Τελευταία Νέα

13/11/16

6η Αγωνιστική Α1 : Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 80-65

Ο Παναθηναϊκός Superfoods συνδύασε τη νίκη επί του Κολοσσού (80-65) με την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στις back to back αναμετρήσεις της EuroLeague, απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό.
Δίχως να "πατήσει το γκάζι", αλλά και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό (80-65) για την 6η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Οι "πράσινοι" συνδύασαν το θετικό αποτέλεσμα με την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων, αφού ακολουθεί μια άκρως απαιτητική εβδομάδα, με αγώνες απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης (16/11, εκτός), Ολυμπιακό (18/11, εντός) και Άρη (21/11, εκτός).
Ο MVP:
Ο Γιάννης Μπουρούσης δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του Κολοσσού, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 19 πόντους (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8/9 βολές), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος και 2 τάπες σε 23'03'' συμμετοχής.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στην εκκίνηση του γ' δεκάλεπτου με τα  τρία διαδοχικά τρίποντα του Παναθηναϊκού να ανοίγουν τη διαφορά και να γέρνουν την πλάστιγγα προς τη μεριά του "τριφυλλιού", το οποίο έκτοτε έκανε διαχείριση.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Ο Νίκος Παππάς πάτησε το παρκέ για 19'00'' διάστημα στο οποίο κατάφερε να γίνει ο πρώτος ριμπάουντερ του Παναθηναϊκού. Ο 26χρονος γκαρντ είχε 8 "σκουπίδια" συνολικά, με τα έξι εξ αυτών να είναι αμυντικά και τα άλλα δύο επιθετικά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Με την κούραση να είναι εμφανής από τον αγώνα της Πέμπτης (10/11) απέναντι στη Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός Superfoods ήθελε σε πρώτη φάση να πάρει τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό, κάνοντας παράλληλα διαχείριση των δυνάμεών του. Οι "πράσινοι" είχαν τον έλεγχο του ρυθμού από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τους "θαλασσί" όμως να μην παραδίδουν τα όπλα.
Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του α' ημιχρόνου, πριν προκύψει το δυναμικό ξεκίνημα του "τριφυλλιού" στη γ' περίοδο. Τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους γηπεδούχους αρκούσαν για να ανοίξουν τον ρυθμό και να "καθαρίσουν" ουσιαστικά το παιχνίδι, με τον Γιάννη Μπουρούση να αποτελεί το αντίβαρο στην περιφερειακή εκτέλεση, τελειώνοντας τις περισσότερες μπάλες που πήρε κοντά στο καλάθι.
Από τη στιγμή λοιπόν που ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο σκορ στο γ' δεκάλεπτο, όλα πήραν τον δρόμο τους με τον Τσάβι Πασκουάλ να δίνει ανάσες στους παίκτες που "τράβηξαν κουπί" απέναντι στη Μακάμπι. Μέσα σε όλα, στο 38'20'' έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο παρκέ του ΟΑΚΑ ο Κωστής Γόντικας, ο οποίος υπέγραψε το καλοκαίρι το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με το "τριφύλλι".
Οι "πράσινοι" πήραν, εν τέλει, τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό (80-65) και το μόνο που θέλουν πλέον είναι να διαχειριστούν ιδανικά τις δύσκολες συνθήκες της ερχόμενης εβδομάδας. Κι αυτό γιατί θα αντιμετωπίσουν μέσα έξι ημέρες τη Ρεάλ Μαδρίτης (16/11, εκτός), τον Ολυμπιακό (18/11, εντός) και τον Άρη (21/11, εκτός).
Τα δεκάλεπτα: 21-13, 40-33, 64-50, 80-65.
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Φώτσης 8 (2), Φελντέιν 6, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Καλάθης Ν. 8 (2 τρίπ., 7 ασ.), Ρίβερς 5 (1), Μποχωρίδης 7 (1), Καλάθης Π., Παππάς 12 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Γκιστ 7 (1), Μπουρούσης 19 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Γόντικας.
Κολοσσός (Λυκογιάννης): Ρέντικ 4, Τσούκου 12 (2), Ρέλεφορντ 4, Βασιλόπουλος 13 (1), Χολ 5, Λιάπης, Γεωργαλλής 13 (4), Αγγελάκος, Άχονεν 8 (2), Παπαδάκης 3, Ουάτσον 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου