Τελευταία Νέα

5/10/16

Προημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ : Ολυμπιακός - Κολοσσός Ρόδου 99-48

Ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνα, πήρα τα ριμπάουντ, έκλεψε μπάλες και σκόραρε συνεχώς στον αιφνιδιασμό, "σκοτώνοντας" τον Κολοσσό στο τρανζίσιον, παίρνοντας την νίκη-πρόκριση με 99-48 στο ΣΕΦ.

Για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου με 99-48 στο ΣΕΦ, παίρνοντας την πρόκριση για τους "4" της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες έπαιξαν το μπάσκετ που ήθελαν. Πίεσαν στην άμυνα από το ξεκίνημα, ασφάλισαν τα ριμπάουντ, έκλεψαν μπάλες, σκόραραν συνεχώς στον αιφνιδιασμό και "σκότωσαν" τους Ροδίτες στο ανοιχτό γήπεδο, όντας εύστοχοι και από την περιφέρεια. Πρώτος σκόρερ των "ερυθρολεύκων" ο Έρικ Γκριν με 16 πόντους, ακολούθησε με 14 ο Βαγγέλης Μάντζαρης.
Το ματς:
O Oλυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπιρτς, με τους Πειραιώτες από το ξεκίνημα του παιχνιδιού να επιχειρούν να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Μάντζαρη με τρίποντο να "γράφει" το 5-0. Ο Μπέρι στην συνέχεια μείωσε σε 10-6, αλλά στην συνέχεια οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό στην επίθεση μέσω της καλής άμυνας. Πήραν τα ριμπάουντ, έκλεψαν μπάλες και αξιοποίησαν τις φάσεις στο τρανζίσιον, σκοράροντας συχνά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, όντας παράλληλα εύστοχοι από την περιφέρεια, σημειώνοντας ένα 13-0 σερί (23-6), με τον εξαιρετικό Μπιρτς να "γράφει" το 23-10. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 25-10, ελέγχοντας στο απόλυτο τον ρυθμό του παιχνιδιού.
Ο Ολυμπιακός στην δεύτερη περίοδο συνέχισε με τους Χάκετ, Γκριν, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Μιλουτίνοβ-Αγραβάνη στην πεντάδα του, με τους Πειραιώτες να συνεχίζουν να βγάζουν καλές άμυνες, τιμωρώντας σε κάθε ευκαιρία τον Κολοσσό στο ανοιχτό γήπεδο, με τους "ερυθρόλευκους" να σκοράρουν συνεχώς στον αιφνιδιασμό. Ο Γκριν με κλέψιμο και κάρφωμα στο τρανζίσιον ακολούθως με τζαμπ-σουτ εκτόξευσε την διαφορά στο +30 (47-17) στο 17', με τον Κολοσσό να έχει καθαρά παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με σκορ 53-24, με τους Γκριν (11π) και Μπιρτς (10π), να ηγούνται της "ερυθρόλευκης" επίθεσης.
Οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τον Πρίντεζη να τελειώνει τις φάσεις τόσον στο τρανζίσιον, όσο και στο σετ-παιχνίδι, με τον Παπανικολάου να "πυροβολεί" από την περιφέρεια και τον Σπανούλη να τελειώνει τις φάσεις με ντράιβ, διαμορφώνοντας το 68-30 στο 25'. Στο 29' ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε ταυτόχρονα μαζί στο παρκέ τους Γκριν και Σπανούλη, συν τρίτο γκαρντ τον Χάκετ. Λίγο πριν το τέλος της περιόδου ο Παπαπέτρου με τρίποντο εκτόξευσε την διαφορά στο +42 (79-37), με το 79-38 να είναι το σκορ του αγώνα στο 30'.
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Χάκετ, Γκριν, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Αγραβάνη, με τον Χάκετ στο 32' να βγάζει έξοχη alley-oop ασίστ στον Γκριν που τέλειωσε την φάση στον αέρα (81-38), μία στιγμή που ξεσήκωσε το κοινό στις εξέδρες. Στο 34' μπήκε για πρώτη φορά στο ματς ο νεαρός Τολιόπουλος, ο οποίος ευστόχησε στο πρώτο του σουτ (83-38). Ο Αγραβάνης στην άμυνα μοίραζε συνεχώς μπλοκ στους αντιπάλους του, στην επίθεση έβαζε τρίποντα (87-46 στο 37'), με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να προτρέπει τους παίκτες του να συνεχίσουν να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο. Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Ματ Λοτζέσκι πήρε... φωτιά από την περιφέρεια, σημειώνοντας σερί τρίποντα, ενώ στην τελευταία κατοχή οι γηπεδούχοι δεν εκδήλωσαν επίθεση, δείχνοντας σεβασμό στον αντίπαλο τους. Οι Πειραιώτες στο τέλος πήραν την νίκη με 99-48 και ταυτόχρονα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Τα δεκάλεπτα: 25-10, 53-24, 79-38, 99-48.
Ανά δεκάλεπτο: 25-10, 28-14, 26-14, 20-10.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 16, Μπιρτς 10, Τολιόπουλος 5, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 8, Αγραβάνης 5, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 14, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 7.
Κολοσσός H Hotels (Λυκογιάννης): Παπαδόπουλος, Λιάπης 2, Ρέντικ 4, Τσούκου 14, Γεωργαλλής, Αγγελάκος 4, Άχονεν 5, Μπέρι 9, Βασιλόπουλος, Παπαδάκης 1, Γουάτσον 6, Χολ 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου