Τελευταία Νέα

25/1/17

19η Aγωνιστική Euroleague : Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 99-83


Ο Πάσκολο ήταν ο δήμιος του Ολυμπιακού, που έπαιξε άμυνα με τα... μάτια και ηττήθηκε με 99-83 από την Αρμάνι στο Μιλάνο. Έχασε την ευκαιρία να αγκαλιάσει το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός έβαλε την πιο άσχημη φορεσιά του στο Μιλάνο και υπέστη μια ήττα που τον πόνεσε πολύ και μπορεί να του κοστίσει ακριβά στη συνέχεια της EuroLeague. Το 99-83 από την Αρμάνι στο Φόρουμ ήταν μια δυνατή σφαλιάρα που δεν του επιτρέπει να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης και συνάμα να τον βάλει για τα καλά σε τροχιά αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ.
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την τραγική του άμυνα και τα χαμένα ριμπάουντ... Οι 99 πόντοι τα λένε όλα, όπως και το γεγονός ότι πήρε περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ απ ό,τι αμυντικά. Δήμιος των ερυθρολεύκων ήταν ο ρούκι Ντάβιντε Πάσκολο, που είχε 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, δίνοντας λύσεις ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.
MVP:
Λέγεται Ντάβιντε Πάσκολο και είναι ρούκι στην EuroLeague. Είχε μικρή συμμετοχή στη διοργάνωση, τελευταία πήρε λίγο περισσότερο χρόνο και τούτη τη φορά ο Ρέπεσα τον εμπιστεύτηκε ακόμα πιο πολύ. Ο Ιταλός έκανε το παιχνίδι της ζωής του, έβαλε 15 πόντους (ρεκόρ στη διοργάνωση) με 4/4 βολές, 4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, είχε 6 ριμπάουντ και συνολικά 25 στην αξιολόγηση...
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Ο Ολυμπιακός είχε μειώσε σε 73-72 στο 32' και έμοιαζε να συνέρχεται. Ετοιμος να κάνει την ύστατη επίθεση. Εκεί, όμως, ο Γουότερς έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Πάσκολο. Ο Ιταλός έβαλε 2/2 βολές, αμέσως μετά ο Μάτσβαν σκόραρε από τα 5 μέτρα και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα η διαφορά έφτασε πάλι στους 5 πόντους. Το Μιλάνο πήρε πάλι φόρα, οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν τρόπο αντίδρασης και το Μιλάνο πήρε τη νίκη.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Ο Κεμ Μπιρτς ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 6 ριμπάουντ. Πού είναι το περίεργο; Στο ότι δεν πήρε κανένα αμυντικό. Ηταν όλα επιθετικά. Και έφτασε στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου να φτάσει στα 7 επιθετικά, μέχρι να πάρει το πρώτο του αμυντικό. Συνολικά ο Ολυμπιακός πήρε περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ (20) απ' ό,τι αμυντικά (15) κι αυτό του κόστισε. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν από την άμυνά τους, οι 99 πόντοι είναι η χειρότερη επίδοση φέτος.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός στην αρχή του αγώνα, έχανε με 6-4, αλλά χάρη στα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ - 6 στα πρώτα τρία λεπτά - προβάδισμα. Ο Μπιρτς έκανε τη ζημιά στο Μιλάνο και αμέσως μετά παρέλαβε τη σκυτάλη ο Μιλουτίνοφ. Κάπως έτσι έγινε το 6-14 στο 6', με τους ερυθρόλευκους να έχουν φτάσει στα 8 επιθετικά ριμπάουντ.
Ο Ολυμπιακός έκανε και το 10-19 στο 9' και έδειξε να κυριαρχεί απόλυτα, όμως η Αρμάνι είχε έτοιμη την απάντηση. Οι δικοί της αναπληρωματικοί έδωσαν ώθηση, σε αντίθεση με τη δεύτερη πεντάδα των ερυθρολεύκων που δεν απέδωσε τα ίδια. Με τον Μακ Λον, λοιπόν, να δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα μέσα στη ρακέτα και τους Ντράγκιτς, Σιμόν να κάνουν ό,τι θέλουν στην περιφέρεια, έχοντας και την συμπαράσταση του Τσιντσιαρίνι, το Μιλάνο γύρισε για τα καλά το ματς. Το σκορ έγινε 37-30 και ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Εκεί, όμως, ο Παπανικολάου και ο Μπιρτς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν στο ημίχρονο σε 41-41.
Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο με τους Πρίντεζη και Μάντζαρη να κάνουν καλή δουλειά (46-50), αλλά πλήρωσε την αστοχία του στις βολές κι έτσι το Μιλάνο ισοφάρισε σε 51-51. Ο Μάντζαρης έδωσε εκ νέου τη λύση για το 51-54 στο 26' και το 56-57 στο 28', όμως τα εύκολα λάθη της τρίτης περιόδου κόστισαν κι έτσι στο 30' το σκορ έγινε 67-61 υπέρ της Αρμάνι, με τρίποντο του Πάσκολο.
Ο Ερικ Γκριν με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε για τον Ολυμπιακό σε 73-72 στο 33' , αλλά εκεί θα περίμενε κανείς ότι οι ερυθρόλευκοι θα βρουν το δρόμο τους, ήρθε το σερί 6-0 από την Αρμάνι με τον Πάσκολο να δίνει λύσεις κι έτσι έγινε το 79-72 στο 34'.
Το 85-77 στο 36' έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό, το Μιλάνο έκανε το 92-79 στο 38' και πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, ρίχοντας στο καναβάτσο τους ερυθρόλευκους σε ένα καθοριστικό ματς μέσα στη σεζόν.
Τα δεκάλεπτα: 15-21, 41-41, 67-61, 99-83.
Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛέιν 10, Χίκμαν 2, Καλνιέτις 5 (1), Ραντούλιτσα 7, Ντράγκιτς (1), Μάτσβαν (1), Πάσκολο (1), Τσιντσαρίνι 7, Σάντερς 10, Σίμον 16 (2). 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 11, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 8, Γουότερς 4, Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης 9 (3), Λοτζέσκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου