Τελευταία Νέα

9/12/16

11η Aγωνιστική Euroleague : Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ 85-58


Με εμφατικό τρόπο ο Παναθηναϊκός Superfoods επέστρεψε στις νίκες καθώς επιβλήθηκε με 85-58 της Γαλατάσαραϊ στο ΟΑΚΑ για την 11η αγωνιστική της EuroLeague.
Μετά την απογοητευτική εικόνα στη Βαρκελώνη, οι «πράσινοι» δεν ήθελαν μόνο τη νίκη αλλά και την καλή εμφάνιση. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ αντέδρασαν κόντρα στην Γαλατά και με εξαίρεση ένα σημείο στη δεύτερη περίοδο, έκαναν όσα έπρεπε για να είναι εύκολο το βράδυ με στόχο να έρθει η έκτη νίκη στη διοργάνωση.


Στα σημαντικά που κρατάει ο τεχνικός του «τριφυλλιού» από την άνετη επικράτηση είναι η απόδοση του Μάικ Τζέιμς στο δεύτερο μέρος καθώς έδειξε πως ανεβάζει ρυθμούς, όπως φυσικά και του Κένι Γκάμπριελ ο οποίος έπαιξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αποδεικνύοντας πως μπαίνει στο κλίμα του «τριφυλλιού. Φυσικά στα συν είναι η εξαιρετική άμυνα που κράτησε πολύ χαμηλά τους φιλοξενούμενους. Πλέον οι «πράσινοι», μετά το ματς με την ΑΕΚ στοχεύουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε την επόμενη αγωνιστική. 
O MVP:
Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 6 κερδισμένα φάουλ και 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Πέρα όμως, από τους αριθμούς ο Αμερικανός σέντερ ήταν εντυπωσιακός στο κομμάτι της άμυνας. Σωστός σε όλες τις αλλαγές και ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα για να τελειώσει το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Με μόλις 27, 8% (5/18) στα τρίποντα και περισσότερα λάθη (17) από τις ασίστ (15), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει εύκολο το έργο του, χάρη στην εξαιρετική του άμυνα για τρία δεκάλεπτα όπου επέτρεψε στους Τούρκους να περάσουν τους 14 πόντους. Παράλληλα είχαν και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στα πρώτα οκτώ λεπτά της τρίτης περιόδου, οι «πράσινοι» έδειξαν το καλό τους πρόσωπο. Ο Πασκουάλ επέλεξε να πάει με την ίδια πεντάδα μέχρι εκείνο το σημείο και όλα έγιναν πιο απλά αφού οι «πράσινοι» έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα κι έτρεξαν με αποτέλεσμα να κάνουν επιμέρους σκορ 25-14 στο τρίτο δεκάλεπτα φέρνοντας της διαφορά στους 20 πόντους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Το ζητούμενο για τους «πράσινους» ήταν να μην δώσουν την ευκαιρία στη Γαλατά να βρει ρυθμό και οι οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν από νωρίς αποτέλεσμα. Με χαμηλό σχήμα και τους Νικολς, Γκάμπριελ στην πρώτη πεντάδα οι «πράσινοι», έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Πίεσαν τη μπάλα και δεν επέτρεψαν στον Γκιουλέρ να δημιουργήσει, οδηγώντας τους φιλοξενούμενους σε λάθη. Με τον Ντιμίτρις Νίκολς ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό  (14-4) στο 6’ και στη συνέχεια πάτησε το παρκέ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος είχε να πάρει χρόνο συμμετοχής στη EuroLeague από το ματς της πρεμιέρας με την Ζαλγκίρις. Οι «πράσινοι» τιμώρησαν τις αλλαγές στα σκριν στην άμυνα της Γαλατά, με επιθετική αιχμή τον Νικ Καλάθη και πήραν προβάδισμα με 20-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου παρά το γεγονός ότι ήταν άστοχοι από τα 6.75 (0/6) κι έχοντας μόλις μία ασίστ. Οι Τούρκοι δεν τα παράτησαν κι έμειναν κοντά στο σκορ χάρη στην ευστοχία του Μπλέικ Σιλμπ και τις κακές επιλογές του «τριφυλλιού» στην επίθεση. Η ομάδα του «τριφυλλιού» σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε εγκλωβισμένη επιθετικά, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια να μην μπορεί να ξεφύγει, ωστόσο αυτή η εικόνα δεν κράτησε περισσότερο και στο τέλος της δεύτερης περιόδου, επέβαλλε ξανά την τάξη (39-31).
Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα σερί 6-0 έφτασαν τη διαφορά στους 14 (45-31). Η ένταση στην άμυνα των γηπεδούχων ανέβηκε για τα καλά με τον Σίνγκλετον να δίνει το σύνθημα κι έτσι βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν, κάνοντας επιμέρους σκορ 11-3 (50-34) μέχρι το 25’. Από κει και έπειτα τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους «πράσινους» με τον Πασκουάλ να μην αλλάζει πρόσωπα στην πεντάδα (Καλάθης, Σίνγκλετον, Γκάμπριελ, Φελντέιν, Νίκολς) μέχρι το 28’ αφού είχε ελέγξει άψογα τον ρυθμό και στη συνέχεια η διαφορά ανέβηκε στη μεγαλύτερη τιμή της (64-43) με καλάθι το Τζέιμς 50’’ πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Η τελευταία περίοδος μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία αφού η ομάδα του «τριφυλλιού» ήταν καταιγιστική και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους ν’ αντιδράσουν σε κανένα σημείο.
Τα δεκάλεπτα: 20-13, 39-31, 64-45, 85-58.
Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 13 (7 ριμπ.), Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 14 (2), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 14 (2), Μπουρούσης 4 (8 ριμπ..), Καλάθης 14 (7/9 δίπ.).
Γαλατάσαραϊ: Σμιθ 9, Πρέλντζιτς, Μίτσοφ 6, Τάιους 6, Κορκμάζ 5 (1), Τόμσον 6, Σιλμπ 15 (3), Αράρ 2, Γκιουλέρ 8 (4/11 σουτ), Ντίμπλερ, Κοκσάλ 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου