Τελευταία Νέα

27/11/16

11η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - Ηρακλής 3-0

Ο Λεβαδειακός νίκησε 3-0 τον Ηρακλή στη Βοιωτία και τον άφησε καθηλωμένο μόνο στην τελευταία θέση. Χωρίς νίκη από τον Απρίλιο ο Γηραιός, άλμα στη βαθμολογία οι "πράσινοι", που είχαν ως σκόρερ τους Γιακουμάκη, Τόνι Σίλβα και Μάντζιο.
Με τέτοιες νίκες ο Λεβαδειακός δεν θα έχει πρόβλημα να παραμείνει στη Super League. Οι Βοιωτοί επικράτησαν 3-0 του Ηρακλή στη Λιβαδειά, καθώς εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους. Στο 72' το πρώτο γκολ, μετά το οποίο κατέρρευσαν οι Θεσσαλονικείς, που παραμένουν στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς.
Ο Λεβαδειακός από τη μεριά του αναρριχήθηκε στη βαθμολογία, αφού πήγε στους 12 πόντους. Κορυφαίος των "πρασίνων" ο Τόνι Σίλβα, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Μιλιάζες, από τον οποίο προήλθαν τα δύο πρώτα γκολ.

Κατέρρευσε μετά το 1-0 ο Ηρακλής.

Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού δεν είχε καμία αλλαγή σε σχέση με αυτή που παρατάχθηκε προ ημερών στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Με άλλα λόγια ο Ναμάσκο κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Μουλόπουλος, αριστερά ο Μιλιάζες, με Τριποτσέρη και Ουόν στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικοί μέσοι Μαχαίρας και Κουλιμπαλί, Καραμπουέ δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή, αριστερά ο Τόνι Σίλβα και ο Ζεζίνιο πίσω από τον Μάντζιο.
Ίδιο σχήμα (4-2-3-1) και για τον Ηρακλή. Ο Χουάντερσον στο τέρμα, δεξί μπακ ο Καραγκούνης, αριστερό ο Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης και Μπαρτολίνι στο κέντρο των μετόπισθεν. Ιντζόγλου με Κυριακίδη οι αμυντικοί χαφ, Λάμπρου δεξιά, Κούρος αριστερά και ο Λεοζίνιο πίσω από τον Λουκίνα που ήταν στη γραμμή κρούσης.
Ο Λεβαδειακός ήταν στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας και που είχε τον έλεγχο. Δυσκολευόταν όμως να παράξει φάση, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Ηρακλή. Ένα μέτριο μέρος, από δύο σύνολα που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ατού τους η δημιουργία φάσεων. Προβλήματα στην άμυνα του Ηρακλή προκάλεσε ο Τόνι Σίλβα, σε σημείο που να γυρίσει προς τον Σάββα Παντελίδη ο Μπαρτολίνι και να του απευθύνει το ερώτημα: "Τι να κάνουμε με αυτόν;". Στο 20ό λεπτό, βέβαια, ο Λουκίνας σκόραρε, αλλά νωρίτερα ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ τον Κούρο, ο οποίος καλυπτόταν.

  Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Νίκος Ανούσος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Νίκος Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Βασίλης Καμπούρης (Ευβοίας)
4ος: Γιάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ρ. Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Ζεζίνιο (61' Γιακουμάκης), Καρμπουέ (76' Βασιλείου), Τόνι Σίλβα (87' Καλτσάς), Μάντζιος
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Καραγκούνης (76' Μοντέιρο), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Κούρος, Κυριακίδης, Λάμπρου (57' Πασάς), Λεοζίνιο, Λουκίνας (69' Περόνε).
Γκολ: 72' Γιακουμάκης, 75' Τόνι Σίλβα, 88' Μάντζιος
Κάρτες: 36' Σαραμαντάς

Ανασκόπηση αγώνα:


Ο Γηραιός αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, Λάμπρου και Κούρος άλλαξαν πλευρές μήπως αλλάξει κάτι, χωρίς αποτέλεσμα. Η μοναδική τελική των Θεσσαλονικέων στο 38' με το σουτ του Λεοζίνιο. Οι Βοιωτοί από τη μεριά τους απείλησαν στο 24' και στο 32' με τον Τόνι Σίλβα, αλλά έως εκεί. Όχι πολλά πράγματα.
Πάμε και στο δεύτερο μισό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με εμφανή τη διάθεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Αφού δεν τα κατάφεραν με Μαχαίρα (47') και Μάντζιο (51'), και αφούπρώτα ο Λεοζίνιο έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Λεοζίνιο (67' και 71'), το 1-0 έγινε στο 72'. Ο Μιλιάζες έκανε το γέμισμα, ο Μάντζιος με κεφαλιά βρήκε τον Γιακουμάκη και αυτός με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Γιακουμάκης είχε μπει στο ματς στο 61' και 12 λεπτά σκόραρε.
Τρία λεπτά ήρθε και το 2-0. Πάλι από μπαλιά του Μιλιάζες, ο Τόνι Σίλβα νίκησε στον αέρα τον Μπαρτολίνι και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον. Ο Παντελίδης πήρε ρίσκο, έριξε στον αγώνα τον Μοντέιρο αντί του Καραγκούνη, με αποτέλεσμα να προκύψουν κενά στην άμυνα. Ο Γηραιός έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο 82' και στο 85' με Ζιαμπάρη και Πασά, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα στο 88' να δεχτεί και τρίτο τέρμα. Ο Ζιαμπάρης δεν έκανε καλό υπολογισμό, έκανε τάκλιν προ του Χουάντερσον, δεν απομάκρυνε, ο Μάντζιος μπήκε στη φάση, έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε προ κενής εστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου