Τελευταία Νέα

29/10/16

9η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ - Πανιώνιος 2-0

Η ΑΕΛ δεν εντυπωσίασε, αλλά είχε την ουσία και επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου στο AEL FC Arena. Ο Βαρέλα με πέναλτι στο 10' και Ναζλίδης με φάουλ στο 82' τα γκολ των "βυσσινί". Αποβλήθηκαν στο 22' Φούντας - Ουρτάδο.
Τη δεύτερη νίκη της στη Super League εξασφάλισε η ΑΕΛ (είχε προηγηθεί το 1-0 επί του Ολυμπιακού), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Ύστερα από τέσσερα παιχνίδια δίχως επικράτηση (πρωτάθλημα και κύπελλο), οι "βυσσινί" επιβλήθηκαν 2-0 του Πανιωνίου στο AEL FC Arena, και σε συνδυασμό με τις δύο ισοπαλίες έφτασαν τους 8 βαθμούς.
Μέσα στην εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του κάμπου τα... άκουσαν από τη διοίκηση για τις εμφανίσεις τους και από ό,τι φαίνεται τα "γκάζια" έπιασαν τόπο. Από την άλλη μεριά, ο Πανιώνιος έφτασε τα τρία ματς χωρίς να γευτεί τη χαρά του τριπόντου. Προηγήθηκε η ήττα από τον Ολυμπιακό και οι ισοπαλίες με ΑΕΚ και Λεβαδειακό. Οι Νεοσμυρνιώτες παρέμειναν στους 10 βαθμούς ύστερα από επτά παιχνίδια.

Πλήγωσε τον Πανιώνιο η ψυχωμένη ΑΕΛ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στη Λάρισα αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχήμα με τους τρεις στόπερ. Αυτή τη φορά επέλεξε το 4-2-3-1, με Φάρκας -Γιοβάνοβιτς στα στόπερ, δεξιά στην άμυνα τον Ρέντζα και αριστερά τον Κόντορ. Αμυντικοί μέσοι οι Φατιόν - Γκόλιας, μεσοεπιθετική τριάδα με Ουρτάδο, Βαρέλα και Αβραάμ και στην κορυφή ο Ναζλίδης. Στα γκολπόστ επέστρεψε ο Ξενοδόχοφ, που είχε παίξει τελευταία φορά με τον Ολυμπιακό.
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς με την αναμενόμενη σύνθεση. Το ίδιο σχήμα και αυτός (4-2-3-1), με Γιαννιώτη στο τέρμα, τετράδα στην άμυνα με (από δεξιά) Βλάχο, Οικονόμου, Ρισβάνη, Αντωνιάδη, αμυντικοί χαφ οι Κόρμπος - Σιώπης, μπροστά τους οι Φούντας, Μασούντ και Μπεν και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.
  Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: AEL FC Arena
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής)
4ος: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΛ (Α. Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (70' Ποτουρίδης), Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Ουρτάδο, Φατιόν (90'+1' Ναβάρο), Βαρέλα (56' Ντέλετιτς), Αβραάμ, Ναζλίδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Β. Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης (46' Τασουλής), Βλάχος (66' Μασούρας), Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (84' Ν' Γκογκ), Σιώπης, Φούντας, Μπεν, Ανσαριφάρντ, Μασούντ.
Γκολ: 10' πεν. Βαρέλα, 82' Ναζλίδης
Κίτρινες: Φάρκας, 42' Ναζλίδης, 48' Γιοβάνοβιτς, 88' Ρέντζας - 75' Μασούντ, 81' Οικονόμου
Κόκκινες: 22' Ουρτάδο - 22' Φούντας

Ανασκόπηση αγώνα: 

Πολύ σκληρό παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο, με πολύ δυνατές μονομαχίες και δύο απευθείας κόκκινες. Πριν από αυτές, η ΑΕΛ σκόραρε στο 10ο λεπτό. Ο Σιώπης ανέτρεψε ξεκάθαρα τον Βαρέλα και ο Ουρουγουανός ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι (1-0). Στο 21' ο Ουρτάδο έκανε σκληρό τάκλιν στον Φούντα. Ο τελευταίος τον έπιασε από το κεφάλι, ο χαφ της ΑΕΛ από το λαιμό, με αποτέλεσμα να τους αποβάλει με κόκκινες ο Καλογερόπουλος.
Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία για νέο γκολ η ΑΕΛ. Ο Ναζλίδης στο 28' βρήκε τον Αβραάμ, ο οποίος με μονοκόμματο διαγώνιο σουτ βρήκε το αριστερό δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να επιτεθούν από τα πλάγια, είτε με τον Μασούντ (αριστερά) είτε με τον Μπεν (δεξιά). Πέρα από κάποια σκόρπια σουτ, ωστόσο, δεν απείλησε ουσιαστικά η ομάδα της Νέας Σμύρνης, σε αντίθεση με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.
Ο Μιλόγεβιτς άφησε εκτός τον αριστερό μπακ του, Αντωνιάδη, περνώντας στο ματς τον Τασουλή. Ευεργετική αποδείχθηκε η επιλογή στα πρώτα λεπτά του β' μέρους, από την άποψη ότι ο νεοεισελθών βοήθησε σημαντικά επιθετικά και στο 54' έχασε σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση, μετά τη συνεργασία με τον Μπεν, μέσα και αριστερά στην περιοχή της ΑΕΛ. Η ομάδα της Πλατείας είχε την απόλυτη υπεροχή και επεδίωκε να φτάσει στην ισοφάριση.
Στο 66' βγήκε και ο έτερος μπακ του Πανιωνίου, με τον Μασούρα να αντικαθιστά τον Βλάχο, αλλά να μην αλλάζει η διάταξη. Με την είσοδο του Ποτουρίδη αντί του Φάρκας ο Αναστασιάδης πέρασε τον πρώτο αμυντικό χαφ και γύρισε στόπερ τον Γκόλια, δίπλα στον Φάρκας. Η ανασταλτική λειτουγία της ΑΕΛ δούλευε εξαιρετικά και οι "κυανέρυθροι" δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρία. Η δεύτερη πολύ καλή στιγμή σημειώθηκε στο 75', από στατική φάση. Ο Μασούντ εκτέλεσε φάουλ, ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.
Φτάνουμε στο 81', λεπτό κατά το οποίο ο Οικονόμου χρησιμοποιεί το χέρι για να πάρει τη μπάλα. Ο Καλογερόπουλος καταλογίζει την παράβαση, ο Ναζλίδης εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (2-0). Δίχως να κάνει ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, κατόρθωσε να βάλει κι δεύτερο τέρμα και επί της ουσίας να τελειώσει το ματς. Στο 87' είχε δοκάρι ο Πανιώνιος με κοντινή κεφαλιά του Ρισβάνη από σέντρα του Μασούντ. Τίποτα άλλο έως το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου