Τελευταία Νέα

1/12/16

2η Aγωνιστική 1ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 0-0

Ο ΠΑΟΚ, εμφανώς επηρεασμένος από την ήττα-σοκ από τον Ατρόμητο κι όσα έχουν συμβεί το τελευταίο τριήμερο, αναδείχθηκε ισόπαλος εκτός έδρας με τα Τρίκαλα (0-0) που έχασαν σούπερ ευκαιρία για νίκη με τον Μπαϊκαρά με το "καλημέρα".
Μία από τις πιο μίζερες και… άχρωμες εμφανίσεις του έκανε ο ΠΑΟΚ στα Τρίκαλα, μένοντας στο 0-0 με την τοπική ομάδα. Ο Δικέφαλος ήταν άκρως προβληματικός στην ανάπτυξή του, με πολύ κακό τον Μπίσεσβαρ και τους περισσότερους μεσοεπιθετικούς του και δεν έκανε παρά μόνο μία τελική, ένα σουτ του Σουριναμέζου στο 26’, το οποίο μπλόκάρε εύκολα ο Σιδεράκης στη μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει.
Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έδειξε σαφώς επηρεασμένη από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και μάλιστα θα μπορούσε να είχε χάσει κιόλας, αν ο Μπαϊκαρά δεν έχανε το "άχαστο" μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα.
Βέβαια, ο "Δικέφαλος" κρατά και πάλι την τύχη στα χέρια του, αφού του αρκεί και η ισοπαλία στο ματς με τον Πανελευσινιακό για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όμως για μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να είναι αυτό το ζητούμενο. Το αποδεικνύουν και οι αποδοκιμασίες των περίπου 300 οπαδών του που βρέθηκαν στο πέταλο του σταδίου των Τρικάλων και τα συνθήματα του τύπου "βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα…".  
Όσον αφορά στα Τρίκαλα, η ομάδα του Γιώργoυ Γεωργιάδη έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής και απέδειξε ότι δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα φαβορί για άνοδο στη Super League.
Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με εντελώς διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο σχηματισμός 4-2-3-1 βέβαια δεν άλλαξε. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρκιτς, στο κέντρο της άμυνας οι Μαλεζάς, Κρέσπο, δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Γιαννούλης, στη μεσαία γραμμή οι Χαρίσης και Σάκχοφ με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους ως "δεκάρι, στα άκρα οι Μυστακίδης αριστερά και Τιάμ δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Περέιρα.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης κατέβασε τα Τρίκαλα με σύστημα 4-5-1, με τον Σιδεράκη στην εστία, τον Νικολακάκη δεξιά και τον Γκόλια αριστερά στην άμυνα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βέρτζο και Πίντο Λεάντρο, στο χώρο του κέντρο τους Μουμίν και Ριζογιάννη με πιο προωθημένο τον Σερτζίνιο, δεξιά τον Δουκάκη και αριστερά τον Μπαϊκαρά και στην επίθεση τον Γιαννιτσάνη.
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Σαπεκοένσε.
Τα Τρίκαλα μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Μόλις 33 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, στην πρώτη τους επίθεση, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Μπαϊκαρά να βρίσκεται σε θέση βολής έπειτα από παράλληλη σέντρα του Δουκάκη, όμως να αστοχεί με πλασέ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπρκιτς. 
Η ομάδα των Τρικάλων συνέχισε να πιέζει πραγματοποιώντας εξαιρετικό ξεκίνημα και ελέγχοντας τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει στο 8΄ με τον Περέιρα να βγαίνει με καλές προϋποθέσεις προς την αντίπαλη περιοχή, όμως ο Λεάντρο τον πρόλαβε πριν "εκτελέσει". Ο "Δικέφαλος" ισορρόπησε μετά το 10λεπτο και άρχισε να πατάει καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, με τα Τρίκαλα όμως να έχουν νέα καλή στιγμή στο 16΄, με ωραίο σουτ του Δουκάκη που πέρασε άουτ. Τα Τρίκαλα συνέχισαν να δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι και να έχουν καλύτερη παρουσία από τον ΠΑΟΚ που έκανε αρκετά λάθη, αντιμετωπίζοντας προβλήματα και στην ανάπτυξη και στην αμυντική λειτουργία. 
Στο 21΄  ο Μπρκιτς μπλόκαρε δύσκολα σουτ του Γιαννιτσάνη, ενώ στο στο 26΄ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ με σουτ του Μπίσεσβαρ που μπλόκαρε δύσκολα ο Σιδεράκης, στην μοναδική ουσιαστικά καλή φάση για τους "ασπρόμαυρους" στο πρώτο ημίχρονο.Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με τα Τρίκαλα να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να είναι πιο επικίνδυνα επιθετικά από τον ΠΑΟΚ που έδειχνε... εκτός κλίματος στο πρώτο μέρος του αγώνα.
Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής της μπάλας, δίχως όμως να βρίσκει τρόπους για να γίνει επικίνδυνος προς την αντίπαλη εστία. Τα Τρίκαλα δεν είχαν την ίδια απόδοση με το πρώτο μέρος και δεν δημιουργούσαν αξιόλογες φάσεις επιθετικά, με το ματς να μην έχει καλό ρυθμό. Ο Ίβιτς έβαλε στο ματς τους Πέλκα και Αθανασιάδη αντικαθιστώντας τους Μπίσεσβαρ και Περέιρα, δίχως όμως να αλλάζει κάτι στην εικόνα της ομάδας του επιθετικά. Ο αγώνας συνεχίστηκε δίχως να αλλάζει κάτι, με τις δύο ομάδες να δείχνουν να... βολεύονται με το 0-0 και να μην παρουσιάζουν κάτι θετικό στον αγωνιστικό χώρο. 
Το δεύτερο 45λεπτο δεν είχε ούτε μία κλασική ευκαιρία για γκολ και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Η "λευκή" ισοπαλία σε συνδυασμό με την άσχημη εμφάνιση των παικτών του Ίβιτς έφερε αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο των Τρικάλων, παρά την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κατσικογιάννης από την Ήπειρο, τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τους Λεάντρο (57΄) και Κρέσπο (83΄).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γ.Χ. Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Νικολακάκης, Γκόλιας, Βέρτζος, Πίντο Λεάντρο, Μουμίν, Ριζογιάννης, Σερτζίνιο (78΄ Στεφάνοβιτς), Γιαννιτσάνης, Δουκάκης (71΄ Δουκάκης), Μπαϊκαρά (84΄ Κουσκουνάς).
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Μπρκιτς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Κίτσιου, Γιαννούλης (80΄ Λέοβατς), Σάκχοφ, Χαρίσης, Μπίσεσβαρ (61΄ Πέλκας), Τιάμ, Μυστακίδης, Περέιρα (70΄ Αθανασιάδης).
Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:
1. ΑΟ Τρίκαλα 4 (5-0)
2. ΠΑΟΚ 4 (2-0)
3. ΑΕΛ 3 (2-3)
4. Πανελευσινιακός 0 (1-7)
Η 3η αγωνιστική:
Τρίκαλα-ΑΕΛ
Πανελευσιανιακός-ΠΑΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου