Τελευταία Νέα

15/10/16

7η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 2-0

Πέντε αγωνιστικές χρειάστηκε ο για να κατακτήσει τους πρώτους του βαθμούς στη Super League. Οι Αρκάδες νίκησαν 2-0 τον Πλατανιά στο "Θ. Κολοκοτρώνης", με γκολ των Βάντερσον (αυτ.) - Καλτσά. Από το 55' με παίκτη λιγότερο οι Χανιώτες, αποβλήθηκε ο Στάθης.
Ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας ο Αστέρας Τρίπολης. Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής οι Αρκάδες επικράτησαν 2-0 του Πλατανιά, εκμεταλλευόμενοι την αποβολή του Στάθη στο 55'. Ο Βάντερσον με αυτογκόλ και ο Καλτσάς με κοντινό πλασέ σκόραραν για τους "κιτρινομπλέ" του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Αστέρα στο πρωτάθλημα, για την ακρίβεια η κατάκτηση των πρώτων βαθμών, ενώ παράλληλα οι Χανιώτες υπέστησαν την πρώτη τους ήττα.
Με 4-2-3-1 και οι δύο ομάδες. Σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στον Αστέρα πέρασε τον Μπέρτο στόπερ, αφού ο Κουρμπέλης ήταν ανέτοιμος, ενώ χρησιμοποίησε τον Γκοντό ως βασικό, αφήνοντας τον Ιωαννίδη στον πάγκο. Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος έβαλε τον Στάθη βασικό στο δεξί άκρο της άμυνας, ανέβασε εξτρέμ τον Αποστολόπουλο και πέρασε εκτός ενδεκάδας τον Μουνάφο. Οι υπόλοιποι δέκα ίδιοι.

Η αποβολή και το αυτογκόλ άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο Αστέρας είχε ανάγκη από τον καλό Μάσα, η απόδοση του οποίου είναι βαρόμετρο. Ο Αργεντινός ήταν δραστήριος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 8ο λεπτό έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Γιακουμάκης ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σεφίλ.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης
Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος
Βοηθοί: Παναγιώτης Κασσαβέτης, Γεώργιος Παλαμίδας
4ος: Άγγελος Ευαγγέλου
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κοσίτσκι, Ιγκόρ, Σεφίλ, Μπέρτος, Γιαννούλης (76' Κυριακόπουλος), Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Μάσα (56' Ν. Φερνάντες), Γκοντό (62' Ιωαννίδης).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (85' Ντίνας), Στάθης, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (64' Μουνάφο), Στανισάβλιεβιτς (78' Γιορέντε), Μανούσος, Γιακουμάκης.
Γκολ: 65' αυτ. Βάντερσον Σκαρντοβέλι, 84' Καλτσάς
Κάρτες: 21' Μάσα, 24' Σεφίλ, 54' Γκοντό, 78' Καλτσάς - 30' Στάθης, 36' Βάντερσον, 39' Γιακουμάκης

Ανασκόπηση αγώνα:

Μέχρι το 25' οι Αρκάδες είχαν τον έλεγχο την ώρα που οι Χανιώτες επεδίωκαν να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση. Στο 26' το φάουλ του Βάντερσον έδιωξε δύσκολα ο Κοσίτσκι, ενώ το ψαλιδάκι του Γιακουμάκη στο 28' δεν ήταν "γεμάτο" και χάθηκε η ευκαιρία για τον Πλατανιά. Η δεύτερη μεγαλύτερη φάση του Αστέρα στο πρώτο μέρος ήταν στο 33', όταν το μακρινό σουτ του Τσουκαλά μπλόκαρε δύσκολα ο Σωτηρίου.
Το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια ήταν εμφανές και για τις δύο ομάδες. 'Ενα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε να προσφέρει πολλά πράγματα, πλην αυτών των λίγων φάσεων. Στο δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αλλαγές, αν και η εικόνα των Αρκάδων ήταν τόσο αποκαρδιωτική στα πρώτα λεπτά, που οι φίλοι του Αστέρα άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους παίκτες για τα απανωτά λάθη.
Στο 52' ο Πλατανιάς σπατάλησε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με την κεφαλιά του Γκνιάτιτς να εξουδετερώνεται από τον Κοσίτσκι. Τρία λεπτά μετά ο Στάθης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα της Κρήτης. Ο Μάσα για τον Αστέρα δεν συνέχισε να είναι το ίδιο δραστήριος και μοιραία έγινε αλλαγή με τον Φερνάντες, με τον Παράσχο να γυρίζει δεξί μπακ τον Αποστολόπουλο μετά την αποβολή του Στάθη.
Στο 57' ορθώς ζήτησε πέναλτι ο Αστέρας σε μαρκάρισμα στον Καλτσά από τον Αποστολόπουλου, ενώ τη λύση έδωσε στο 65', άθελά του, ο... Βάντερσον. Ο εκ των κορυφαίων του Αστέρα Γιαννούλης έκανε το σουτ, ο Σωτηρίου έδιωξε, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Βραζιλιάνου μπακ και κατέληξε στα δίχτυα (0-1). Ακόμα και μετά το γκολ ο Αστέρας ήταν η ομάδα που είχε τον απόλυτο έλεγχο, κάτι στο οποίο βοήθησε η αποχώρηση του Στάθη και το αριθμητικό μειονέκτημα.  Στο 71' ο Φερνάντες, στο 72' ο Ιωαννίδης και στο 79' ο Τσουκαλάς απείλησαν για τους Αρκάδες, αλλά η χαριστική βολή ήρθε στο 84'. Ο Κυριακόπουλος έβγαλε τη σέντρα, Μπανανά και Βάντερσον δεν συνεννοήθηκαν και ο αμαρκάριστος Καλτσάς πλάσαρε εύστοχα από κοντά (2-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου