Τελευταία Νέα

28/11/16

8η Αγωνιστική Α1 : Παναθηναϊκός - Απόλλων Πατρών 96-59

Εύκολο απόγευμα πέρασε ο Παναθηναϊκός Superfoods στο ΟΑΚΑ, καθώς επιβλήθηκε του Απόλλωνα Πατρών Carna με 96-59 για την 8η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.
Με διάθεση στην άμυνα και τάση να "ανοίξει" το γήπεδο, όποτε είχε την ευκαιρία, ο Παναθηναϊκός Superfoods επιβλήθηκε εντός έδρας του Απόλλωνα Πατρών Carna (96-59) για την 8η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.
Οι "πράσινοι" φρόντισαν να "καθαρίσουν" από νωρίς το παιχνίδι, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους και πιέζοντας αρκετά στην άμυνα. Κάτι στο οποίο δεν είχε απάντηση η ομάδα του Κώστα Μέξα, με αποτέλεσμα την ήττα σε ένα παιχνίδι που ούτως ή άλλως ήξερε εκ προοιμίου ότι δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «One Team» – Basketball is Everywhere», στο οποίο συμμετέχει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, εφτά παιδιά από το κατάστημα κράτησης ανηλίκων της Κορίνθου έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, έπειτα από ειδική άδεια που έλαβαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτό έγινε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια. Μαλιστα μετά το τέλος επισκέφτηκαν τα αποδυτήρια της ομάδας και φωτογραφήθηκαν με τους παίκτες
Ο MVP:
Ο Τζέιμς Φελντέιν εκμεταλλεύτηκε το παιχνίδι με τους "μελανόλευκους" για να "ξεμπουκώσει" στην επίθεση, αφού είχε 17 πόντους με 3/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 2/2 βολές σε 24'02''.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Απόλλωνα Πατρών Carna να πιστέψει στη νίκη. Οι "πράσινοι" έφτασαν γρήγορα στο νταμπλ σκορ (20-10 στο 7'15'') έχοντας 4/7 τρίποντα, με αποτέλεσμα να "τελειώσουν" μια ώρα αρχύτερα την όποια συζήτηση περί διεκδίκησης της νίκης από τους φιλοξενούμενους.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Ο Τσάβι Πασκουάλ άνοιξε το rotation από νωρίς, με διάθεση να δώσει ανάσες στους παίκτες που "τραβούν κουπί" στην EuroLeague. Όλοι οι "πράσινοι" πήραν χρόνο συμμετοχής και σκόραραν, με τον Κωστή Γόντικα να είναι ο τελευταίος που βρήκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, με μία βολή στα 53.1'' για το τέλος της αναμέτρησης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Από πολύ νωρίς, ο Παναθηναϊκός Superfoods κατέκτησε -με την εικόνα του- σαφές πως δεν πρόκειται επιτρέψει στον Απόλλωνα Πατρών Carna να διεκδικήσει κάτι στο παιχνίδι. Οι "πράσινοι" πίεσαν εξ αρχής στην άμυνα, για να φτάσουν σε νταμπλ σκορ (20-10 στο 7'15'') με το περιφερειακό σουτ (4/7 τρίποντα) να αποτελεί το μεγαλύτερό τους όπλο.
Δεν έμειναν όμως εκεί αφού μεγάλωσαν ακόμη το προβάδισμά τους, με τον Κέι Σι Ρίβερς και τον Νικ Καλάθη να δείχνουν τον δρόμο. Το +24 (54-30) του ημιχρόνου ήρθε απολύτως φυσιολογικά για το "τριφύλλι", που σούταρε σταθερά πάνω από το 50% στα τρίποντα (7/13), τη στιγμή που είχε απόλυτο έλεγχο σε κάθε στατιστική κατηγορία.
Από εκεί και πέρα, το β' μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν την προσπάθειά τους σε άμυνα και επίθεση, δίχως να ρίχνουν την ένταση. Γι αυτό η διαφορά μεγάλωνε κάθε λεπτό, δίχως οι παίκτες του Κώστα Μέξα να καταφέρουν να ρίξουν τον δείκτη του σκορ.
Τα δεκάλεπτα: 24-14, 54-30, 72-43, 96-59.
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7, Νίκολς 10, Ρίβερς 11, Μποχωρίδης 11, Καλάθης Π. 9, Φώτσης 7, Παππάς 7, Φελντέιν 17, Χαραλαμπόπουλος 3, Γόντικας 1, Μπουρούσης 4, Καλάθης  Ν. 9.
Απόλλων Πατρών Carna (Μέξας): Κόμπινς 7, Χίκεϊ 7, Νιφόρας, Βεργίνης 7, Ντούβνιακ 7, Διαμαντάκος 9, Σλαφτσάκης 4, Ράσελ 4, Μπάβτσιτς 2, Κουζέλογλου 6, Τσιάρας, Καλινόσκι 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου