο επιθετικό. Ο Μπεργκ στο 31' με σουτ και στο 35' με τακουνάκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοσίσκι. Στο 36' ο Βιγιαφάνιες πήγε να βάλει μια γκολάρα όταν σε μπαλιά του Λεντέσμα έπιασε απευθείας βολέ το οποίο έφυγε λίγο έξω.
Στο 38' και πάλι ο Αργεντινός ήταν πρωταγωνιστής σε μια φάση καθώς μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Γιαννούλη και με το που ένιωσε το χέρι του αμυντικού του Αστέρα στην πλάτη του έπεσε για να πάρει το πέναλτι το οποίο λανθασμένα υπέδειξε ο Καλογερόπουλος. Ο Λεντέσμα ανέλαβε την εκτέλεση του στο 39' και έκανε το 2-0 για τους πράσινους τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με μια αλλαγή καθώς πέρασε ο Τσιλιανίδης αντί του Μάσα και προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά να πιέσουν για να μειώσουν το σκορ. Στο 47' ο Στιλ αντέδρασε σωστά και πιο γρήγορα προ του Καλτσά ενώ στο 49' ο Ρέις αν και γλίστρησε απομάκρυνε τη μπάλα με το κεφάλι προ του Τσιλανίδη. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του με την συμπλήρωση δέκα λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να κάνει το 3-0 στο 55' όταν ο Ζέκα έδωσε στον Ιμπάρμπο, αυτός γύρισε στον Μπεργκ αλλά ο Σουηδός σούταρε ψηλά άουτ.
Σε εκείνο το λεπτό υπήρξε μια φάση καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα καθώς ο Καλογερόπουλος μετά από υπόδειξη του 4ου διαιτητή, κ. Κιοτζένη, απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Φαρίνια επειδή έφτυσε τον Κουτρουμπή και έδειξε κίτρινη στον αμυντικό των πράσινων επειδή στη συνέχεια τον απώθησε.
Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει το 3-0 σε δυο φάσεις στο 59' και στο 60' με πρωταγωνιστή τον Ιμπάρμπο. Αρχικά ο Κολομβιανός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και σούταρε με τον Κοσίσκι με τα ακροδάχτυλα να διώχνει σε κόρνερ. Εν συνεχεία ο Ιμπάρμπο πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι του Κοσίσκι.
Ο Αστέρας μπήκε ξανά στο ματς στο 67' όταν ο Τσουκαλάς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην πράσινη άμυνα, μπήκε από το κέντρο της και την ώρα που πλάσαρε τον Στιλ ο Ιβανόφ έκανε το τάκλιν και τον παρεμπόδισε με τον Καλογερόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση του και ήταν εύστοχος πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ εις βάρος της πράσινης άμυνας στο πρωτάθλημα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν φάτσα με την ισοφάριση. Σε κάθετη πάσα προς τον Στανισάβλιεβιτς ο Ιβανόφ έκανε το τάκλιν αλλά δεν έδιωξε και δυο παίκτες του Αστέρα βγήκαν τετ α τετ με τον Στιλ. Ο άσος των φιλοξενούμενων θέλησε να σιγουρέψει το γκολ και γύρισε στον Τσιλιανίδη ο οποίος την ώρα που έκανε το πλασέ είδε τον Ζέκα να πέφτει στα πόδια του και να κόβει την μπάλα.
Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Στραματσόνι για να "δέσει" την άμυνα του έβγαλε από το παιχνίδι τον Ιβανόφ και πέρασε στην θέση του τον Μολέντο. Ο Αστέρας έχοντας το "μομέντουμ" του αγώνα προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση πιέζοντας και εκμεταλλευόμενος την κούραση του Παναθηναϊκού αλλά η πράσινη άμυνα άντεξε.,
Το τριφύλλι βρήκε όμως και ένα τρίτο γκολ στο 88' από εύστοχη εκτέλεση του Λεντέσμα και πάλι. Ο Χουλτ ήταν αυτός που μπήκε στην περιοχή με τον Στανισάβλιεβιτς να τεντώνει το χέρι και να τον κρατάει και τον Καλογερόπουλο να σφυρίζει πάλι την εσχάτη των ποινών. Ο Αργεντινός ανάλαβε την εκτέλεση του και άφησε άγαλμα τον Κοσίσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου