Τελευταία Νέα

7/11/16

10η Aγωνιστική Super League : Ηρακλής - Πλατανιάς 1-1

Ο Πλατανιάς προηγήθηκε, είχε σημαντικές ευκαιρίες να "καθαρίσει" το παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, αλλά οι ψυχωμένοι ποδοσφαιριστές του Γηραιού "τσίμπησαν" τον βαθμό, στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη.
Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση στο Καυτανζόγλειο ανάμεσα σε Ηρακλή και Πλατανιά, με την οποία ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Super League. Οι Χανιώτες προηγήθηκαν με γκολ του Αποστολόπουλου στο 29', αλλά οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Κυριακίδη στο 68' πήραν το βαθμό.
Ο Γηραιός, ωστόσο, μένει καθηλωμένος στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος με 3 βαθμούς, την ίδια ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν στους 10 βαθμούς.

"Ψυχωμένος" Ηρακλής, αδίκησε τον εαυτό του ο Πλατανιάς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων δεν είχαν εκπλήξεις. Οι αναμενόμενες. Περνίς κάτω από τα γκολπόστ για τον Ηρακλή, δεξιός μπακ ο Κυριακίδης, αριστερός ο Σαραμαντάς, με στόπερ Ζιαμπάρη και Μπαρτολίνι. Αμυντικοί χαφ οι Ιντόζγλου και Κούρος, ο Λεοζίνιο πίσω από τον Λουκίνα, με Πασά αριστερά και Μοντέιρο δεξιά στην επίθεση.
Από την άλλη, ο Σωτηρίου στο τέρμα για τον Πλατανιά, δεξί μπακ ο Στάθης, αριστερό ο Βάντερσον, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπανανά και Καρυπίδης. Αμυντικοί μέσοι έπαιξαν οι Μουνάφο και Στανισάβλιεβιτς, η μεσοεπιθετική τριάδα απαρτιζόταν από Αποστολόπουλο (δεξιά), Μενδρινό (μέση) και Μανούσο, ενώ στη γραμμή κρούσης ήταν ο Γιακουμάκης.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Σερρών)
Βοηθοί: Νίκος Κωτούλας (Σερρών), Γιώργος Κελαζόγλου (Χαλκιδικής)
4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Κούρος, Μοντέιρο (56' Λάμπρου), Λεοζίνιο (90' Κυνηγόπουλος), Πασάς (46' Ρούσσος), Λουκίνας
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Μουνάφο, Στανισάβλιεβιτς, Αποστολόπουλος (71' Ντεβέσα), Μενδρινός (83' Ντίνας), Μανούσος (90'+1' Κάργας), Γιακουμάκης
Γκολ: 68' Κυριακίδης - 29' Αποστολόπουλος
Κάρτες: 26' Μπαρτολίνι, 41' Κούρος, 58' Σαραμαντάς, 65' Ζιαμπάρης - 25' Μπανανά, 26' Γιακουμάκης, 42' Βάντερσον, 58' Μανούσος, 61' Αποστολόπουλος, 88' Στάθης

 Ανασκόπηση αγώνα: 
Ο Ηρακλής δεν έκανε καλό πρώτο μέρος. Αν εξαιρεθεί η καλή στιγμή του 22', κατά την οποία το σουτ του Μοντέιρο πέρασε ελάχιστα άουτ, άλλη ευκαιρία δεν έγινε. Ο Γηραιός αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, την έχανε εύκολα, σε αντίθεση με τους Χανιώτες οι οποίοι το έπρατταν πιο εύκολα από κάθε άλλη φορά, εφέτος. Κυρίως από τα άκρα επεδίωκε να χτυπήσει η ομάδα του Παράσχου, είτε από αριστερά με Μανούσο, είτε από τη δεξιά πλευρά με Αποστολόπουλο. Το 0-1 έγινε στο 29' ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των φιλοξενούμενων.

Στο 29' ο Αποστολόπουλος πήρε τη μπάλα ύστερα από "μπλέξιμο" του Κούρου με τον διαιτητή Σκουλά, την έδωσε στον Γιακουμάκη, αυτός από δεξιά αντί να σεντράρει τη γύρισε πίσω ξανά στον Αποστολόπουλο, ο οποίος με δυνατό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από την περιοχή (0-1). Στο διάστημα αυτό δεν λειτουργούσε τίποτα καλά για τον Ηρακλή. Ο Λεοζίνιο δεν έπαιρνε μπάλες, αλλά ακόμα και όταν τις έπαιρνε, δεν γινόταν τελική αφού οι γραμμές δεν ήταν κοντά η μία με την άλλη.
Οι Κρητικοί μπήκαν στο β' μέρος με σαφή στόχο α "καθαρίσουν" το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ. Στο 46' ο Περνίς απομάκρυνε το πλασέ του Γιακουμάκη, κρατώντας το μηδέν. Η πολύ σπουδαία στιγμή για το 1-1 χάθηκε στο 53', με τον Σωτηρίου να βγάζει εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Ζιαμπάρη. Η ισοφάριση ήρθε στο 68', και ενώ νωρίτερα με την είσοδο του Ρούσσου, στην ανάπαυλα, ο Σάββας Παντελίδης προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές. Δηλαδή, δεξί μπακ ο νεοεισελθών, ο Κυριακίδης αμυντικός μέσος και ο Κούρος αριστερό εξτρέμ. Στο 68' λοιπόν ο Σαραμαντάς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, βρήκε τον αφύλαχτο Κυριακίδη στο 2ο δοκάρι, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά.
Ο Ηρακλής είχε ξεκάθαρα ισορροπήσει το παιχνίδι και "πάλευε" να το κατακτήσει κιόλας, παρότι ο Πλατανιάς ήταν επικίνδυνος στην κόντρα επίθεση και απείλησε με Γιακουμάκη (71') και Μανούσο (81'). Η είσοδος του Λάμπρου έδωσε πνοή στους Θεσσαλονικείς, με τον νεαρό να προκαλεί προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας των φιλοξενούμενων. Όπως βοήθησε και η μετατόπιση του Κυριακίδη στη μεσαία γραμμή, αλλά και αυτή του Ρούσσου στο δεξί άκρο της άμυνας, παρότι στόπερ. Οι Χανιώτες πήγαν να "κλέψουν" το ματς στο 94', αλλά ο Ρούσσος με σωτήριο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ το γύρισμα του Ντίνα, πριν μπει στη φάση ο Γιακουμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου