Τελευταία Νέα

26/12/16

12η Αγωνιστική Α1 : Δόξα Λευκάδας - Τρίκαλα 72-80

Την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη τους πανηγύρισαν τα Τρίκαλα, που πέρασαν από τη Λευκάδα (80-72) στο ντέρμπι των ουραγών της Stoiximan.gr Basket League.
'Hταν το ντέρμπι της "ουράς" της Stoiximan.gr Basket League. Η Δόξα ήλπιζε πως θα επικρατήσει των Τρικάλων, είχε προβάδισμα εννέα πόντων στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όμως ο Ολεξάντρ Λίποβι την έκανε σκόνη και θρύψαλα με μια εμφάνιση βγαλμένη από την... EuroLeague. O Ουκρανός κουβάλησε τους Θεσσαλούς στη νίκη (80-72), που ίσως στο τέλος της χρονιάς να ισοδυναμεί με μια κατηγορία.
Ο MVP:
Ο Ολεξάντρ Λίποβι έβαλε 16 από τους 29 πόντους των Τρικάλων στην τέταρτη περίοδο (με τέσσερα τρίποντα) και τελείωσε τον αγώνα με 25 (5/9 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 3/3 βολές). Στα 30 λεπτά που έμεινε στο παρκέ ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την άμυνα των γηπεδούχων, μάζεψε 6 ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και κουβάλησε την ομάδα του στην πρώτη εκτός έδρας φετινή της νίκη.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Η Δόξα σούταρε με 38% στα δίποντα (10/26) και με 40% στα τρίποντα (10/25). Είχε μεν μια ισορροπία, μα ήταν πολύ άστοχη. Έκανε μόλις 9 λάθη, αλλά πληγώθηκε από την τραγική της επίδοση στα ριμπάουντ. Μάζεψε 27, την ώρα που τα Τρίκαλα είχαν 46!
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στο τρομερό ξέσπασμα του Λίποβι στην τέταρτη περίοδο. Πολύ ποιοτικός παίκτης ο Ουκρανός, αποκτήθηκε για αγώνες σαν κι αυτόν στην Λευκάδα. "Ζεστάθηκε", έβαζε το ένα σουτ μετά το άλλο, δεν είχε αντίπαλο στα "κυβικά" του και άφησε τη Δόξα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Τσαγκαράκης και Εζιούκου (στο ντεμπούτο του) έδωσαν στα Τρίκαλα από νωρίς το προβάδισμα και η ομάδα του Καστρίτη έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 14-18. Το ξέσπασμα του Ταπούτου στη δεύτερη άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης, έβαλε μπροστά τη Δόξα, αλλά δεν της έδωσε και μια διαφορά, έστω μικρή. Οι Θεσσαλοί έμειναν κοντά, ξεκίνησαν άσχημα το δεύτερο μέρος και έδωσαν το δικαίωμα στους νησιώτες να βρεθούν κοντά σε διψήφια διαφορά. Μια διαφορά που έχασαν στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Τα Τρίκαλα έτρεξαν ένα σερί 10-0, πέρασαν μπροστά, βρέθηκαν στο +8 (64-72) με τρίποντο του Κάφεϊ και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη τους, ήταν τεράστια. Και για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και για την περίπτωση που στο τέλος της περιόδου ισοβαθμήσουν με την Δόξα, την οποία υποδέχονται στον Β' γύρο.
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 39-38, 60-51, 72-80.
Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Ψαθάς 1, Αμποτ 2, Πεταλωτής, Σκοτ 9, Δεμερτζής 2, Ταπούτος 16, Μπασάμπε 11, Ντόμπλας 12, Ρόμπινσον 16, Τσαλδάρης 3.
Τρίκαλα (Καστρίτης): Εζιούκου 1, Κάφεϊ 14, Λίποβι 25, Μπιρούτα 9, Τσαγκαράκης 14 (7ρ.), Πουλιανίτης, Μπάρλοου 10, Καλλές, Χότον 7, Βαρυτιμιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου