Τελευταία Νέα

10/11/16

6η Aγωνιστική Euroleague : Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-75 Παρ.(67-67 κ.α.)


Την τέταρτη νίκη του στη EuroLeague σημείωσε ο Παναθηναϊκός Superfoods, καθώς επιβλήθηκε με 83-75 της Μακάμπι, κάνοντας επίδειξη δύναμης στην παράταση. Συγκλονιστικός ο Κρις Σίνγκλετον με 26 πόντους και 34 βαθμούς στην αξιολόγηση!

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να τελειώσει το ματς με την Μακάμπι στην κανονική διάρκεια δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη... φωτιά και τις κακές του επιλογές γι' ακόμα ένα ματς αλλά αντέδρασε και πάει με νίκη στη δεύτερη "διαβολοβδομάδα" της EuroLeague με Ρεάλ στη Μαδρίτη και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

O MVP:


Την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε ο Κρις Σίνγκλετον δίνοντας μάχες σε άμυνα κι επίθεση. Έκανε ρεκόρ με 26 πόντους και 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Το σημαντικό για τους "πράσινους" πάντως ήταν πως βρήκαν τις καθοριστικές λύσεις από τον Λευτέρη Μποχωρίδη σε ένα σημείο που ο Νικ Καλάθης ήταν στον πάγκο και ο νεαρός γκαρντ βγήκε μπροστά όταν χρειάστηκε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:


Τα δύο εύστοχα τρίποντα από τον Τζέιμς Γκιστ και τον Ντιμίτρις Νίκολς 3' πριν από το τέλος του αγώνα (77-69), έφεραν τον Παναθηναϊκό ξανά σε θέση ισχύος. Με το κάρφωμα του Γκιστ η διαφορά έφτασε στους 10 (79-69) και αυτό που έμενε στη συνέχεια της παράτασης ήταν οι “πράσινοι” να μείνουν συγκεντρωμένοι κάτι που έκαναν πράξη πετυχαίνοντας τον στόχο τους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:


Σε έναν τομέα που μέχρι τώρα υστερούσε ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε. Ο λόγος για τα ριμπάουντ που οι “πράσινοι” μάζεψαν 42 εκ των οποίων τα 16 επιθετικά. Επίσης, με την καλή τους άμυνα οδήγησαν σε 18 λάθη τους φιλοξενούμενους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:


Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι “πράσινοι” φρόντισαν να δείξουν τις διαθέσεις τους καθώς με εξαιρετική άμυνα και σωστές συνεργασίες στην επίθεση μπήκαν μπροστά με 7-0. Στη συνέχεια οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ... βραχυκύκλωσαν επιθετικά, όμως διατήρησαν την καλή τους άμυνα και με τον Νικ Καλάθη να δίνει το σύνθημα στο τέλος της πρώτης περιόδου επέβαλαν ξανά την τάξη (18-12) απέναντι στην Μακάμπι που προσπαθούσε με ατομικές προσπάθειες να μείνει κοντά στο ματς. Η αστοχία του "τριφυλλιού" από τα 6.75 δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους ν' ανοίξουν τη διαφορά από νωρίς, ωστόσο το σημαντικό για τους παίκτες του Πασκουάλ ήταν πως δεν έχαναν τη συγκέντρωσή τους στην άμυνα διατηρώντας το προβάδισμα. Η υπομονή τους σε αυτόν τον τομέα είχε ως αποτέλεσμα οι “πράσινοι” να φτάσουν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (32-22) στο 18' και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό.
Με την ίδια συνταγή στο δεύτερο μέρος, οι “πράσινοι” φρόντιζαν να κάνουν δύσκολη της ζωή των φιλοξενούμενων που δεν μπορούσαν να εκδηλώσουν με άνεση. Με την καλή αμυντική του πεντάδα (Γκιστ, Σίνγκλετον, Νίκολς, Φελντέιν, Καλάθης) ο Παναθηναϊκός πίεσε την Μακάμπι και μέχρι το 25' έκανε επιμέρους σκορ 11-2, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 16 (46-30), με τον Κρις Σίνγκλετον να πραγματοποιεί την καλύτερη του εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση. Η Μακάμπι δεν τα παράτησε ή για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός έκανε την μία κακή επιλογή μετά την άλλη και οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με επιμέρους σκορ 20-6, μειώνοντας στους δύο (52-50) στο 32'. Σ' εκείνο το σημείο οι “πράσινοι” βρήκαν λύσεις από τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ωστόσο δεν μπορούσαν να το τελειώσουν αφού πλήρωναν τις κακές τους επιλογές. Η Μακάμπι επανήλθε ξανά και η μάχη συνεχίστηκε ως το τέλος τον Παναθηναϊκό να... καταστρέφει επιθετικά ότι “έχτιζε” με την άμυνα του. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι παίκτες του Πασκουάλ τα έκαναν όλα λάθος στην επίθεση κι έδωσαν το δικαίωμα στη Μακάμπι να πάρει το προβάδισμα. Παρόλα αυτά οι “πράσινοι” δεν τα παράτησαν έφεραν το ματς στα ίσια (67-67) οδηγώντας το στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Πασκουάλ έβγαλαν πολύ ενέργεια στο παρκέ με συνέπεια να κερδίσουν κατά κράτος τους φιλοξενούμενους, με επιμέρους σκορ 16-8.
Τα δεκάλεπτα: 18-12, 35-28, 52-43, 67-67 (κ.α. ), 83-75.
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 26 (3), Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 6, Μποχωρίδης 6 (2), Φώτσης 2, Παππάς, Φελντέιν 4, Γκιστ 12 (2), Μπουρούσης 5, Καλάθης 13 (1).
Μακάμπι (Χαντάρ): Γκάουντλοκ 14 (2), Ραντ 3 (1), Σίλεϊ 6, Σμιθ 11 (1), Γιβζόρι, Πνίνι 3 (1), Οχαγιόν 3 (1), Ουίμς 15 (2), Αλεξάντερ, Άιβερσον 8, Τσίρμπες 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου