Τελευταία Νέα

2/12/16

10η Aγωνιστική Euroleague : Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 72-57


Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός Superfoods στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" παραδόθηκε στην Μπαρτσελόνα που επιβλήθηκε με 72-57 για την 10η αγωνιστική της EuroLeague.
Η επιστροφή του Τσάβι Πασκουάλ στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" συνδυάστηκε και με την χειρότερη εμφάνιση του "τριφυλλιού" στη φετινή διοργάνωση τουλάχιστον επιθετικά. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, οι "πράσινοι" πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση, χωρίς διάβασμα στην επίθεση και με βιαστικές επιλογές επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό με αποκορύφωμα το τρίτο δεκάλεπτο όπου οι "μπλαουγκράνα" έφτασαν να προηγούνται με 17 πόντους. Πλέον οι δύο ομάδες έχουν από πέντε νίκες, με την ομάδα του "τριφυλλιού" ν' αναζητά μια νίκη εκτός έδρας για να ισοφαρίσει την ήττα από τον Ολυμπιακό.

MVP:
Ο Άντε Τόμιτς έδειξε τον δρόμο στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ήταν ασταμάτητος από το πρώτο δεκάλεπτο και δημιούργησε προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης σέντερ είχε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν αγνώριστος, με κακές επιλογές επιθετικά, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Μπαρτσελόνα και το επιμέρους 21-9 από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καθοριστικό, ώστε να μπει πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση αφού η διαφορά ανέβηκε στους 17.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Με 15.4% στα τρίποντα (4/26) και τα περισσότερα χωρίς καλές προϋποθέσεις ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κυνηγήσει κάτι καλό στη Βαρκελώνη. Σε συνδυασμό με τις 10 ασίστ που ήταν λιγότερες από τα λάθη, καταλαβαίνετε πως δεν μπορούσε να υπάρξει διαφορετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ και εκτέλεσε με 43,2% στα τρίποντα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Με το μοναδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού να εντοπίζεται στην άμυνα πάνω στον Άντε Τόμιτς (10 πόντους σε 5 λεπτά), οι "πράσινοι" μπήκαν στην αναμέτρηση με στόχο να ελέγξουν τον ρυθμό και προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στους γηπεδούχους έχοντας επιθετική αιχμή τον Κρις Σίνγκλετον. Στη συνέχεια ο Πασκουάλ πέρασε στο παρκέ τον Γιάννη Μπουρούση, ώστε να υπάρξει απάντηση στην άμυνα κοντά στο καλάθι και στη θέση "4" άφησε τον Σίνγκλετον ο οποίος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό επιθετικά και με δικό κάρφωμα οι “πράσινοι” έφεραν στα ίσια το ματς (19-19) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και η μάχη συνεχιζόταν με τον Παναθηναϊκό ν' αλλάζει όλη την πεντάδα (Μπουρούσης, Παππάς, Τζέιμς, Γκάμπριελ, Ρίβερς) αλλά στη συνέχεια εγλωβίστηκε. Με επιμέρους σκορ 10-4 και τους Στράτο Περπέρογλου, Σάσα Βεζένκοφ να δίνουν λύσεις, η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα (30-23) στο 17'.
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν σταματήσει τη δημιουργία των “πράσινων” που πήγαιναν σε κακές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι "μπλαουγκράνα" να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Οι λανθασμένες αποφάσεις του "τριφυλλιού" συνεχίστηκαν, ωστόσο, με την άμυνα τους οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά στο τέλος της δεύτερης περιόδου (36-31).
Με σαφώς περισσότερη κίνηση οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ προσπαθούσαν να επιστρέψουν, ωστόσο συνεχιζόταν η αστοχία από τα 6.75. Την ίδια στιγμή που ο Καλάθης δεν... διάβαζε σωστά χάνοντας τη συγκέντρωση του και η εικόνα των "πράσινων" δεν έμεινε ατιμώρητη από την Μπαρτσελόνα.
Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη υπομονή και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Τάιρις Ράις, μία εύστοχη βολή του Τόμιτς ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (50-40) για πρώτη φορά στο 27'. Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός παρουσιαζόταν αγνώριστος καθώς σπαταλούσε τις επιθέσεις τους χωρίς κυκλοφορία και με συνεχόμενα λάθη. Με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Βίκτορ Κλαβέρ οι “μπλαουγκράνα” ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά κι έφτασαν να προηγούνται με 17 (57-40) στο τέλος της τρίτης περιόδου τιμωρώντας την κακή απόδοση του Παναθηναϊκού με επιμέρους σκορ 21-9.
Η τελευταία περίοδος έγινε τυπική διαδικασία αφού οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν ν' ακολουθήσουν τη Μπαρτσελόνα που με συγκέντρωση στην άμυνα της έφτασε στον στόχο της και δεν άφησε τους "πράσινους" να την αιφνιδιάσουν.
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-31, 57-40, 72-57.
Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 10 (2), Χολμς, Ντόλμαν, Ντόρσεϊ 4, Κλαβέρ 7 (1), Βεζένκοφ 12 (2), Όλεσον 6 (2), Κόπονεν 5 (1), Ρένφρο 6, Περπέρογλου 6 (2), Τόμιτς 16.
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγλετον 12, Νίκολς 6, Ρίβερς 7, Τζέιμς 2, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 13 (3), Γκάμπριελ, Μπουρούσης, Καλάθης 13 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου