Τελευταία Νέα

26/1/17

19η Aγωνιστική Euroleague : Ερυθρό Αστέρα - Παναθηναϊκός 72-66

Ο Παναθηναϊκός Superfoods κατέρρευσε στο τελευταίο πεντάλεπτο και ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα (72-66), με αποτέλεσμα να πέσει στην έκτη θέση -πέμπτοι οι "ερυθρόλευκοι".Τρίτη σερί ήττα για τους πράσινους στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα καθώς εχουν χάσει εκεί και της σεζόν 2014-15 και 2015-16!
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Παναθηναϊκός Superfoods κατάλαβε με το "καλησπέρα" πως ο Ερυθρός Αστέρας δεν αστειευόταν. Οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν πολύ γρήγορα στο +16 (16-0 στο 5'25''), αποκτώντας από νωρίς τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Αυτή η εκκίνηση σε συνδυασμό με το τραγικό φινάλε του (σ.σ.: πέτυχε ένα δίποντο και μια βολή στα τελευταία πέντε λεπτά) έφεραν την ήττα για το "τριφύλλι" στην Aleksandar Nikolic Hall (72-66), σε ένα γήπεδο που θύμιζε... ΣΕΦ.
Τα ελληνικά συνθήματα και η εχθρική ατμόσφαιρα φάνηκε να επηρεάζουν τους "πράσινους", που κρατήθηκαν σε επαφή με το σκορ χάρη στον εκπληκτικό Κένι Γκάμπριελ και τον Μάικ Τζέιμς. Ο "πράσινος" επίλογος όμως ήταν κάκιστος, με αποτέλεσμα να βρει... πεδίο δράσης ο Μάρκο Σιμόνοβιτς, που "μίλησε" στο τέλος.

Τρίτη σερί ήττα για τους πράσινους στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα καθώς εχουν χάσει εκεί και της σεζόν 2014-15 και 2015-16 που έχει γίνει εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό Superfoods!
Ο MVP:
Ο Όγκνιεν Κούζμιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 πόντους με 4/6 δίποντα, 2/3 βολές, 14 ριμπάουντ (9+5), 4 κερδισμένα φάουλ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 24'19'' συμμετοχής. Στους διακριθέντες κι ο Μάρκο Σιμόνοβιτς, που είχε 13 πόντους (με 3/6 δίπ., 1/7 τρίπ., 4/4 βολ.), τους περισσότερους εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Ο Μάικ Τζέιμς μείωσε στον πόντο (64-63) στο 34'56'', αλλά έκτοτε οι "πράσινοι" σκόραραν μόλις ένα δίποντο και μια βολή (από τον ίδιο), με αποτέλεσμα να χάσουν την επαφή τους με το σκορ. Ο Ερυθρός Αστέρας "πάτησε το γκάζι" στο πιο κρίσιμο σημείο, κάνοντας τα βασικά στην επίθεση και το... κάτι παραπάνω στην άμυνα -πάντα με την ανοχή των διαιτητών.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε 10.8 λάθη κατά μέσο όρο μέχρις αυτό το παιχνίδι. Απόψε όμως, έκανε 14 λάθη, τα περισσότερα εκ των οποίων στο φινάλε. Δεν είναι μόνο οι κακές επιλογές στην επίθεση, αλλά και το γεγονός πως αυτά έδωσαν εύκολους πόντους και -κατ' επέκταση- ψυχολογία στους "ερυθρόλευκους".
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Η εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι ήταν απογοητευτική. Καμία συνοχή, έλλειψη συγκέντρωσης και απουσία στόχευσης στην επίθεση έφεραν το +16 (16-0 5'25'') του Ερυθρού Αστέρα στα μισά της α' περιόδου. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν στα "κόκκινα", ο κόσμος τους είχε μπει για τα καλά στο κλίμα του αγώνα και κάπως έτσι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βρέθηκε από πολύ νωρίς σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Η είσοδος του Κένι Γκάμπριελ στο παιχνίδι έκανε τη διαφορά για το "τριφύλλι", το οποί μπόρεσε να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά (18-14 στο 8'23''), με τον 26χρονο πάουερ φόργουορντ να κάνει όλη τη διαφορά στις δύο πλευρές του παρκέ, την ώρα που ο Όγκνιεν Κούζμιτς κυριαρχούσε στα ριμπάουντ (σ.σ.: είχε 10 ριμπάουντ μέχρι την ανάπαυλα).
Ο Νικ Καλάθης δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, ο Μάικ Τζέιμς τον αντικατέστησε κι άμεσα και οι "πράσινοι" μπόρεσαν να ορθοποδήσουν στο παρκέ. Μετά το 6ο λεπτό άλλωστε, οι αποφάσεις που πήραν και τα ποσοστά τους βελτιώθηκαν άρδην, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε απόσταση βολής (35-33 στο 17'54''), πήγαν όμως στα αποδυτήρια όντες στο -6 (39-33) αφού ο Στέφαν Γιόβιτς σκόραρε στην εκπνοή του β' δεκαλέπτου. Παρεμπιπτόντως, η διαφορά στην εικόνα των "πρασίνων" αποτυπώνεται από το γεγονός πως είχαν 0/5 δίποντα και 0/4 τρίποντα (μαζί με 5 λάθη) μέχρι το 6ο λεπτό, ενώ ακολούθως είχαν 6/11 δίποντα και 7/12 τρίποντα.
Στο γ' δεκάλεπτο οι "πράσινοι" συνέχισαν να πιέζουν, βρίσκοντας σταδιακά ρυθμό στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Κένι Γκάμπριελ συνέχισε να "πυροβολεί" από την περιφέρεια, ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν ο έτερος "πράσινος" που σκόραρε από μακριά και εν τη απουσία του Όγκνιεν Κούζμιτς, ο Παναθηναϊκός Superfoods βρήκε τον τρόπο να πάρει το προβάδισμα.
Αυτό δεν ήταν αρκετό όμως, ειδικά από τη στιγμή που ήρθε η κατάρρευση στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα. Ο Μάικ Τζέιμς μείωσε στον πόντο (64-63 στο 34'56''), αλλά από εκεί κι έπειτα οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ "βραχυκύκλωσαν". Ο βραχύσωμος πλεϊμέικερ του "τριφυλλιού" ήταν ο μοναδικός που σκόραρε έκτοτε (ένα δίποντο και μια βολή), κι όπως είναι λογικό δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.
Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς σκόραρε συνεχόμενα καλάθια, έκανε τη διαφορά για τον Ερυθρό Αστέρα, κι έτσι οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στις εφτά σερί νίκες (72-66). Βρίσκονται πλέον στην πέμπτη θέση της κατάταξης, με τον Παναθηναϊκό στην έκτη. Σε ενδεχόμενη ισοβαθμία πάντως, η ελληνική ομάδα έχει το πάνω χέρι αφού προστάτευσε το +11 του ΟΑΚΑ.
Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-33, 57-56, 72-66.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ουόλτερς 5 (1), Τόμσον 6, Μίτροβιτς 11, Λάζιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 13 (1), Τζένκινς 6, Γκούντουριτς 4, Γιόβιτς 7 (8 ασ.), Κούζμιτς 10 (14 ριμπ.), Μπιέλιτσα 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Νίκολς, Ρίβερς 12 (2), Τζέιμς 19 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 23 (5), Τζεντίλε, Μπουρούσης 3 (1), Καλάθης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου