Τελευταία Νέα

19/11/16

ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Χωρίς σχεδόν καμία βελτίωση, η ΑΕΚ ήταν μέτρια και έχασε με 1-0 από τον Ατρόμητο σε προπονητικό φιλικό που έγινε το Σάββατο (19/10) στο ΟΑΚΑ. Ο Τόνσο στο 7ο λεπτό το γκολ για τους Περιστεριώτες.
Δύο εβδομάδες επισταμένης δουλειάς πάνω στο κομμάτι της τακτικής μεσολάβησαν από το τελευταίο ματς πρωταθλήματος της ΑΕΚ και το σημερινό (19/11) φιλικό με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Όμως η αλήθεια είναι πως αυτή η δουλειά, δεν βγήκε στο γήπεδο.
Και το ζήτημα για το Ζοσέ Μοράις δεν είναι πως η ΑΕΚ έχασε με 1-0 από τον Ατρόμητο στο φιλικό. Αυτό είναι ίσως το τελευταίο που απασχολεί τον Πορτογάλο τεχνικό. Το ζήτημα για τον Μοράις είναι πως τα δομικά προβλήματα που υπήρχαν στο παιχνίδι της ΑΕΚ και δουλεύτηκαν στις προπονήσεις στα Σπάτα, δεν φάνηκε να έχουν διορθωθεί. Ούτε καν περιοριστεί.
Η ΑΕΚ έπαιξε μ’ ένα σχήμα 4-1-4-1. Με τον Σιμόες ως κόφτη στη μεσαία γραμμή και τους Γιόχανσον και Μάνταλο να παίζουν ως εσωτερικά χαφ, πίσω από τον Αλμέιδα που ήταν στην κορυφή, ενώ στα δυο άκρα έπαιζαν ο Ροντρίγκες με τον Αραβίδη. Με δεδομένες τις απουσίες λόγω τραυματισμών, αυτό θα ήταν το σχήμα που θα είχε παρατάξει ο Μοράις στην Λεωφόρο, αν διεξαγόταν κανονικά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ενώ αυτό πιθανότατα θα είναι και το σχήμα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος το επόμενο Σαββατοκύριακο. Όμως η ΑΕΚ παρουσιάστηκε και πάλι προβληματική στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, χωρίς ταχύτητα και κυρίως χωρίς τρόπους να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία, με την «καλή» της ενδεκάδα στο πρώτο 45άλεπτο.
Από την άλλη μεριά ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 6 λεπτο με γκολ του Τόνσο μετά από όμορφη ενέργεια του Βασιλείου. Ενώ γενικώς διαχειρίστηκε σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο πολύ καλά, την αδυναμία της ΑΕΚ να αποκτήσει ρυθμό στο παιχνίδι της. Και παράλληλα επιχείρησε με κάποιες αντεπιθέσεις, να φτάσει ακόμα και σε δεύτερο γκολ.
Κεφάτοι πιτσιρικάδες αλλά…
Στο δεύτερο ημίχρονο τόσο ο Μοράις, όσο και ο Κορακάκης, άλλαξαν ολόκληρη την ενδεκάδα τους. Η είσοδος του Γαλανόπουλου και του Τσέλιου στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, έδωσε λίγη πνοή στην επιθετική λειτουργία. Αλλά και πάλι σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού δεν υπήρχε. Ούτε καν ρυθμός. Με εξαίρεση ένα γκολ του Πέκχαρτ που σωστά ακυρώθηκε ως οφσαιντ, η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία, ούτε και στο δεύτερο ημίχρονο. Αντίθετα ο Ατρόμητος ήταν και πάλι κινητικός, είχε δοκάρι με τον Γκουγκούδη και γενικώς πατούσε καλύτερα από την ΑΕΚ και πάλι στο γήπεδο. Και εκτός από τα παράπονα που δεδομένα θα έχει ο Μοράις από τους παίκτες του για την είκονα, ήρθε  και η αποχώρηση του Ντίας με ενοχλήσεις για να…δέσει η κακή εικόνα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Μοράις): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ , Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Ροντρίγκες, Αραβίδης, Αλμέιδα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε με Μπάρκα, Ντίας, Λαμπρόπουλο, Τζανετόπουλο, Μπακάκη, Μανωλά, Γαλανόπουλο, Τσέλιο, Ζόριτς, Πλατέλλα ,Πέκχαρτ. Ενώ όταν ο Ντίας αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό, την θέση του πήρε ο Γιούσης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κορακάκης): Παπαδόπουλος, Κοντοές, Μπιτόλο, Μπράγκα, Μπρίτο, Ούμπιντες, Λε Ταλέκ, Τόνσο, Κιβρακίδης, Βασιλείου, Λαζαρίδης. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος ξεκίνησε με τους Θεοδωράκη, Φυτανίδη, Ζησόπουλο, Κεϊτά, Στόϊτσεφ, Μπαστάκο, Λημνιό, Γροντή, Γκουγκούδη, Κοντοέ, Τσατσόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου