Τελευταία Νέα

20/11/16

7η Αγωνιστική Α1 : Κύμη - Ρέθυμνο 73-62

Με τον Μουχάμαντ Ελ Αμίν και τον Τζόρνταν Μόργκαν να κάνουν θραύση στο β' ημίχρονο, η Κύμη Seajets πήρε την εντός έδρας νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο (73-62), για την 7η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.
'Eνα οκτάλεπτο εξαιρετικής άμυνας κι ο Μουχάμαντ Ελ Αμίν έφταναν στην Κύμη Seajets για να πάρει τη νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο (73-62), για την 7η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Ένα παιχνίδι, το οποίο ήταν ντέρμπι μέχρι την εκκίνηση της τελευταίας περιόδου, σημείο στο οποίο οι Κρητικοί βραχυκύκλωσαν επιθετικά, με αποτέλεσμα να μείνουν δίχως πόντο για περίπου οκτώ λεπτά. Άλλο που δεν ήθελε η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου, η οποία "πάτησε το γκάζι" και με τον Μουχάμαντ Ελ Αμίν να σκοράρει κατά ριπάς, πήρε το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα.
Κάπως έτσι, πήγε στράφι η εντυπωσιακή εμφάνιση του Τορλίν Φιτσπάτρικ (18π., 17ριμπ.), ο οποίος πάλευε μέχρι τέλους, αλλά ήταν... μόνος από ένα σημείο και μετά.
Ο MVP:
Η αλλαγή εικόνας της Κύμης Seajets στα δύο ημίχρονα είχε ονοματεπώνυμο: Μουχάμαντ Ελ Αμίν. Ο έμπειρος γκαρντ σημείωσε όλους τους πόντους στο β' ημίχρονο, όντας ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στη δ' περίοδο. Ευστόχησε σε συνεχόμενα σουτ για να αλλάξει το μομέντουμ και να δώσει στην ομάδα του τη νίκη επί του Ρεθύμνου. Πιο συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους (με 5/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη και 2 κλεψίματα σε 29'44'' παρουσίας στο παρκέ.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Οκτώ λεπτά χωρίς πόντο (!) έμεινε το Ρέθυμνο στην τελευταία περίοδο, για να δει το -1 (60-59 στο 31'46'') να γίνεται -14 (73-59 στο 39'10'') απέναντι στην Κύμη Seajets. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με εξαιρετικό τρόπο στη μίνι επίθεση που επιχείρησαν οι Κρητικοί, έσφιξαν την άμυνά τους και με τον Μουχάμαντ Ελ Αμίν να "πυροβολεί" ασταμάτητα σε εκείνο το σημείο, πήραν το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα για φέτος στην Stoiximan.gr Basket League.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Η μεγάλη διαφορά στη εικόνα των γηπεδούχων είχε να κάνει -άμεσα- με τα ποσοστά τους στα σουτ δύο πόντων. Στο α' ημίχρονο είχαν 6/21 (28.6%) ενώ στο β' μέρος είχαν 10/17 (58.8%), με τον Μουχάμαντ Ελ Αμίν να είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, που έμεινε άποντος (!) μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Με πόσους πόντους τελείωσε; Με 20.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Δύο εικόνες είχε η αναμέτρηση της Κύμης με το Ρέθυμνο, αφού οι γηπεδούχοι εξελίχθηκαν από κομπάρσοι σε πρωταγωνιστές. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου έβρισκε διαρκώς... σίδερο στα σουτ δύο και τριών πόντων μέχρι την ανάπαυλα, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν σε νίκη. Με δεδομένο το 28.6% που είχε στο α' μισό όμως, το +3 (36-39) του ημιχρόνου φάνταζε μικρό. Ειδικά από τη στιγμή που ο Τόρλιν Φιτσπάτρικ κυριαρχούσε στις δύο πλευρές του παρκέ.
Με την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, ο Μουχάμαντ Ελ Αμίν και ο Τσάβνταρ Κοστόφ έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης, με τον Τζόρνταν Μόργκαν να ακολουθεί. Οι τρεις τους αποτέλεσαν τον βασικό λόγο για τον οποίο οι νεοφώτιστοι έφεραν τα πάνω κάτω, αποκτώντας προβάδισμα στο τέλος της γ' περιόδου (57-53). Κι αν η ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη έδειξε άμεσα σημάδια αντίδρασης, ρίχνοντας τη διαφορά στον πόντο (60-59 στο 31'46''), όλα τελείωσαν πολύ πιο γρήγορα.
Η Κύμη βελτίωσε κατακόρυφα τη συμπεριφορά της στο πίσω μέρος του παρκέ και χάρη σε συνεχόμενους πόντους του Μουχάμαντ Ελ Αμίν, βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει -για τα καλά- στο σκορ. Με το Ρέθυμνο άλλωστε να μένει για περίπου οκτώ λεπτά (!) χωρίς πόντο, όλα έγιναν πιο απλά. Κάπως έτσι, έφτασε στην τρίτη της νίκη στη Stoiximan.gr Basket League, για να απομακρυνθεί από τις θέσεις που οδηγούν στην Α2.
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-39, 57-53, 73-62.
Κύμη Seajets (Μπρατσιάκος): Αντεγκμπόγιε 6, Τσούπκοβιτς 10 (2), Κοστόφ 11 (2), Μόργκαν 11 (15 ριμπ.), Ελ Αμίν 20 (3 τρίπ., 6 ριμπ., 5 ασ.), Τουντζιαράκης 6, Σχίζας 5 (1), Σιγκούνας 2, Σταμάτης, Πάλμπλαντ 2.
Ρέθυμνο (Κωνσταντινίδης): Άρνολντ 11 (1), Φιτσπάτρικ 18 (3 τρίπ., 17 ριμπ.), Τάλτον 7 (0/6 τρίπ.), Γιαννόπουλος 7 (1/6 τρίπ.), Κράβιτς 2, Κώττας 5, Ραζής, Χριστοδούλου 3 (1), Ζάμπας 7 (1), Έντουαρντς 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου