Τελευταία Νέα

29/1/17

18η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ο Ατρόμητος κρατούσε το 1-0 απέναντι στον ΠΑΣ μέχρι το 94', αλλά ο Πέδρο Κόντε με γυριστό βολέ στην κίνηση προκάλεσε "έμφραγμα" στους Περιστεριώτες και ισοφάρισε σε 1-1 στην εκπνοή. Το σκορ είχε ανοίξει στο 60' ο Λε Ταλέκ.
Απίθανη εξέλιξη είχε η αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι, σε παιχνίδι για την 18η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ κοντά στην επικράτηση, έχοντας προηγηθεί στο 60' με τον Λε Ταλέκ, αλλά ο Πέδρο Κόντε στο 94' ισοφάρισε σε 1-1 για τους Ηπειρώτες.
Η ομάδα του Γιώργου Κορακάκη αμύνθηκε στα τελευταία λεπτά για να κρατήσει το προβάδισμα, αλλά στην εκπνοή οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν τα καλά οργανωμένα μετόπισθεν και να "κλέψουν" τον βαθμό.
Ο Κόντε "ξέρανε" τον Ατρόμητο.
Ύστερα από τα πρώτα λεπτά που ήταν αναγνωριστικά, ο Ατρόμητος άρχισε να αναλαμβάνει την κατοχή της μπάλας και να πιέζει τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Περιστεριώτες είχαν κατασκηνώσει έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, την ίδια ώρα που οι Ηπειρώτες είχαν παθητικό ρόλο. Αυτό υποχρέωσε τον Γιάννη Πετράκη να βάλει τις φωνές στους παίκτες του και να τους ζητά να βγουν από τα καρέ και να ανέβουν. Ο Κρητικός τεχνικός γύρισε το σχήμα από το 3-5-2 σε 4-1-4-1, κάτι που βελτίωσε την ομάδα κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι.
Καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 26ο λεπτό. Ο Πασχαλάκης έκανε λάθος έξοδο, ο Λε Ταλέκ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων και έφυγε άουτ. Μετά το 30ό λεπτό ο ΠΑΣ έδειξε αντίδραση, αλλά η απουσία του Κοζορώνη από τη μεσαία γραμμή (ήταν τιμωρημένος) ήταν εμφανής. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ατρόμητο να έχει ποσοστό κατοχής μπάλας 64%, ενώ ο ΠΑΣ ήταν στο 36%.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου), Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κοντοές, Φυτανίδης, Κατράνης, Κυριακίδης, Μπάγκα, Λημνιός (69' Μπρίτο), Πλατέλλας (87' Βασιλείου), Τόνσο (73' Ουμπίντες), Λε Ταλέκ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας Σκόνδρας (77' Βιντάλ), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κούτρης, Λίλα, Ακόστα, Γιάκος, Ζάιρο (69' Ναδάλες), Κόντε.
Γκολ: 60' Λε Ταλέκ - 94' Κόντε
Κάρτες: 78' Κυριακίδης, 90' Λε Ταλέκ /23' Κούτρης, 71' Λίλα, 72' Τζημόπουλος
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Με διάθεση να ακολουθήσει μια πιο επιθετική προσέγγιση στο παιχνίδι, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΣ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, όμως τελικά δέχτηκε γκολ. Ύστερα από ένα 15λεπτο χωρίς ιδιαίτερες χαμένες ευκαιρίες, ο Λε Ταλέκ άνοιξε το σκορ στο 60'. Ο Λημνιός άνοιξε στον Κατράνη, αυτός γύρισε από αριστερά στον Τόνσο, ο Πασχαλάκης έσωσε σε πρώτο χρόνο αλλά ο Γάλλος πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε για το 1-0. Μετά το γκολ η ομάδα των Ιωαννίνων κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά στην προσπάθειά της να βρει διαδρόμους προς την εστία του Γκορμπούνοφ, σήκωνε διαρκώς τη μπάλα ψηλά και οι γηπεδούχοι είχαν απαντήσεις σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.
Ο Πετράκης πέρασε στο ματς τον Βιντάλ στο 77' για να δώσει στην ομάδα του φαντασία και επιτέλους να σταματήσουν οι απανωτές σέντρες. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ο Ατρόμητος που είχε γυρίσει στο μισό γήπεδο και αμυνόταν για να διατηρήσει το μηδέν, αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, δηλαδή με σέντρες από αριστερά και δεξιά. Στο 86' ο Ατρόμητος κατάφερε να βγει από τα καρέ του και ο Λε Ταλέκ είχε μια πολύ καλή στιγμή για να σκοράρει και να "καθαρίσει" το ματς, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άστοχα εκτός εστίας.
Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ατρόμητος θα φύγει με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς από το ματς, ο ΠΑΣ κατόρθωσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Σέντρα του Κούτρη από αριστερά, ο Ναδάλες έδωσε με κεφαλιά στον Κόντε και ο Ισπανός φορ αφού στόπαρε με το στήθος, εκτέλεσε με γυριστό βολέ στην κίνηση για το 1-1! Με το που κατέληξε η μπάλα στα δίχτυα, ο διαιτητής Ευαγγέλου σφύριξε τη λήξη του ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου